ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Η ΠΑΣΕΓΕΣ για τις αποφάσεις του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας/Αλιείας της Ε.Ε.
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 21 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Η ΠΑΣΕΓΕΣ για τις αποφάσεις του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας/Αλιείας της Ε.Ε. Εκτύπωση E-mail
20 11 2008

«Το καλάθι είναι άδειο».

Δυστυχώς οι καπνοπαραγωγοί έχασαν τη «μάχη» για την ανατροπή της άδικης, καταχρηστικής και υποκριτικής απόφασης του Απρίλη 2004, χάνοντας μαζί το μεγαλύτερο μέρος των επιδοτήσεων.

Η διορισμένη Ευρωπαϊκή Επιτροπή και γενικά η εγκατεστημένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών αγνόησε προκλητικά τις εκκλήσεις των καπνοπαραγωγών, αλλά και τη γνώμη του μόνου δημοκρατικά εκλεγμένου σώματος, του Ευρωκοινοβουλίου. Αγνόησε τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους και περιέκοψε δραστικά τις επιδοτήσεις.

Δεν είναι όμως μόνο η Επιτροπή.

Βαριές είναι οι ευθύνες και της Κυβέρνησης .

Από τον τότε Υπουργό Σάββα Τσιτουρίδη, που ψήφισε υπέρ των συμφερόντων των καπνοβιομηχανιών και όχι των αγροτών μέχρι και στους διαδόχους του, που δεν μπόρεσαν να σχηματίσουν τις κατάλληλες «συμμαχίες» στα Συμβούλια Υπουργών.

Κυρίως, όμως, η ευθύνη βαραίνει τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, που δεν έδωσε τη μάχη για του Καπνοπαραγωγούς.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ εγκαίρως είχε επισημάνει ότι αποτελεσματικούς χειρισμούς μπορούσε να κάνει μόνον ο Πρωθυπουργός. Δυστυχώς, όμως, ο κ. Καραμανλής προτίμησε να μην ρισκάρει.

Για κάθε «μετά Χριστόν προφήτη» υπενθυμίζεται ότι η Συμφωνία του Ιουνίου 2003 διασφάλιζε απόλυτα τα Μεσογειακά προϊόντα κα αυτό γιατί η Αρχιτεκτονική και το τελικό κείμενο συνδιαμορφώθηκε από τον τότε Υπουργό κ. Δρυ και την ΠΑΣΕΓΕΣ.

Από εδώ και πέρα η ευθύνη βαραίνει τον σημερινό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Κοντό.

Με βάση το νέο πλαίσιο, που διαμορφώθηκε μετά τη χθεσινή απόφαση οφείλει να δημιουργήσει ξεχωριστό σαφές μέτρο για τους Έλληνες καπνοπαραγωγούς χωρίς περιττές γραφειοκρατίες, ώστε τα ποσά, που περικόπτονται να κατευθυνθούν αποκλειστικά σΆ αυτούς. Οι άλλες ρυθμίσεις, που συμφωνήθηκαν χθες στα πλαίσια του «τεστ υγείας» είναι δευτερευούσης σημασίας για τους Έλληνες αγρότες.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website