ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Η ΑΤΕbank διακρίνεται για την ευαισθησία της
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 21 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Η ΑΤΕbank διακρίνεται για την ευαισθησία της Εκτύπωση E-mail
10 11 2008

Σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα καταλογίζοντας στην Τράπεζα πρακτικές που καμία σχέση δεν έχουν με ό,τι συμβαίνει και προς αποκατάσταση της αλήθειας, σημειώνουμε τα εξής:

 

  1. Η ΑΤΕbank, μετά από τις μειώσεις των επιτοκίων για τους έλληνες αγρότες, αλλά και παρά τις συνεχείς αυξήσεις του επιτοκίου της ΕΚΤ, έχει κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια των Αγροτών τα τέσσερα τελευταία χρόνια, γεγονός μοναδικό στην τραπεζική αγορά. Η ευαισθησία της ΑΤΕbank έχει διαχρονικό χαρακτήρα και έχει διαμορφώσει στα χαμηλότερα ιστορικά επίπεδα για την Τράπεζα το κόστος χρηματοδότησης προς τον αγροτικό τομέα. Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες απολαμβάνουν, ήδη, το 50%των επιτοκίων σε σχέση με το 2004 και οι συνεταιριστικές οργανώσεις μειώσεις που φτάνουν τις 4,5 ποσοστιαίες μονάδες. Για την άμεση διευκόλυνση των αγροτών, η ΑΤΕbank παρέτεινε όλες τις λήξεις των κεφαλαίων κίνησης προς κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2008. Παράλληλα διευκολύνει, περαιτέρω, τους αγρότες, τόσο στην εξασφάλιση δανείων με χαμηλά επιτόκια όσο και στην αποπληρωμή των δανείων τους. Αποτελεί πάγια τακτική της Τράπεζας, όταν μια αγροτική εκμετάλλευση υποστεί ζημιές από έκτακτα γεγονότα και υπάρχει αδυναμία πληρωμής, οι οφειλές της όχι μόνο να μην καθίστανται ληξιπρόθεσμες αλλά και χωρίς τόκους ποινής. Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα επαναδανειοδότησής της για την συνέχιση της παραγωγικής της δραστηριότητας. 
  2. Η ΑΤΕbank ήταν από τις ελάχιστες εξαιρέσεις στον Τραπεζικό χώρο, που όχι μόνο εφάρμοσε το Νόμο για τα πανωτόκια, αλλά υπερακόντισε στην εφαρμογή του, διαγράφοντας ληξιπρόθεσμα χρέη 1,8 δισ ?, από τα οποία 1,1 δισ ? αφορούσαν χρέη Αγροτών, με το ποσοστό των διαγραφών να ανέρχεται, κατά μέσο όρο, στο 70% του συνόλου των οφειλών. Από την εφαρμογή του Ν. 3259/2004 ευνοήθηκαν συνολικά 63.220 οφειλέτες εκ των οποίων οι 54.000 ήταν αγρότες.
  3. Η ΑΤΕbank είναι η πρώτη τράπεζα που δήλωσε τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα για τη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, μέσω του  Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα οι συνέπειες της διεθνούς κρίσης και να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά, εναρμονιζόμενη πλήρως με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης, την περασμένη εβδομάδα.
  4. Η ΑΤΕbank με την πολιτική της στον τομέα των στεγαστικών δανείων έχει αποδείξει στην πράξη την ευαισθησία της προς τα νοικοκυριά και έχει σημαντική συμβολή στη συγκράτηση των επιτοκίων, που είναι τα καλύτερα στην ελληνική τραπεζική αγορά.
  5. Η ΑΤΕbank, που εντάχθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2007 στο πρόγραμμα χορήγησης στεγαστικών δανείων σε δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, συνεχίζει να προσφέρει το στεγαστικό δάνειο «Στέγη ΟΕΚ», με τους καλύτερους όρους.
  6. Κατά τη διάρκεια της θητείας της παρούσας Διοίκησης η ΑΤΕbank δεν έχει προχωρήσει στην πράξη σε πλειστηριασμούς, ειδικά μάλιστα κατά ευαίσθητων ομάδων πελατών της, όπως οι οφειλέτες δόσεων στεγαστικών δανείων, οι δανειολήπτες με οφειλές κάτω των 100.000 ? και οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
  7. Η ΑΤΕbank, τέλος, έχει αποδεχθεί τη συμμετοχή της στο σχέδιο της Κυβέρνησης, που θα ενισχύσει τη ρευστότητα στην Ελληνική αγορά, παρά το γεγονός ότι διαθέτει επαρκή ρευστότητα και έναν από τους καλύτερους δείκτες δανείων προς καταθέσεις στην τραπεζική αγορά.

Η ΑΤΕbank διακρίνεται για την ευαισθησία της που εκδηλώνεται διαχρονικά με πράξεις και βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση για την περαιτέρω στήριξη των μη προνομιούχων.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website