ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Στα "χαμηλά" οι τιμές βαμβακιού...
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 18 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Στα "χαμηλά" οι τιμές βαμβακιού... Εκτύπωση E-mail
06 11 2008
Δυστυχώς, συνεχόμενη πτώση σημειώνουν οι εμπορικές τιμές του εκκοκκισμένου βάμβακος στις διεθνείς αγορές, οφειλόμενη εν μέρει και ως αποτέλεσμα της τρέχουσας οικονομικής κρίσης που έχει επιφέρει πτώση στις τιμές των περισσότερων αγροτικών προϊόντων, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βάμβακος (I.C.A.C.).

Ο δείκτης Cotlook A καταγράφει μία συνεχώς καθοδική πορεία από τις αρχές της φετινής καλλιεργητικής περιόδου και πλέον εκτιμάται πως είναι κατά 29% χαμηλότερος σε σχέση με τον δείκτη των αρχών Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών της ICAC, ο δείκτης Cotlook A εκτιμάται πως θα κινηθεί, κατά μέσο όρο, στα 0,73 $US/lib για την ΕΜΠΟΡΙΚΗ περίοδο 2008/9. Ωστόσο, άλλοι αναλυτές της ICAC εκτιμούν πως ο μέσος όρος του δείκτη Cotlook A για την περίοδο 2008/9 ενδεχομένως να κινηθεί χαμηλότερα, από 0,64-0,73 $US/lib.

Μείωση κατά 3% για την καλλιεργητική περίοδο 2008/09 προβλέπεται επίσης και για την παγκόσμια παραγωγή βαμβακιού για χρήση στην κλωστοϋφαντουργία, που αντιστοιχεί σε μία ποσότητα 25,5 εκατ. τόνων. Για την Κίνα, η παραγωγή βάμβακος για την κλωστοϋφαντουργία θα σημειώσει πτώση κατά 4% φτάνοντας τους 10,5 εκατ. τόνους, εξαιτίας του αυξημένου κόστους παραγωγής, της ενδυνάμωσης του γουάν έναντι του δολαρίου και της μειωμένης ζήτησης από άλλες χώρες που εισάγουν το κινεζικό βαμβάκι. 

Η παγκόσμια παραγωγή βάμβακος εκτιμάται πως θα μειωθεί κατά 6% για την καλλιεργητική περίοδο 2008/09 με συνολική σοδειά 24,7 εκατ. τόνους, εξαιτίας της στροφής ορισμένων παραγωγών προς διαφορετικές καλλιέργειες. Η μείωση αυτή της παραγωγής παρατηρείται πρωτίστως στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και στην Τουρκία, Αίγυπτο και Βραζιλία. Αντίθετα, αυξημένη παραγωγή θα έχουν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ICAC η Ινδία, το Πακιστάν και η Αυστραλία.

Παράλληλα, εξαιτίας της μειωμένης χρήσης βαμβακιού για την κλωστοϋφαντουργία, η παγκόσμια ζήτηση εκτιμάται πως θα μειωθεί κατά 6% για την καλλιεργητική περίοδο 2008/09 και συγκεκριμένα οι εισαγωγές από την Κίνα αναμένονται να μειωθούν κατά 10%, αγγίζοντας τους 2.300.000 τόνους.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website