ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ: Αρνητική η πορεία της ελληνικής γεωργίας
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 16 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ: Αρνητική η πορεία της ελληνικής γεωργίας Εκτύπωση E-mail
04 11 2008

Σύσσωμος ο γεωτεχνικός κλάδος έδωσε το «παρών» στην έκτακτη συνεδρίαση της Διοικούσης Επιτροπής του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, με σκοπό να εξεταστεί «η αρνητική πορεία της γεωργίας της χώρας μας, η δραματική μείωση του αγροτικού εισοδήματος των παραγωγών και η απαράδεκτη καταστρατήγηση και απαξίωση των Γεωτεχνικών».

Η έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας παρουσία του Προέδρου του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου, του Προέδρου της Π.Ο.Γ.Ε.Δ.Υ. κ. Νικόλαου Κακαβά, του Αντ/δρου της Π.Ο.Σ.Γ. κ. Κυριάκου Μωραϊτίδη, του Προέδρου της Π.Ο.Σ.Ε.Γ. κ. Ευθύμιου Ιακωβάκη, του Προέδρου της Π.Ε.Γ.Δ.Υ. κ. Κώστα Καραμήτρου και με τη συμμετοχή Γεωπονικών, Δασολογικών, Κτηνιατρικών Συλλόγων όλων των Νομών της δικαιοδοσίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. – Παραρτήματος Κεντρικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τους γεωτεχνικούς, το ΥΠ.Α.Α.Τ. ασκεί την αγροτική πολιτική με αντιεπιστημονική προσέγγιση και με λογική διαχειριστική και μικροπολιτικές σκοπιμότητες και «εξυπηρετήσεις». Η αναπτυξιακή διάσταση έχει παντελώς εγκαταλειφθεί και τα προγράμματα υλοποιούνται χωρίς σχεδιασμό ,έλεγχο και στρατηγική. Το ΥΠ.Α.Α.Τ., σύμφωνα πάντα με τους γεωτεχνικούς, προσπαθεί με επικοινωνιακές τακτικές να στηρίξει τις μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας, να αποπροσανατολίσει τους αγρότες και να απαξιώσει τον ρόλο και την προσφορά των γεωτεχνικών.

Όλοι οι συμμετέχοντες κατέληξαν ομόφωνα:

- Η επικοινωνιακή πολιτική του Υπουργού δεν μπορεί πλέον να συγκαλύψει τις παρενέργειες της ασκούμενης πολιτικής στην εξέλιξη της γεωργίας στη χώρα μας και τις αρνητικές επιπτώσεις στο εισόδημα των αγροτών. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στερούνται της αναγκαίας επιστημονικής υποστήριξης και καθημερινά βλέπουν τα προϊόντα τους να υποβαθμίζονται και να παραμένουν αδιάθετα

- Οι Υπηρεσίες Γεωργίας σε όλα τα επίπεδα (Υπουργείο, Περιφέρειες, Νομ/κές Αυτοδιοικήσεις) αποδιοργανωμένες και ασυντόνιστες δεν μπορούν ούτε να σχεδιάσουν ούτε να προγραμματίσουν ούτε να στηρίξουν προγράμματα του ΥΠ.Α.Α.Τ. ούτε το εισόδημα των αγροτών.

- Οι οικονομικές ενισχύσεις που αποτελούν περίπου το 50% του αγροτικού εισοδήματος πρέπει επιτέλους να διανέμονται στους πραγματικούς δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

- Ο Υπουργός ΥΠ.Α.Α.Τ. οφείλει να θεσμοθετήσει διαδικασίες σύμφωνα με τους Κοινοτικούς Κανονισμούς και Οδηγίες και με σεβασμό στα δικαιώματα των Γεωτεχνικών που ορίζονται στο Π.Δ. 344/2000. Να σταματήσει τη λαϊκίστικη και αντιεπιστημονική τακτική στη διαδικασία σχεδιασμού των προγραμμάτων χωρίς επιστημονική υποστήριξη, όπως προωθεί τις αποφάσεις για τους Νέους Γεωργούς, τα μικρά Σχέδια Βελτίωσης ,τα Αγροπεριβαλλοντικά Μέτρα και το ΟΣΔΕ. Θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος γιατί οι μεθοδεύσεις αυτές είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσουν τη χώρα μας σε μεγάλα πρόστιμα όπως στο ΟΣΔΕ ( μέχρι τώρα καταλογισμοί πολλών εκατομμυρίων ευρώ ) και θα παγιδεύσει τους νέους που θα θελήσουν να εγκατασταθούν ως Νέοι Γεωργοί και δεν θα μπορούν να εκπληρώσουν, λόγω κακού σχεδιασμού, τις νομικές και οικονομικές δεσμεύσεις που θα αναλάβουν.

Οι Γεωτεχνικοί θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την ανάπτυξη της γεωργίας, τη σωστή ενημέρωση των γεωργών, των καταναλωτών και την αποτελεσματική εφαρμογή των προγραμμάτων του Υπουργείου. Μεταξύ των άλλων αποφασίστηκε να γίνει μεγάλη συγκέντρωση φορέων στη Λάρισα.

Οι γεωτεχνικοί καλούν:

- Τον Υπουργό ΥΠ.Α.Α.Τ. να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες του έναντι των Ελλήνων παραγωγών, των καταναλωτών και των φορολογουμένων.

- Τις Γεωργικές, Κτηνοτροφικές και άλλες Οργανώσεις των αγροτών να πάρουν θέση στα παραπάνω θέματα που αφορούν το εισόδημά τους και το μέλλον της γεωργίας στη χώρα μας.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website