ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Οι αποφάσεις του ΥΠΑΑΤ για τις επενδύσεις στην κτηνοτροφία
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 14 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Οι αποφάσεις του ΥΠΑΑΤ για τις επενδύσεις στην κτηνοτροφία Εκτύπωση E-mail
07 10 2008

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος  Κοντός ανακοίνωσε σήμερα, κατά την επίσκεψή του στο Νομό Ιωαννίνων, την ενεργοποίηση Δράσης, που αφορά την έγκριση, με ταχείες διαδικασίες, Σχεδίων Βελτίωσης ζωικής παραγωγής κόστους μέχρι 50.000 ευρώ και συνολικής δημόσιας δαπάνης 100 εκατ. ευρώ.

Μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους κτηνοτρόφων της περιοχής ο κ. Κοντός τόνισε πως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των επιχειρησιακών προγραμμάτων του Υπουργείου, που προκηρύσσονται Σχέδια Βελτίωσης με τρίμηνη έγκριση από την υποβολή τους, με απλοποίηση όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών και χωρίς κόστος για τους κτηνοτρόφους επενδυτές.

Η εν λόγω δράση αφορά στην ενίσχυση επενδύσεων συνολικού επιλέξιμου κόστους έως 50.000 ευρώ και απευθύνεται σε υπάρχουσες αιγοπροβατοτροφικές εκμεταλλεύσεις, στοχεύοντας μεταξύ άλλων στην αναβάθμιση της ποιότητας των παραγόμενων κτηνοτροφικών προϊόντων μέσα από τον εκσυγχρονισμό τους.

Ειδικότερα, επιλέξιμες είναι αιγοπροβατοτροφικές μονάδες με μέγεθος τουλάχιστον τα 150 αιγοπρόβατα, όπως η δυναμικότητα τους έχει δηλωθεί στην Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ).

  Αναλυτικά, επιλέξιμες επενδύσεις είναι υποχρεωτικά η αγορά αμελκτικής μηχανής και προαιρετικά:

-Η κατασκευή κτιρίου άμελξης (ή εναλλακτικά η διαμόρφωση υπάρχοντος χώρου σε χώρο άμελξης).

-Η αγορά μηχανών απογαλακτισμού αιγοπροβάτων.

-Η αγορά παγολεκάνης.

-Η αγορά γεννήτριας.

-Η αγορά και εγκατάσταση εξοπλισμού παραγωγής ζωοτροφών για τις ίδιες ανάγκες της μονάδας.

-Η αγορά και εγκατάσταση σιλό συνολικής χωρητικότητας μέχρι 40 κυβικών μέτρων.

-Η κατασκευή αποθηκευτικών χώρων θερμοκηπιακού εγκεκριμένου τύπου για ζωοτροφές.

-Η κατασκευή μικρού βιολογικού καθαρισμού για τον χειρισμό των υγρών αποβλήτων της μονάδας.

-Η αγορά και εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα για τις ανάγκες συντήρησης του εξοπλισμού άμελξης και συντήρησης του γάλακτος.

-Η δυναμικότητα όλων των ανωτέρω επενδύσεων θα είναι ανάλογη της τρέχουσας δυναμικότητας της μονάδας.

Τα λοιπά χαρακτηριστικά του προγράμματος, τα οποία έχουν σχεδιαστεί με στόχο την αποτελεσματικότητα και την ταχεία διεκπεραίωση από πλευράς των Υπηρεσιών, έχουν ως εξής:

-Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου στη διεύθυνση www.minagric.gr, θα υποβάλλεται δωρεάν από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης των Νομών, από τα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΤΟΚΑΑ), και στην περίπτωση των νησιών πλην Ευβοίας και Κρήτης και μέσω των οικείων Δήμων και Κοινοτήτων.

-Με την υποβολή της αίτησης ο υποψήφιος επενδυτής θα γνωρίζει αν είναι επιλέξιμος για το πρόγραμμα.

-Θα ακολουθεί η αποστολή των εγκρίσεων στους δικαιούχους.

-Το χρονικό διάστημα που θα παρέχεται στον επενδυτή για υλοποίηση του προγράμματος δεν θα μπορεί να ξεπερνά τους 12 μήνες.

-Για την αποπληρωμή του σχεδίου θα υποβάλλεται συνολικά ένας φάκελος, μετά την υλοποίηση της επένδυσης. Ο φάκελος αυτός θα περιέχει τόσο τα δικαιολογητικά πληρωμής όσο και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα αποδεικνύουν το αληθές της αρχικής αίτησης του επενδυτή. Στην περίπτωση όμως που ο δικαιούχος το επιθυμεί θα μπορεί να αιτηθεί την λήψη της ενίσχυσης σε δύο συνολικά δόσεις.

Σημειώνεται ότι η ενίσχυση στην επένδυση φτάνει στο  75% για τα μικρά νησιά του Αιγαίου, στο 60% για  Περιοχές Ορεινές, Μειονεκτικές, περιοχές Natura και για τις υπόλοιπες περιοχές 50% για τους νέους κτηνοτρόφους και 40% για τους υπόλοιπους.

Ο Υπουργός, σε δηλώσεις του, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι: «Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν είναι παρά μία ακόμη επιβεβαίωση της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη στήριξη του «ευαίσθητου» κλάδου της ελληνικής κτηνοτροφίας. Παρά τις συγκυρίες, που δυσκολεύουν τις προσπάθειες όλων μας, η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στους Έλληνες κτηνοτρόφους και τους δίνει κίνητρα να εκσυγχρονίσουν τις υποδομές τους και να γίνουν ακόμη περισσότερο ανταγωνιστικοί. Είμαστε δίπλα τους με σειρά πρωτοβουλιών που έχουμε αναλάβει και άλλες που σχεδιάζουμε για το επόμενο χρονικό διάστημα, έχοντας στόχο της πολιτικής μας την ανάπτυξη τον κλάδο και τη στήριξη του εισοδήματος των κτηνοτρόφων της χώρας μας».

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website