ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Συνεδρίαση, με προτάσεις και προβληματισμό, χθες στη Λάρισα, στην ΕΔΟΒ
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 15 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Συνεδρίαση, με προτάσεις και προβληματισμό, χθες στη Λάρισα, στην ΕΔΟΒ Εκτύπωση E-mail
01 10 2008

Συνεδρίασε χθες (Τρίτη) στη Λάρισα η Εθνική Διακλαδική Οργάνωση Βάμβακος (ΕΔΟΒ) και αποφάσισε όπως στην προσεχή συνάντηση με τον ΥΠΑΑΤ κ. Αλέκο Κοντό να ζητήσει:

· * Να μπει στρεμματικό πλαφόν ως προϋπόθεση λήψης της συνδεδεμένης ενίσχυσης, κατά περιοχή.

· * Να υπάρξει σύνδεση τιμής με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του παραδιδόμενου προϊόντος και συγχρόνως να απαγορευθεί η συλλογή βαμβακιού με μηχανές stripper και

· * Να υπάρξει αυστηρός έλεγχος στα εκκοκκιστήρια για έλεγχο της απόδοσης συσπόρου/εκκοκκισμένου, έλεγχος τιμολογίων κ.α.

·       * Να συνταχθεί πρόγραμμα για την απορρόφηση και απόδοση 4.000.000 ευρώ του Εθνικού Αποθέματος και των 18.000.000 του 2ου πυλώνα για ολοκληρωμένη διαχείριση, προώθηση του προϊόντος, ανάπτυξη βαμβακοπαραγωγικών περιοχών κ.α.

Μέρος της χθεσινής συνεδρίασης απασχόλησε η διεθνής κρίση και η συνεχής πτώση του δολαρίου, που σαφώς επηρεάζει την τιμή του βαμβακιού.

Στη συνεδρίαση της ΕΔΟΒ, που προήδρευσε ο Πρόεδρός της και Πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας κ. Θανάσης Κοκκινούλης, συμμετείχαν επίσης οι πρόεδροι των ΕΑΣ Τρικάλων κ. Λιούτας, ΕΑΣ Λαμίας κ. Παπαθανασόπουλος και ΕΑΣ Ροδόπης κ. Νίκος Σκοπιανός, καθώς και εκπρόσωποι των ιδιωτών εκκοκιστών με επικεφαλής τους κ.κ. Νίκο Καραγιώργο και Αποστόλη Δοντά.

Στη συνεδρίαση έγινε επίσης συζήτηση για την πορεία συγκομιδής του βαμβακιού και υπήρξε εντονότατος προβληματισμός για την ποιότητά του, μετά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας κ. Θανάσης Κοκκινούλης αποκάλυψε ότι ήδη έχει ενημερώσει το υπουργείο και τον ΕΛΓΑ για τα προβλήματα που προέκυψαν στην καλλιέργεια και ταυτόχρονα ζήτησε αυτή η εξέλιξη να μην επηρεάσει την προσφερόμενη τιμή.

Η τιμή σήμερα κυμαίνεται στα 32-33 λεπτά/κιλό (παράδοση στο εκκοκκιστήριο) και δυστυχώς λόγω της συνεχιζόμενης πτώσης του δολαρίου και την περσινή άσχημη χρονιά των εκκοκκιστών, δεν προβλέπεται θεαματική μεταστροφή, με τα σημερινά δεδομένα… για το εγγύς μέλλον…

Αλλά όσο ζω, ελπίζω…

Παρακολουθώ… ενημερώνομαι… διαπραγματεύομαι…

 

Μπαντής Αθανάσιος

6944-782288

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website