ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Τέλος το βρωμιούχο μεθύλιο από τα φυτοφάρμακα
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 19 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Τέλος το βρωμιούχο μεθύλιο από τα φυτοφάρμακα Εκτύπωση E-mail
27 09 2008
Από σήμερα και στο εξής σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης παύει η χορήγηση ή ανανέωση αδειών κυκλοφορίας στην αγορά φυτοπροστατευτικών προϊόντων, στη σύνθεση των οποίων περιέχεται το βρωμιούχο μεθύλιο. Έως τις 18 Μαρτίου 2009 όλα τα φυτοφάρμακα, που περιέχουν βρωμιούχο μεθύλιο, αποσύρονται από την κοινοτική αγορά.

Αυτό προβλέπεται στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέτοντας έτσι οριστικό τέρμα στη χρήση βρωμιούχου μεθυλίου στην Κοινότητα.

Η χρήση του βρωμιούχου μεθυλίου - που κατεξοχήν χρησιμοποιείτο στην απολύμανση των εδαφών στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες - απαγορεύτηκε καταρχήν το 1991 (με την κοινοτική Οδηγία 91/414), επειδή επιστημονικά αποδείχθηκε ότι είναι βλαπτικό για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την υγεία των ζώων.

Όμως, στην εν λόγω Οδηγία δινόταν 12ετής παράταση στα κράτη μέλη (μεταξύ των οποίων και η χώρα μας) να μπορούν να κάνουν περιορισμένη χρήση σκευασμάτων που περιείχαν βρωμιούχο μεθύλιο. Αργότερα δόθηκαν και νέες παρατάσεις, με τον καθορισμό παράλληλα ανωτάτων ποσοτήτων της δραστικής αυτής ουσίας που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε κάθε κράτος - μέλος και από σήμερα απαγορεύεται πλέον η οποιαδήποτε χρήση της.

Μαζί με το βρωμιούχο μεθύλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγόρευσε από σήμερα και στο εξής τη χορήγηση ή ανανέωση αδειών στα φυτοφάρμακα, που περιέχουν τη δραστική ουσία dichlobenil, ενώ όλα τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που περιέχουν την ουσία αυτή θα αποσυρθούν από την κοινοτική αγορά έως τις 18 Μαρτίου 2009.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website