ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Παρέμβαση του ΓΕΩΤΕΕ στο ΥΠΑΑΤ για την μη κλήση του σε σύσκεψη για τα λιπάσματα
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 17 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Παρέμβαση του ΓΕΩΤΕΕ στο ΥΠΑΑΤ για την μη κλήση του σε σύσκεψη για τα λιπάσματα Εκτύπωση E-mail
24 09 2008
Παρακάτω παραθέτουμε την επιστολή-παρέμβαση που έκανε το ΓΕΩΤΕΕ στο Υπ.Α.Α.Τ., μετά από εισήγηση του Χρήστου Μέγκλα, για την μη κλήση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 4-9-2008, με θέμα τη διακίνηση και εμπορία λιπασμάτων.

Η επιστολή του ΓΕΩΤΕΕ, που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Θόδωρος Μαρκόπουλος, έχει ώς εξής:

 Aξιότιμε Κύριε Υπουργέ,


Από Δελτίο Τύπου πληροφορηθήκαμε ότι την Πέμπτη 4-9-2008 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υπ.Α.Α.Τ.) σύσκεψη με θέμα τη διακίνηση και εμπορία Λιπασμάτων.

Στη σύσκεψη φέρεται ότι κλήθηκαν να συμμετέχουν εκπρόσωποι από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα κ. Κων/νου Σκιαδά, του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Χρήστου Αυγουλά, του Γενικού Δ/ντή Φυτικής Παραγωγής κ. Δημήτριου Μπαμπίλη, από τη Διεύθυνση Εισροών Φυτικής Παραγωγής, αλλά και εκπρόσωποι εξωϋπηρεσιακών παραγόντων, όπως της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, της ΠΑΣΕΠ ΕΛΙΠ, της ΦΙΛΚΕΜ και της Συνεταιριστικής Ανώνυμης Εταιρείας Παρέμβασης Γεωργικών Εφοδίων (ΠΑΣΕΓΕΣ).

Με λύπη μας επισημαίνουμε ότι, για ακόμη μία φορά, δεν κλήθηκε να συμμετέχει το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο σε σύσκεψη που αφορά το σχεδιασμό και τη χάραξη πολιτικών σε κρίσιμο τομέα της αγροτικής παραγωγής, παρά το γεγονός ότι αποτελεί, όπως άλλωστε γνωρίζετε, θεσμοθετημένο σύμβουλο της Πολιτείας σε θέματα αγροτικής πολιτικής και ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα παραγωγής της χώρας μας, ενώ παράλληλα διαθέτει στις τάξεις του εξειδικευμένους και καταξιωμένους επιστήμονες που ασχολούνται με θέματα εισροών στον τομέα της φυτικής παραγωγής (όπως είναι τα λιπάσματα) και μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Κύριε Υπουργέ,

Η απουσία του Επιμελητηρίου από την παραπάνω σύσκεψη επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας για περιθωριοποίηση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. από πλευράς σας (όπως άλλωστε είχε επισημανθεί και με το υπΆ αριθ. 359/29-1-2008 έγγραφό μας, που σας αποστείλαμε μετά την παράλειψη του Επιμελητηρίου από τους φορείς που κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη σύσκεψη που έγινε στο Υπ.Α.Α.Τ. στις 22-1-2008 και αφορούσε τη χάραξη μεσο-μακροπρόθεσμης εθνικής στρατηγικής για τον αμπελοοινικό τομέα), γεγονός που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Σε κάθε περίπτωση, τονίζουμε ότι το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να ασκεί τις αρμοδιότητες που του έχουν δια νόμου ανατεθεί και θα επιδιώξει την αποκατάσταση του ρόλου του ως Συμβούλου της πολιτείας.

Ευελπιστώντας ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, θα αναθεωρήσετε την τακτική σας απέναντι στο Επιμελητήριο, δηλώνουμε ότι, από πλευράς μας, είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία, προς όφελος του έλληνα αγρότη, του έλληνα γεωτεχνικού, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα.

 

Με τιμή,

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

 
 

Θεόδωρος Α. Μαρκόπουλος

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website