ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Οι ελληνικές θέσεις για τον "έλεγχο υγείας" της ΚΑΠ
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 600 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Οι ελληνικές θέσεις για τον "έλεγχο υγείας" της ΚΑΠ Εκτύπωση E-mail
21 09 2008

Στις θέσεις που θα υποστηρίξει η χώρα μας στο πλαίσιο των συζητήσεων για τον "έλεγχο υγείας" , όπως αυτές διεξάγονται στα Συμβούλια των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρος Κοντός. Μιλώντας σε ημερίδα της ΠΑΣΕΓΕΣ για την ΚΑΠ, ο κ. Κοντός τόνισε ότι οι ελληνικές θέσεις έχουν διαμορφωθεί σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ και κατέληξε ότι στόχος είναι να εξαλείψουμε τις υφιστάμενες αδικίες για τους αγρότες της ΚΑΠ.

Αναλυτικά, οι ελληνικές θέσεις είναι: 

- Απορρίπτουμε την εξαίρεση από τις επιδοτήσεις των μικρών εκμεταλλεύσεων ( 10 στρεμ. ή 250 ευρώ).

- Προτείνουμε διαδικασίες απλοποίησης στη χορήγηση των επιδοτήσεων.

- Παλεύουμε σε όλα τα επίπεδα το θέμα του καπνού, ώστε να συνεχιστούν οι επιδοτήσεις μέχρι το 2013.

- Απορρίπτουμε τις προτάσεις για τη διαφοροποίηση.

- Δεν δεχόμαστε μείωση του προϋπολογισμού της ΚΑΠ μέχρι το 2013.

 Ο  κ. Κοντός επεσήμανε ότι "στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αγωνιζόμαστε για την πιο επιτυχημένη για τη χώρα μας έκβαση του εγχειρήματος εξορθολογισμού και περαιτέρω εκσυγχρονισμού της ΚΑΠ, στο πλαίσιο του «ελέγχου υγείας». Διαθέτουμε και πολιτική βούληση και όραμα, αλλά και γνώση των θεμάτων, έτσι ώστε οι λύσεις που τελικά θα υιοθετηθούν, να είναι δίκαιες και ικανοποιητικές για τους μικρούς αλλά και για τους μεγαλύτερους έλληνες παραγωγούς, εντέλει για το σύνολο του ελληνικού αγροτικού τομέα και της ελληνικής αγροτικής οικονομίας".

Αναφερόμενος στη νέα ΚΑΠ  τόνισε :  "πρέπει όλους να μας απασχολήσει ποια ΚΑΠ πρέπει να έχουμε στο μέλλον που να ανταποκρίνεται στις νέες προσδοκίες αλλά και τις ανάγκες των αγροτών, που να διασφαλίζει τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας. Μια ΚΑΠ που να βελτιώνει το εισόδημα αλλά και το βιοτικό επίπεδο των παραγωγών και των κατοίκων της υπαίθρου, ενώ παράλληλα να σέβεται τις σύγχρονες απαιτήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο διαχείριση των φυσικών πόρων".

 Και συμπλήρωσε ότι στόχος είναι: "Το πολυλειτουργικό μοντέλο της Ευρωπαϊκής Γεωργίας, πρέπει να συνεχίσει να επιτρέπει στους έλληνες αλλά και στους υπόλοιπους Ευρωπαίους Αγρότες, να παραμείνουν στην ύπαιθρο και να συνεχίσουν να παράγουν ασφαλή για τον καταναλωτή και υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα. Κάτω από τις συνεχώς διευρυνόμενες απαιτήσεις και συγκυρίες, τα παραπάνω αποτελούν στοιχεία που οφείλουν να συνεχίσουν να χαρακτηρίζουν την ΚΑΠ.Τα στοιχεία αυτά, παράλληλα με την εξασφάλιση επαρκούς δημοσιονομικής στήριξης που διεκδικούμε σήμερα και που ως κυβέρνηση έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις, θεωρώ ότι μπορούν να παράσχουν σοβαρές εγγυήσεις για την ΚΑΠ του μέλλοντος".
 
Σε ότι αφορά στις θέσεις του υπουργείου ΑΑ&Τ ξεκαθάρισε:

-Είμαστε αρνητικοί και δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την οποιαδήποτε μεταβολή του προϋπολογισμού της ΚΑΠ μέχρι το 2013, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών προοπτικών.

-Έχουμε ταχθεί κατά της μεταφοράς πόρων από τον πρώτο στο δεύτερο πυλώνα της ΚΑΠ, διαδικασία που αν και δεν αποστερεί πόρους από τον κάθε παραγωγικό τομέα, δημιουργεί δυσκολίες στους αγρότες, συμπιέζοντας το εισόδημά τους.

-Έχουμε απορρίψει τις προτάσεις για εφαρμογή επιπλέον μείωσης των άμεσων ενισχύσεων μέσω της διαφοροποίησης, παρά το γεγονός ότι τυχόν τέτοια ρύθμιση θα άφηνε ανεπηρέαστο το συντριπτικό ποσοστό των ελλήνων αγροτών.

-Επιδιώκουμε τη διατήρηση ιστορικών μέσων στήριξης της αγοράς, όπως π.χ. οι μηχανισμοί παρέμβασης, ως δίχτυ ασφαλείας τόσο για τον παραγωγό, όσο και για τον καταναλωτή.

-Όπως όλοι γνωρίζετε, διεκδικούμε την αντιμετώπιση στο καθεστώς του καπνού. Για το θέμα αυτό συζητούμαι, τόσο με την Προεδρία όσο και με την Επιτροπή, αλλά και τους άλλους Υπουργούς άλλων Κ/Μ, λύσεις που θα επιτρέψουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη συνέχιση της παρεχόμενης στήριξης στους καπνοπαραγωγούς μας.

-Υποστηρίζουμε και προτείνουμε διαδικασίες απλοποίησης, που θα διευκολύνουν τους παραγωγούς και θα ενισχύσουν τη λειτουργικότητα - αποτελεσματικότητα του εφαρμοζόμενου σήμερα συστήματος χορήγησης των ενισχύσεων.

-Έχουμε υποστηρίξει σε όλους τους τόνους, την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή μας στην εξαίρεση από τις ενισχύσεις των μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων (έκταση μέχρι 10 στρέμματα ή ενίσχυση μέχρι 250 Ευρώ).

-Η πολιτική μας εκτίμηση είναι ότι αυτή η κατηγορηματική, τεκμηριωμένη αντίδραση έχει αρχίσει και αποφέρει καρπούς.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website