ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Απάντηση του Αλ. Κοντού στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 10 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Απάντηση του Αλ. Κοντού στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Εκτύπωση E-mail
31 08 2008

            «Προκαλεί αλγεινή εντύπωση στον αγροτικό κόσμο της χώρας η ευκολία με την οποία το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να ταυτιστεί με μία κατηγορία αγροτοσυνδικαλιστών, που δεν έχουν καμία νομιμοποίηση από τη βάση και προκειμένου να μη χάσουν προνόμια που αδικαιολόγητα έχουν διασφαλίσει από το παρελθόν, εκτοξεύουν απειλές κατά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

            Αντί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να χαιρετίσει την πρωτοβουλία που ανέλαβε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να στηρίξει οικονομικά παιδιά κατά κύριο επάγγελμα αγροτών χαμηλού εισοδήματος, υιοθετεί τα ψεύδη με τα οποία οι θιγόμενοι αγροτοσυνδικαλιστές προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια.

            Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ορθά ενημερωμένο, καθώς τα χρήματα που θα διατεθούν για τις περίπου 500 υποτροφίες παιδιών αγροτικών οικογενειών δίνονται από τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ και όχι από τις εισφορές των αγροτών, όπως λαθεμένα δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

            Εξ άλλου, οι χρηματοδοτήσεις των αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ δεν προέρχονται από τις εισφορές του ΕΛΓΑ, αλλά υπολογίζονται με βάση αυτές.Τα χρήματα αυτά στην πραγματικότητα προέρχονται από τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ, ο οποίος είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τις εισφορές των αγροτών, που ανέρχονται σε περίπου 90 εκ. ευρώ, ενώ οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται από τον ΕΛΓΑ ξεπερνούν τα 500 εκ. ευρώ ετησίως.

            Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν κάνει κανένα ΅πολιτικό παιχνίδι΅ γύρω από το συνδικαλιστικό κίνημα, το οποίο στηρίζει ουσιαστικά και με κάθε δυνατό μέσο στην προσπάθειά του για εξυγίανση, ενδυνάμωση και  ανασυγκρότηση.

Θεωρούμε ότι μόνον βιώσιμες και ισχυρές συνεταιριστικές οργανώσεις μπορούν να στηρίξουν τις προσπάθειες του αγροτικού κόσμου της χώρας και να συμβάλουν στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής αγροτικής παραγωγής.

            Σε ότι αφορά τη ΓΕΣΑΣΕ και τη  ΣΥΔΑΣΕ , θα πρέπει να επισημανθεί ότι δεν έχουν καμία νομιμοποίηση από τη βάση, δεδομένου ότι στους αγροτικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα δεν γίνονται εκλογές για την ανάδειξη εκλεγμένων αντιπροσώπων τους στα εν λόγω όργανα.

            Επιπροσθέτως, οι δύο οργανώσεις που κινούνται σε διαφορετικούς κομματικούς χώρους, επί σειρά ετών εισέπρατταν ανισομερείς κρατικές ενισχύσεις από τον ΕΛΓΑ, ενώ με το νέο σύστημα εισπράττουν ακριβώς τις ίδιες και όσες πραγματικά απαιτούνται για να βοηθηθούν στην κάλυψη βασικών λειτουργικών αναγκών τους».

 

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website