ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow H ΓΕΣΑΣΕ για την τροπολογία Κοντού
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 16 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
H ΓΕΣΑΣΕ για την τροπολογία Κοντού Εκτύπωση E-mail
31 08 2008

Σε μια πρωτοφανή αντιδημοκρατική λαθροχειρία, που εκθέτει ανεπανόρθωτα και την κυβέρνηση πέρα από τον ίδιο, προβαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλ.Κοντός, επιχειρώντας να βάλει "ταφόπλακα" στο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Συγκεκριμένα, ο κ.Κοντός, με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για την κτηνοτροφία, αφαιρεί τους νομοθετημένους πόρους των αγροτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, που προβλέπονται σε νόμο που έχει ψηφίσει η ελληνική Βουλή , καθιστώντας έτσι αδύνατη τη λειτουργία τους και υλοποιώντας το όνειρό του που προφανώς είναι ο αφανισμός του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Η ενέργεια αυτή του υπουργού δεν είναι πάντως κεραυνός εν αιθρία, αλλά έρχεται σαν συνέχεια των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων που εφάρμοσε επί 3 περίπου χρόνια, από την εποχή που ήταν υφυπουργός, καθώς υπέγραφε για τη χορήγηση μέρους μόνο των νομοθετημένων πόρων στις οργανώσεις, επιδιώκοντας έτσι να τις κρατήσει σε ομηρία. Είναι αξιοσημείωτο μάλιστα ότι στις διαμαρτυρίες της ΓΕΣΑΣΕ  "χρέωνε" χωρίς ίχνος πολιτικής αξιοπρέπειας αποκλειστικά την τακτική αυτή στον τότε υπουργό κ. Μπασιάκο, λέγοντας ότι ο ίδιος διαφωνεί αλλά δεν
μπορεί να κάνει τίποτα!
Για την απαράδεκτη αυτή τακτική, η ΓΕΣΑΣΕ έχει ενημερώσει από πέρυσι το γραφείο του πρωθυπουργού, τα πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνταν τότε στη Βουλή { ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ} αλλά και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Καρ.Παπούλια. Επισήμαινε μάλιστα στις σχετικές επιστολές το εξωφρενικό παράδοξο υπουργός δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης να επιθυμεί το κλείσιμο της ιστορικότερης αγροτικής συνδικαλιστικής οργάνωσης, στην οποία είχε βάλει λουκέτο η χούντα.
Προκειμένου να νομιμοποιήσει την αντιδημοκρατική απόφασή του, ο υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης διαστρεβλώνει συνειδητά το χαρακτήρα των νομοθετημένων πόρων λέγοντας ότι αποτελούν κρατική επιχορήγηση, ενώ πρόκειται για εισφορές αγροτών που παρακρατούνται στη διακίνηση αγροτικών προϊόντων, επειδή έτσι έκρινε σκόπιμο ο νομοθέτης ότι διασφαλίζεται η λειτουργία και η ανεξαρτησία του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος. Επιπλέον, αναφέρει ότι οι πόροι που περικόπτονται θα διατεθούν για υποτροφίες παιδιών αγροτών που σπουδάζουν
σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τέτοια γενναιοδωρία, οι Έλληνες αγρότες και γενικότερα οι φτωχοί έχουν να δουν από την εποχή της Φρειδερίκης. Αν ο κ. Κοντός θέλει μάλιστα να την ξεπεράσει,θα μπορούσε να προσθέσει κάτι ακόμα περικόπτοντας τις τερατώδεις- όπως έχει γραφεί- δαπάνες προβολής του από τα κονδύλια του υπουργείου, δηλαδή από τα χρήματα του ελληνικού λαού.
Η ΓΕΣΑΣΕ θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να ανακαλέσει στην τάξη τον
υπουργό της ο οποίος ονειρεύεται καταστάσεις που μοιάζουν ανατριχιαστικά με τις καταστάσεις που επέβαλε η στρατιωτική δικτατορία.
Πέραν αυτού: είτε περάσει η τροπολογία του υπουργού είτε όχι, η ΓΕΣΑΣΕ δεν πρόκειται να μεταβάλει τη γνώμη της για τον κ. Κοντό,που αντικειμενικά είναι ο χειρότερος υπουργός από την μεταπολίτευση αφού επί των ημερών του έχουν ληφθεί οι σκληρότερες αποφάσεις σε βάρος της Ελλάδας με πιο πρόσφατη την περικοπή του 10% των πόρων της ενιαίας ενίσχυσης. Δεν θα μεταβάλει τη γνώμη της, δεν θα σταματήσει να την λέει και δεν πρόκειται επ ουδενί να ακυρώσει την ιστορική διαδρομή της.
Θα εξακολουθήσει να πολιτεύεται με την ίδια συνέπεια, καταγγέλλοντας κάθε απόφαση που αντιστρατεύεται τα συμφέροντα των αγροτών και υποστηρίζοντας τις απόψεις της αξιοποιώντας κάθε μέσο, όπως έκανε επί παραδείγματι για τα μεταλλαγμένα όπου έστειλε στο εδώλιο δύο πολυεθνικές.
Η ΓΕΣΑΣΕ θα εξακολουθήσει να υπάρχει ακόμη κι όταν ο κ. Κοντός θα είναι μία θλιβερή ανάμνηση υπουργού.

 

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website