ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Kι άλλη άνοδο των τιμών βάμβακος προβλέπει η Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή Βαμβακιού
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 12 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Kι άλλη άνοδο των τιμών βάμβακος προβλέπει η Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή Βαμβακιού Εκτύπωση E-mail
06 08 2008
Περαιτέρω άνοδο, σε σχέση με προηγούμενες αναφορές της, προβλέπει η ICAC στις τιμές βαμβακιού, τη νέα εμπορική περίοδο 2008-9, λόγω της κάμψης κατά 5,3% περίπου της παγκόσμιας παραγωγής του προϊόντος, διατήρησης της κατανάλωσης στα ίδια επίπεδα και περιορισμού κατά 12% των διεθνών αποθεμάτων.

Σύμφωνα με τις νεώτερες προβλέψεις της η Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή Βαμβακιού (ICAC), στην οποία μετέχουν 43 βαμβακοπαραγωγικά κράτη του κόσμου, η παγκόσμια παραγωγή βαμβακιού κατά τη νέα εμπορική περίοδο 2008-9 αναμένεται να είναι μειωμένη κατά 5,3%, φθάνοντας στα 24,9 εκατ. τόνους, έναντι 26,28 εκατ. τόνων την τρέχουσα εμπορική περίοδο 2007-8 και 26,65 εκατ. τόνων την προηγούμενη εμπορική περίοδο 2006 - 7.

Η κάμψη αυτή της παγκόσμιας παραγωγής βαμβακιού κατά κύριο λόγο αποδίδεται στη σημαντική μείωση της νέας σοδειάς του προϊόντος στις ΗΠΑ, κατά 1 περίπου εκατ. τόνους, εξαιτίας των πολύ λιγότερων καλλιεργηθέντων εκτάσεων φέτος με βαμβάκι και της στροφής των αμερικανών αγροτών στην καλλιέργεια δημητριακών.

Την ίδια ώρα η παγκόσμια κατανάλωση βαμβακιού προβλέπεται να διατηρηθεί στα ίδια με τα τρέχοντα επίπεδα (26,4 εκατ. τόνοι την εμπορική περίοδο 2008-9, έναντι 26,28 εκατ. τόνων την περίοδο 2007-8 και 26,66 εκατ. τόνων την περίοδο 2006-7), με αποτέλεσμα η Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή Βαμβακιού να εκτιμά ότι τα παγκόσμια αποθέματα του προϊόντος στο τέλος της νέας εμπορικής περιόδου 2008-9 (καλοκαίρι 2009) θα είναι 12% περίπου λιγότερα από φέτος και πέρσι, φθάνοντας στα 10,7 εκατ. τόνους, από 12,1 εκατ. τόνοι στο τέλος της τρέχουσας εμπορικής περιόδου και 12,4 εκατ. τόνοι στο τέλος της προηγουμένης.

Κάμψη παραγωγής, σε συνδυασμό με διατήρηση της κατανάλωσης και περιορισμό των αποθεμάτων, οδηγούν την ICAC στο συμπέρασμα ότι οι διεθνείς τιμές του βαμβακιού κατά τη νέα εμπορική περίοδο θα κινηθούν και πάλι ανοδικά κατά 14% περίπου, σε σχέση με φέτος.

Η ICAC τοποθετεί τη μέση τιμή του δείκτη Cotton A στο Λονδίνο για τη νέα εμπορική περίοδο στα 83 αμερικανικά σεντς η λίμπρα, έναντι 73 σεντς η λίμπρα για την περίοδο 2007-8 και 59,15 σεντς η λίμπρα της μέσης τιμής για την περίοδο 2006-7.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website