ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρώτο Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 12 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρώτο Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας Εκτύπωση E-mail
04 08 2008

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, (χθες) Κυριακή 3 Αυγούστου, στο Δημαρχείο του Δήμου Πολυγύρου της Χαλκιδικής. Το ενδιαφέρον του κτηνοτροφικού κόσμου ήταν έντονο, καθώς, εκτός από τα μέλη του Δ.Σ. που προέρχονται από το σύνολο των κτηνοτροφικών περιοχών της χώρας, την συνεδρίαση παρακολούθησε πλήθος κτηνοτρόφων από την Βόρεια Ελλάδα αλλά και άλλες περιοχές.

Το Δ.Σ του Συνδέσμου αποφάσισε κατ΄ αρχήν να ζητήσει, ως άμεσα μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων για την αντιμετώπιση του κόστους παραγωγής:

Α. Οικονομικές ενισχύσεις για χονδρική αγορά ζωοτροφών για τον χειμώνα, ως εξής:

  • 50 ευρώ ανά αιγοπρόβατο
  • 300 ευρώ για κάθε αγελάδα, είτε θηλάζουσα, είτε για γαλακτοπαραγωγή
  • 300 ευρώ ανά χοιρομητέρα

Β. Πάγωμα των χρεών των κτηνοτρόφων προς τις τράπεζες για τρία χρόνια, όπως έχει εφαρμοστεί αντίστοιχο μέτρο για τους πυρόπληκτους νομούς.

Γ. Να αποσυρθεί η διάταξη του νόμου για το ειδικό τέλος ακινήτων που φορολογεί τα κτηνοτροφικά κτίσματα.

Δ. Να δοθούν κίνητρα για παραγωγή ελληνικών ζωοτροφών, προς αντικατάσταση της σόγιας, όπως οι καλλιέργειες κτηνοτροφικών ρεβυθιών και άλλων πρωτεϊνούχων φυτών, αντί να στηρίζονται οι καλλιέργειες για παραγωγή βιοαιθανόλης.

Ε. Να καταπολεμηθούν οι ελληνοποιήσεις αιγοπρόβειου, αγελαδινού και χοιρινού κρέατος, με δραστηριοποίηση όλων των κρατικών διευθύνσεων, αλλά και των νομαρχιακών υπηρεσιών, που εμπλέκονται με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Επίσης αποφασίστηκαν να πραγματοποιηθούν τα εξής:

  • Άμεση συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρο Κοντό, προκειμένου να τεθούν οι άμεσες προτεραιότητες για την στήριξη της κτηνοτροφίας.
  • Να επιδιωχθεί συνάντηση του Σ.Ε.Κ. με τον πρωθυπουργό, πριν από την έκθεση της Θεσσαλονίκης, ώστε να ενημερωθεί για τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο των ελλήνων κτηνοτρόφων και να τεθεί προ των ευθυνών του.
  • Να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με το προεδρείο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος, ώστε να επιλυθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν την κτηνοτροφία και είναι αρμοδιότητας των Νομαρχιών.
  • Να πραγματοποιηθούν αντίστοιχες συναντήσεις και με τους γενικούς γραμματείς των περιφερειών της χώρας.
  • Έως το τέλος του Οκτωβρίου θα προγραμματιστούν περιφερειακές συσκέψεις του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας με κτηνοτροφικές οργανώσεις και κτηνοτρόφους σε Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο, Πελοπόννησο, Κρήτη, Νησιά Αιγαίου, και Νησιά του Ιονίου.
  • Αποφασίστηκε, ακόμη, ότι σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί η επίλυση των προβλημάτων μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, να προχωρήσει ο Σύνδεσμος σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις.

Όσον αφορά τις εσωτερικές διαδικασίες του Συνδέσμου αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Να πραγματοποιηθούν οι πρώτες εκλογές του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας το αργότερο έως το τέλος του 2008.
  • Να ιδρυθεί παράρτημα του Συνδέσμου στην Θεσσαλονίκη, το οποίο θα στεγάζεται σε γραφείο που παραχώρησε η ΠΑΣΕΓΕΣ, στην περιοχή της Θέρμης. Επικεφαλής του παραρτήματος είναι ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αλέξανδρος Ζαγορίτης.
  • Επίσης, εκλέχτηκε Εκτελεστική Επιτροπή για την υλοποίηση των αποφάσεων η οποία αποτελείται από τα μέλη του Προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, δηλαδή : τον Πρόεδρο Παναγιώτη Πεβερέτο, τον Α’ Αντιπρόεδρο Αλέξανδρο Ζαγορίτη, τον Β΄ Αντιπρόεδρο Μιχάλη Τζιότζο, τον Γ΄ Αντιπρόεδρο Γεώργιο Αρκούδα, τον Γενικό Γραμματέα Μιχάλη Τζίμα, τον Ταμία Γιώργο Βαϊόπουλο, και το μέλος του Δ.Σ. Χρήστο Μπαρλιά.

 Για το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας

 Ο Πρόεδρος

 
Παναγιώτης Πεβερέτος

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website