ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Ο Αλ. Κοντός εκπροσωπεί την Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις στον ΠΟΕ
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 10 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Ο Αλ. Κοντός εκπροσωπεί την Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις στον ΠΟΕ Εκτύπωση E-mail
30 07 2008

Έληξαν αργά χθες το βράδυ χωρίς συμφωνία, οι διαπραγματεύσεις για το Παγκόσμιο Εμπόριο, που ξεκίνησαν στη Γενεύη στις 21-7-2008.

 Στις διαπραγματεύσεις που έγιναν στο πλαίσιο Υπουργικής Συνάντησης των Κρατών Μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, τη χώρα μας με τη συμμετοχή του στα Συμβούλια των Υπουργών Γεωργίας και Εξωτερικού Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπροσώπησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Καθηγητή Χρήστο Αυγουλά.

 Οι συνομιλίες διακόπηκαν χωρίς να σημειωθεί συμφωνία, κυρίως λόγω των διαφωνιών μεταξύ ΗΠΑ, Ινδίας – Κίνας, στις ρυθμίσεις που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

 Πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από τις τελικές διαπραγματεύσεις, είχαν πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες αλλεπάλληλες συναντήσεις των Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. που διαθέτουν ισχυρό αγροτικό τομέα, με στόχο τη δημιουργία μετώπου προστασίας των ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων και αποδοχής από τις διεθνείς αγορές των ιδιαίτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών που διαθέτουν.

 Κατά τη διάρκεια των εντατικών και επίπονων διαπραγματεύσεων, η ελληνική αντιπροσωπεία τηρώντας αμετάβλητη, σταθερή και συνεπή στάση και σε στενή συνεργασία με ισχυρή ομάδα Κρατών Μελών (Γαλλία, Πολωνία, Ιταλία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος, Λιθουανία, Ελλάδα) φρόντισε να διασφαλίσει το κεκτημένο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και τις αγροτικές επιδοτήσεις, όπως ακριβώς αυτές οριοθετούνται από τις τελευταίες μεταρρυθμίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από την εφαρμογή της ενιαίας ενίσχυσης.

 Μετά από 9 ημέρες σκληρών διαπραγματεύσεων, τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου των Υπουργών Γεωργίας-Εξωτερικού Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με το αποτέλεσμα των συνομιλιών, μπορούν να συνοψισθούν στα παρακάτω:

α. Το Συμβούλιο σημείωσε ότι δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση συμφωνίας στις διαπραγματευτικές μεθόδους κατά τη συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στη Γενεύη, που έλαβε χώρα από τις 21-29 Ιουλίου 2008 και

β. Το Συμβούλιο υπενθύμισε το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ήταν μια φιλόδοξη, ισορροπημένη και συνολική τελική συμφωνία.

 Οι συνομιλίες σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων θα επαναρχίσουν το Σεπτέμβριο, με την επόμενη Υπουργική Σύνοδο να είναι πιθανή ενός του 2009.

 Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός κ. Κοντός ανέφερε ότι μια ακόμη μάχη για τα αγροτικά μας προϊόντα ολοκληρώθηκε «αναίμακτα», συνεχίζεται όμως η προσπάθεια για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και την ανάδειξη της ποιότητάς τους, καθώς επίσης και η θεσμοθέτηση κανονισμών και η διαμόρφωση πολιτικών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο που να ευνοούν τη διείσδυσή τους στις διεθνείς αγορές.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website