ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Τα "βρόντηξε" ο Χρήστος Σιδερόπουλος από τη γραμματεία αγροτικού της Ν.Δ.
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 9 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Τα "βρόντηξε" ο Χρήστος Σιδερόπουλος από τη γραμματεία αγροτικού της Ν.Δ. Εκτύπωση E-mail
26 07 2008

Με μία αιφνιδιαστική επιστολή που ο ίδιος την χαρακτήρισε ως "κραυγή αγωνίας" ο υπεύθυνος αγροτικού της νομαρχιακής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Σιδερόπουλος υπέβαλε χθες την παραίτησή του στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν.Δ. της Λάρισας της κ. Βασίλη Μπατζηλιώτη.

 

Αναλυτικά η επιστολή του Χρήστου Σιδερόπουλου έχει ως εξής:

"Κύριε Πρόεδρε,
Με την επιστολή μου αυτή προς την Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Νομού Λάρισας και εσάς προσωπικά, και λαμβάνοντας υπ' όψιν τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την επιστροφή φόρου πετρελαίου που αφορά όλους τους αγρότες της Ελλάδος αλλά και το χρονίζον πρόβλημα της λειτουργίας του εργοστασίου της Βιομηχανίας Ζάχαρης και τη μετατροπή του σε μονάδα παραγωγής βιοαιθανόλης, σας ενημερώνω ότι δεν επιθυμώ πλέον να συνεχίσω να προΐσταμαι της Γραμματείας Αγροτικού της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας.
Η απόφαση αυτή είναι απόρροια του δυσμενούς κλίματος που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο, όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής του νομού μας και έχει στόχο να καταδείξει το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, οι οποίοι έρχονται πλέον, ενώπιον ενός ορατού οικονομικού αδιεξόδου.
Συμμετέχοντας ενεργά σε ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε από εκπροσώπους των αγροτών, των Ενώσεων και συνδικαλιστών με εντολή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προχωρήσαμε στην διαμόρφωση μιας τεκμηριωμένης πρότασης για το αγροτικό πετρέλαιο και τα λίτρα που αντιστοιχούν ως ετήσια κατανάλωση για τις καλλιεργητικές φροντίδες των αγροτών.
Τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών αντί να λάβουν υπόψη τις προτάσεις μας που στήριζαν το εισόδημα των αγροτών, προχώρησαν αυθαίρετα στην ανακοίνωση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε ύψος που όλοι οι αγρότες θεωρούν απαράδεκτο.
Η εντύπωση που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο και στον απλό πολίτη είναι ότι για μια ακόμη φορά τα συναρμόδια υπουργεία φάνηκαν άτολμα και χωρίς την απαιτούμενη πολιτική σκέψη και βούληση να στηρίξουν τους πολίτες της υπαίθρου, για τους οποίους κάνει πολύ συχνά αναφορές ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Οταν το πετρέλαιο σήμερα τιμάται προς 1,40 ευρώ το λίτρο και η διαφορά που επιστρέφει το υπουργείο Οικονομίας ανέρχεται στα 0,34 λεπτά αντιλαμβάνονται όλοι ότι το κόστος του πετρελαίου για τον αγρότη είναι δυσβάσταχτο. Ως εκ τούτου οι αγρότες πληρώνουν τα σπασμένα των όποιων εσφαλμένων πολιτικών χειρισμών και διπλοπληρώνουν επί της ουσίας το πετρέλαιο που χρειάζονται για να καλλιεργήσουν και να παράγουν.
Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη και πρέπει να αποσυρθεί. Και η παραίτησή μου από τη θέση που με ορίσατε ως επικεφαλής της Γραμματείας Αγροτικού, προς αυτή την κατεύθυνση κατατείνει. Να αναδείξει το άδικο της απόφασης και την ανάγκη απόσυρσής της.
Επιπροσθέτως, ένα ακόμη ζήτημα που θέτει εν αμφιβόλω την αξιοπιστία της ληφθείσας απόφασης από την κυβέρνηση, αφορά στη μετατροπή των εργοστασίων της ΕΒΖ Λάρισας και Ξάνθης σε μονάδες παραγωγής βιοαιθανόλης.
Τόσο η Αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού, οι συνεταιριστές αλλά και οι Ενώσεις, χαιρέτησαν και στήριξαν την απόφαση αυτή γιατί έδινε μια άλλη αναπτυξιακή διέξοδο στους αγρότες.
Ωστόσο, τρία χρόνια σχεδόν μετά την επίσημη εξαγγελία δημιουργίας των εργοστασίων παραγωγής βιοαιθανόλης, βρισκόμαστε σε πλήρες αδιέξοδο. Η διοίκηση της Βιομηχανίας παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις, δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για το μέλλον των εργοστασίων, αφού όπως φαίνεται, το επενδυτικό ενδιαφέρον για την πρώτη γενιά βιοαιθανόλης δεν υπάρχει. Η εταιρεία πρέπει να αναλάβει την ευθύνη να προχωρήσει άμεσα η λειτουργία του εργοστασίου με τη χρήση τεχνολογίας δεύτερης γενιάς για την παραγωγή βιοαιθανόλης.
Πιστεύω ότι η περίοδος των λόγων έχει περάσει και πρέπει να περάσουμε σε συγκεκριμένες ενέργειες. Τα πισωγυρίσματα και τα παρακάλια σε υποψηφίους επενδυτές δεν καταδεικνύουν ούτε αποφασιστικότητα, ούτε και την ύπαρξη ενός σχεδίου ικανού να δώσει προοπτική στον αγροτικό τομέα.
Κύριε πρόεδρε,
Αναλογιστείτε ότι από το νομό μας και από τη Θεσσαλία έχουν χαθεί 500 θέσεις εργασίας από το εργοστάσιο της ΕΒΖ και χιλιάδες αγρότες εγκατέλειψαν την τευτλοκαλλιέργεια.
Αρα δεν μπορούμε να παρακολουθούμε με απάθεια την μη υλοποίηση συγκεκριμένων και με χρονοδιάγραμμα, κυβερνητικών εξαγγελιών.
Κύριε Μπατζηλιώτη, ως κυβερνητικό στέλεχος που βρίσκεστε πολύ κοντά στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και όχι μόνο, οφείλετε λαμβάνοντας τα μηνύματα από τα μέλη της ΝΟΔΕ και τους πολίτες της υπαίθρου να τους τα μεταφέρετε.
Είναι το ελάχιστο που μπορείτε και εσείς να πράξετε όπως και όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά για να φτάσουν τα μηνύματα εκεί που πρέπει.
Ειδάλλως, νομίζω ότι κι εσείς γνωρίζετε ότι οι πολίτες θα στείλουν με την πρώτη ευκαιρία τα μηνύματά τους εκεί που πρέπει…
Παρακαλώ όπως δεχθείτε την επιστολή αυτή ως κραυγή αγωνίας και μεταφοράς του προβληματισμού μου, που θα κοινοποιήσω και προς τα ΜΜΕ του νομού μας".



All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website