ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Η ΠΑΣΕΓΕΣ δεν θέλει αναγραφή τιμών στα τιμολόγια πώλησης αγροτικών προϊόντων
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 21 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Η ΠΑΣΕΓΕΣ δεν θέλει αναγραφή τιμών στα τιμολόγια πώλησης αγροτικών προϊόντων Εκτύπωση E-mail
25 07 2008

Την αντίδραση της ΠΑΣΕΓΕΣ και των συνεταιριστικών οργανώσεων μελών της συναντά η προσπάθεια του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών να μπει μια τάξη στη μέχρι τώρα διάθεση αγροτικών προϊόντων από τους συνεταιρισμούς χωρίς την έκδοση τιμολογίων και χωρίς απόδοση ΦΠΑ, με την αιτιολογία ότι ενεργούν για λογαριασμό των αγροτών-παραγωγών μελών τους.

 Με διάταξη που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου 3670/2008, καθίσταται υποχρεωτική πλέον η αναγραφή της τιμής πώλησης από τους συνεταιρισμών των αγροτικών προϊόντων, ώστε να αντιμετωπισθούν φαινόμενα «ανοικτών τιμών» και μη απόδοσης ΦΠΑ στις περιπτώσεις διάθεσης των αγαθών (π.χ. δημητριακά για ζωοτροφές) σε παραγωγούς που υπόκεινται στο ειδικό φορολογικό καθεστώς (μη τήρηση βιβλίων και στοιχείων και κατ΄ αποκοπή επιστροφή ΦΠΑ).
 
Ενδεικτική της αντίδρασης της ΠΑΣΕΓΕΣ και των Ενώσεων αγροτικών συνεταιρισμών μελών της στην προωθούμενη διάταξη ήταν η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Συνομοσπονδίας κ. Μιχάλη Βουμβουλάκη στη χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου κατά της Φοροδιαφυγής.

Επικαλούμενος «πάγια συνεταιριστική αρχή» περί διάθεσης των αγροτικών προϊόντων από τους συνεταιρισμούς για λογαριασμό των αγροτών μελών τους, ο κ. Βουμβουλάκης έκανε λόγο για ανιστόρητη διάταξη, αρνούμενος ότι οι συνεταιρισμοί λειτουργούν με ενδεικτικές ή εικονικές τιμές.

Δεν είναι δυνατόν να απαιτείται από το υπουργείο η αναγραφή της τιμών των προϊόντων που διαθέτει ένας συνεταιρισμός στην αγορά, τη στιγμή που οι τιμές τους καθορίζονται κατά την τελική εκκαθάριση της αξίας στον παραγωγό, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, ζητώντας την απόσυρση της σχετικής διάταξης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τζανέτος Καραμίχας, ο οποίος σε επιστολή που έστειλε στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη ζητά να μην εφαρμοστούν οι διατάξεις του νόμου 3670/2008 για τις αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις και να επανέλθουν σε ισχύ οι διατάξεις που εφαρμόζονταν πριν την ψήφιση του νόμου.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website