ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow «Πιστοποίηση FiberMax» με 60.000 πιστοποιημένες μπάλες εκκοκισμένου βαμβακιού-ανώτερης ποιότητας
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 24 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
«Πιστοποίηση FiberMax» με 60.000 πιστοποιημένες μπάλες εκκοκισμένου βαμβακιού-ανώτερης ποιότητας Εκτύπωση E-mail
24 07 2008

Την καλλιεργητική χρονιά 2007 – 2008 σχεδόν 3.220 Έλληνες καλλιεργητές βαμβακιού συμμετείχαν στο προσφερόμενο από την Bayer CropScience πρόγραμμα «πιστοποίησης FiberMax» παράγωντας 60.000 πιστοποιημένες μπάλες ανώτερων ποιοτικών χαρακτηριστικών.

Η πίστη από τα συνεργαζόμενα μέρη, για την αναγκαιότητα της ύπαρξης ταυτότητας στο παραγώμενο προϊόν υπό τα νέα δεδομένα που θέτουν οι απαιτητικές παγκόσμιες αγορές βαμβακιού είχε σαν αποτέλεσμα την παραγωγή 60% περισσότερων πιστοποιημένων δεμάτων FiberMax την χρονιά που πέρασε σε σχέση με την περίοδο 2006-2007 παρά την αισθητή μείωση της καλλιεργούμενης έκτασης με βαμβάκι στη χώρα μας.

Η Bayer CropScience ως  ηγέτης της Ελληνικής αγοράς σπόρων βαμβακιού νιώθει εξαιρετικά ευτυχής να συνεργάζεται με καλλιεργητές και εκκοκιστές στην Ελληνική επικράτεια πιστεύοντας ότι η «πιστοποίηση FiberMax» αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο το οποίο βοηθά στο χτίσιμο «γεφυρών» συνεργασίας ανάμεσα σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη της παγκόσμιας αλυσίδας αξίας του βαμβακιού.

Οι ποικιλίες βαμβακιού FiberMax είναι πολύ γνωστές στους Έλληνες καλλιεργητές βαμβακιού για την μέγιστη φυτρωτική ικανότητά τους, την εύκολη διαχείρηση των φυτών, την εξαιρετική τους απόδοση στο χωράφι και την ανεκτικότητα τους στην αδρομύκωση. Είναι οι ποικιλίες που άλλαξαν τα δεδομένα στο βαμβάκι.

Αλλά οι ποικιλίες βαμβακιού FiberMax δεν είναι πλέον γνωστές μόνο στους καλλιεργητές. Η απαίτηση για εκκοκισμένο FiberMax έχει σταθερά αυξηθεί από την εγχώρια αλλά και την παγκόσμια βιομηχανία μια και οι αγοραστές έχουν αρχίσει να αναγνωρίζουν και να εκτιμούν τα μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά που προσφέρει όπως άριστη ομοιομορφία, καλό χρώμα και επιθυμητό micronaire και αντοχή. Αγοράζοντας πιστοποιημένο βαμβάκι FiberMax οι βιομηχανίες νήματος και υφαντουργίας εξασφαλίζουν την εισροή εγγυημένης πρώτης ύλης που παρέχει τα υψηλής ποιότητας προσδοκόμενα χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα «πιστοποίηση FiberMax» πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ελλάδα και σε πιλοτική μορφή το 2005. Σχεδιάστηκε για να φέρει κοντά καλλιεργητές βαμβακιού, εκκοκιστές και αγοραστές εκκοκισμένου βαμβακιού βοηθώντας αυτούς να αντιληφθούν τη μέγιστη αξία που δημιουργεί το εκκοκισμένο FiberMax. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η τριετή προσπάθεια της Bayer CropScience είναι σε αρμονία με τις πρόσφατες κατευθυντήριες προτάσεις της Ε.Ε. για την παραγωγή και προώθηση επώνυμου βαμβακιού από τα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη.

Από το 2005 μέχρι σήμερα πάνω οι πάνω από 100.000 μπάλες πιστοποιημένου βαμβακιού FiberMax που έχουν παραχθεί στην Ελλάδα έχουν αγοραστεί τόσο από την εγχώρια κλωστοϋφαντουργία όσο και από την αντίστοιχη της Ευρώπης, Τουρκίας και Άπω Ανατολής.

Την τελευταία χρονιά και στα πλαίσια της «πιστοποίησης FiberMax» η Bayer CropScience συνεργάστηκε στενά με πέντε γνωστές εκκοκιστικές επιχειρήσεις: Εκκοκκιστήρια Πηλέας AGRO – Ματαράγκα Καρδίτσας, Εκκοκκιστήρια Καρπός ΑΕΒΕ – Ερμήτσι Καρδίτσας, Εκκοκκιστήρια ΕΑΣ Λάρισας - Μελισσοχώρι Λάρισας, Θρακικά Εκκοκκιστήρια – Κομοτηνή και Εκκοκκιστήρια Θράκης – Κομοτηνή.

Η Bayer CropScience πιστεύει ότι δια μέσου της «πιστοποίησης FiberMax» και σε συνδυασμό με την ανωτερότητα που απέδειξαν οι νέες ποικιλίες FiberMax που παρουσιάστηκαν πέρσι στην αγορά - τόσο στην στρεμματική απόδοση σε σύσπορο όσο και στην απόδοση σε ίνα στο εκκοκκιστήριο - η αναγνωρισιμότητα του ονόματος «FiberMax Certified Βale» θα αυξηθεί βοηθώντας το να συνεχίσει να απολαμβάνει τα προνόμια που δικαιούται.

Έτσι στόχος για την επόμενη χρονιά, της οποίας η έναρξη εγγραφών θα ανακοινωθεί σύντομα, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το να λειτουργήσει το πρόγραμμα πιστοποίησης FiberMax σε μια πιο διερυμένη βάση με τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων  παραγωγών ώστε να αυξηθεί η παραγωγή πιστοποιημέου βαμβακιού FiberMax.

Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι η επιτυχία του προγράμματος «πιστοποίηση FiberMax» δεν βασίζεται μόνο στην άριστη ποιότητα του εκκοκισμένου βαμβακιού που παράγεται από τις ποικιλίες FiberMax αλλά και στην υποστήριξη της προσπάθειας της Bayer CropScience από τους πελατες της, τις συνεργαζόμενες στο πρόγραμμα εκκοκκιστικές επειχειρήσεις, τους τοπικούς αντιπροσώπους ξένων οίκων βαμβακιού, την εγχώρια και ξένη νηματουργία, αλλά και τους αγρότες παραγωγούς βαμβακιού που επιλέγουν για σπορά τις ποικιλίες FiberMax.

Η Bayer CropScience, θυγατρική εταιρία της Bayer AG, αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στο χώρο Προϊόντων Φυτοπροστασίας, Προϊόντων Υγειονομικής Σημασίας, καθώς και στο χώρο Σπόρων και Βιοτεχνολογίας Φυτών. Η εταιρία διαθέτει μια εξαιρετική και ευρεία γκάμα προϊόντων, καθώς και ποικιλία υπηρεσιών. Το ανθρώπινο δυναμικό της Bayer CropScience αγγίζει παγκόσμια τους 19.000 εργαζόμενους, ενώ εκπροσωπείται σε περισσότερες από 120 χώρες, διασφαλίζοντας έτσι την αμεσότητα στους εμπόρους και στους καταναλωτές. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site http://www.bayercropscience.com.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website