ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Ο Γ.Γκλαβάκης για την προτεινόμενη αύξηση του ΕΦΚ στα προϊόντα καπνού
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 20 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Ο Γ.Γκλαβάκης για την προτεινόμενη αύξηση του ΕΦΚ στα προϊόντα καπνού Εκτύπωση E-mail
19 07 2008

O ευρωβουλευτής της NΔ κ. Γιάννης Γκλαβάκης, μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την πρόταση της Κομισιόν για την αύξηση του φόρου κατανάλωσης στα προϊόντα καπνού: "Mας βρίσκει σύμφωνους οποιαδήποτε ενέργεια συμβάλλει στην μείωση του καπνίσματος. Πρόσφατα άλλωστε εγκρίθηκε και η χρηματοδότηση του Κοινοτικού Ταμείου Kαπνού με σκοπό τη στήριξη δράσεων ενημέρωσης κατά του καπνίσματος.

Ωστόσο,  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλει να λαμβάνει δράσεις και υπέρ των ευρωπαίων καπνοπαραγωγών. Aπό την στιγμή που καταναλώνονται προϊόντα καπνού στην Ε.Ε., καλό θα είναι να προωθούνται αυτά που είναι κοινοτικής προέλευσης, καθώς η συγκεκριμένη καλλιέργεια έχει σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις σε πολλές αγροτικές περιοχές της Ε.Ε.

H Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα είναι ο κύριος παγκόσμιος εισαγωγέας ακατέργαστου καπνού, εισάγοντας πάνω από 70% των καπνών που καταναλώνει, έχοντας έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο 1.2 δις ευρώ ετησίως. Επιπλέον, τα προϊόντα καπνού που εισάγονται από τρίτες χώρες όπως τη Βραζιλία, το Μαλάουι, την Αργεντινή, την Ινδονησία, τη Ζιμπάμπουε, την Ινδία και την Κίνα, συχνά παράγονται υπό συνθήκες μειωμένων ελέγχων σε σχέση με τα ευρωπαϊκά".

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε χτές οδηγία για την τροποποίηση της κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στον καπνό. Συγκεκριμένα, με την οδηγία προβλέπεται η σταδιακή αύξηση της φορολογίας στα προϊόντα καπνού μέχρι το 2014. Σήμερα ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα τσιγάρα αντιστοιχεί στο 57% της τιμής τους, δηλαδή 64 ευρώ ανά 1.000 τσιγάρα και το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στο 63%, δηλαδή 90 ευρώ ανά 1.000 τσιγάρα μέχρι το 2014. Υπολογίζεται ότι η αύξηση αυτή θα συμβάλλει κατά 10% στην μείωση της κατανάλωσης προϊόντων καπνού στα κράτη μέλη την επόμενη πενταετία.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website