ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ arrow ΒΑΜΒΑΚΙ arrow Εισαγωγή στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παραγωγής
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 38 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Εισαγωγή στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παραγωγής Εκτύπωση E-mail
18 10 2005

Εισαγωγή στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση της Παραγωγής
(Με βάση τα πρότυπα agro 2-1 και agro 2-2 του Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π.)

 

Ο σεβασμός στο περιβάλλον, η ποιότητα και η ανταγωνιστικότητα των γεωργικών προϊόντων αποτελούν τρεις αξίες που καλείται να υπηρετήσει η σύγχρονη γεωργία.

Η Ολοκληρωμένη Διαχείριση της Γεωργικής Παραγωγής είναι η ισόρροπη μέριμνα για το περιβάλλον και για την ποιότητα των προϊόντων. Όταν αναφέρουμε την έννοια « Περιβάλλον» δεν εννοούμε μόνο τη φύση, αλλά για τους γεωργούς είναι και το εργασιακό περιβάλλον, για τους δε καταναλωτές το τελικό προϊόν το οποίο πρέπει να είναι απολύτως ασφαλές για την υγεία τους. Η ποιότητα των γεωργικών προϊόντων πρέπει να είναι δυνατόν να υποστηριχθεί με αξιόπιστη σήμανση που να παραπέμπει στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση ως σύστημα παραγωγής, ώστε η ταυτότητα των γεωργικών προϊόντων να βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα τους.

Ένα από τα μέσα που χρησιμοποιεί η Ολοκληρωμένη Διαχείριση είναι η ελαχιστοποίηση των εισροών, με εισαγωγή καινοτόμων τεχνολογιών ακριβείας στην γεωργία. Με κάθε μείωση των εισροών επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατόν οικονομικό αποτέλεσμα για τη γεωργική εκμετάλλευση και ελαττώνεται η περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Η εφαρμογή της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης ευνοείται από την σύμπραξη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων σε Ομάδες με τη μορφή της κοινοπραξίας. Για την ανάπτυξη του όλου συστήματος η Ομάδα υποστηρίζεται από τον επιβλέποντα γεωτεχνικό σύμβουλο. Αυτός συντάσσει τα σχέδια διαχείρισης, παρακολουθεί την εφαρμογή τους, ενημερώνει και συμβουλεύει τους παραγωγούς – μέλη για καίρια ζητήματα της παραγωγικής διαδικασίας και αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ των παραγωγών και της διοίκησης της γεωργικής εκμετάλλευσης.

Η βασική προσέγγιση του συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης βασίζεται στα επόμενα κύρια βήματα: 1) καθορισμός της Πολιτικής της Γ. Εκμετάλλευσης, 2) Προγραμματισμός, 3) Εκτέλεση, 4) Έλεγχος, 5) Ανασκόπηση, 6) Συνεχής Βελτίωση.

 

Πολιούδης Παναγιώτης

Γεωπόνος – Τεχνικός Σύμβουλος AgroQ O.E

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website