ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Σε πτώση παγκόσμια παραγωγή και αποθέματα βάμβακος - οι τιμές στην Ελλάδα;
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 19 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Σε πτώση παγκόσμια παραγωγή και αποθέματα βάμβακος - οι τιμές στην Ελλάδα; Εκτύπωση E-mail
03 07 2008

Ελαφρά πτώση αναμένεται να σημειώσει η παγκόσμια παραγωγή βάμβακος για την περίοδο 2008-9, πτώση περίπου κατά 3%, αγγίζοντας τους 25.500.000 τόνους, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Βάμβακος (I.C.A.C.).

Η πτώση στην παραγωγή βαμβακιού προβλέπεται μεγάλη στις Η.Π.Α., ενώ μικρότερες μειώσεις αναμένονται και για την Κίνα, τη Βραζιλία, την Αίγυπτο, την Τουρκία και την Κεντρική Ασία. Στον αντίποδα, αυξημένη αναμένεται η παραγωγή στην Ινδία, την Αυστραλία και το Πακιστάν.

Η χρήση του βαμβακιού παγκοσμίως εκτιμάται ότι επίσης θα μειωθεί στους 26.600.000 τόνους, παρουσιάζοντας έτσι πτώση της τάξεως του 1% για την ερχόμενη περίοδο.

Η εν λόγω μείωση φαίνεται να οφείλεται στη βραδύτερη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τις υψηλότερες τιμές του βάμβακος εν συγκρίσει με τον πολυεστέρα. Οι παγκόσμιες εισαγωγές προβλέπονται αυξημένες κατά 5% (8.800.000 τόνοι), λόγω των μεγαλύτερων κινεζικών εισαγωγών.

Τα παγκόσμια αποθέματα βάμβακος προβλέπονται να μειωθούν παραπάνω από ένα εκατ. τόνους, αγγίζοντας τους 11.000.000 τόνους την ερχόμενη περίοδο. Τη μεγαλύτερη μείωση αποθεμάτων θα παρουσιάσουν οι ΗΠΑ, δεδομένου ότι οι σημαντικές προμήθειες που συσσωρεύτηκαν τις τελευταίες δύο περιόδους πρόκειται να τροφοδοτήσουν τις εξαγωγές.

Τέλος, η I.C.A.C. προβλέπει μία αύξηση στο μέσο δείκτη Cotlook A από 73  cents/lb για το 2007-8 σε 82 cents/lb για την περίοδο 2008-9.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website