ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ arrow ΒΑΜΒΑΚΙ arrow Ε.Α.Σ. ΞΑΝΘΗΣ: Ανάπτυξη, με σταθερά βήματα στην ποιότητα
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 22 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Ε.Α.Σ. ΞΑΝΘΗΣ: Ανάπτυξη, με σταθερά βήματα στην ποιότητα Εκτύπωση E-mail
23 06 2008

Ένα δυναμικό πρόγραμμα ανάπτυξης υλοποιεί η Ε.Α.Σ. Ξάνθης για την προώθηση των συμφερόντων των αγροτών του νομού με την οργάνωση υποδομών για την προώθηση των προϊόντων στην αγορά με ανταγωνιστικούς όρους.

Στην κατεύθυνση αυτή σημαντική επιτυχία αποτελεί η Πιστοποίηση του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της παραγωγής Καπνού σύμφωνα με τα πρότυπα AGRO 2.1 & AGRO 2.2 στο οποίο συμμετείχαν 3.650 παραγωγοί με περίπου 23.700 στρέμματα.

Παράλληλα η Ε.Α.Σ. Ξάνθης κατάφερε να είναι η πρώτη οργάνωση στην Ελλάδα που πιστοποίησε Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της παραγωγής ΡΟΔΙΟΥ, μιας καλλιέργειας που υπόσχεται πολλά στους παραγωγούς που θα ασχοληθούν συστηματικά και θα αξιοποιήσουν σε συνεργασία με εξειδικευμένους γεωπόνους την διαθέσιμη τεχνογνωσία για το προϊόν αυτό.

Επίσης, ενώ προχωρά η επένδυση για το Συσκευαστήριο και τα Ψυγεία της Ομάδας οπωροκηπευτικών της Ε.Α.Σ. Ξάνθης, υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η Πιστοποίηση του Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της παραγωγής Ακτινιδίων με τη συμμετοχή 120 ακτινιδοπαραγωγών που καλλιεργούν 1.300 στρέμματα. Το γεγονός αυτό, μαζί με την προγραμματισμένη πιστοποίηση των εγκαταστάσεων τυποποίησης – συσκευασίας και συντήρησης των φρούτων, για την διαχείριση της ασφάλειας κατά το πρότυπο ISO 22000, δίνει τη δυνατότητα στην Ε.Α.Σ. Ξάνθης να κατακτήσει τις πιο απαιτητικές αγορές και να φέρει τα καλλίτερα αποτελέσματα στη διακίνηση των Ακτινιδίων και των άλλων οπωροκηπευτικών του νομού.

Η όλη προσπάθεια υλοποιείται με την στενή καθοδήγηση των παραγωγών από το γεωτεχνικό τμήμα της Ε.Α.Σ. Ξάνθης που αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και τις υπηρεσίες της εταιρίας συμβούλων “Agro Q”, μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένη κάλυψη των απαιτήσεων των καλλιεργειών και να εισάγει καινοτομίες απαραίτητες για την παραγωγή ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων.

Στην ίδια κατεύθυνση, η Ε.Α.Σ. Ξάνθης οργανώνει την εφαρμογή συστημάτων ποιότητας και την Πιστοποίηση και άλλων καλλιεργειών όπως τα δημητριακά, οι ελιές και τα κηπευτικά, ώστε με μια πλήρη παλέτα ποιοτικών προϊόντων να καθιερωθεί στην αγορά σαν ένας κορυφαίος - αξιόπιστος παραγωγικός φορέας.

Σαραντίδης Εμμανουήλ
Γεωπόνος Μ.Sc. – Αν. Διευθυντής ΕΑΣ Ξάνθης

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website