ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Ενώ ψηφίστηκε ο νέος κανονισμός για το βαμβάκι…
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 18 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Ενώ ψηφίστηκε ο νέος κανονισμός για το βαμβάκι… Εκτύπωση E-mail
23 06 2008

 

Μετά από συζητήσεις το Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. υιοθέτησε σήμερα το νέο Κανονισμό για το βαμβάκι. Σημειώνεται ότι σε όλη τη διάρκεια της πολύμηνης διαπραγμάτευσης το ΥΠΑΑΤ είχε την υποστήριξη του συνόλου των φορέων των Ελλήνων βαμβακοπαραγωγών.

Με το νέο καθεστώς διασφαλίζεται η απορρόφηση των πόρων του τομέα που όσον αφορά τις άμεσες συνδεδεμένες ενισχύσεις των βαμβακοπαραγωγών ανέρχονται σε 202 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Αποτρέπεται έτσι ο κίνδυνος απώλειας μέρους των αγροτικών επιδοτήσεων.

Με το νέο κανονισμό, η χορηγούμενη συνδεδεμένη ενίσχυση μπορεί να φτάσει μέχρι 80,56 ευρώ ανά στρέμμα έναντι 54,60 ευρώ ανά στρέμμα που ίσχυε μέχρι σήμερα, ανάλογα με την καλλιεργούμενη έκταση.

Δημιουργείται επιπλέον εθνικός φάκελος, η διαχείριση του οποίου ανατίθεται στο Κράτος-Μέλος και ο οποίος στη χώρα μας θα στηρίζει δράσεις διαφήμισης και προώθησης του προϊόντος καθώς και δράσεις βελτίωσης της ποιότητας μέσω των Οργανώσεων των παραγωγών. Ο εθνικός φάκελος για την Ελλάδα ανέρχεται σε 4 εκατ. Ευρώ, που προέρχονται από τα αδιάθετα περισσεύματα των πόρων που προορίζονταν για την προώθηση του προϊόντος και όχι από πόρους της συνδεδεμένης ενίσχυσης των βαμβακοπαραγωγών.

Διατηρούνται ως έχουν τα ποσοστά σύνδεσης αποσύνδεσης των ενισχύσεων, δηλαδή 35% και 65%, αντίστοιχα.

Δίνεται η δυνατότητα στα Κράτη-Μέλη, να εφαρμόσουν ελάχιστη απόδοση ανά στρέμμα, ως απαραίτητη προϋπόθεση για να εισπράξει ο παραγωγός τη συνδεδεμένη ενίσχυση.

Η εφαρμογή του νέου Κανονισμού ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2009.

Ο Έλληνας ΥΠΑΑΤ κ. Αλέξανδρος Κοντός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Συμβουλίου δηλώνοντας ότι, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν, η συμφωνία που επετεύχθη για το βαμβάκι είναι απόλυτα επιτυχής και στηρίζει τα συμφέροντα των Ελλήνων βαμβακοπαραγωγών.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website