ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Το πρόγραμμα Α.ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ και η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 7 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Το πρόγραμμα Α.ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ και η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών Εκτύπωση E-mail
04 06 2008

Μετά από αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών στις 21/5/08, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανταποκρίθηκε και την Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2008, στο Υπουργείο, 32 Νέοι Αγρότες, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΝΑ και των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων Νέων Αγροτών, ενημερώθηκαν από τον Ειδικό Γραμματέα κ. Δ. Παπαγιαννίδη για τις δυνατότητες και ευκαιρίες για Νέους Αγρότες, στα πλαίσια της 4ης Προγραμματικής Περιόδου στο πρόγραμμα Α.ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ 2007-2013.

Στην ενημέρωση παρέστη και ο ΓΓ καθ. Χ.Αυγουλάς και μετείχαν πρόεδροι ή εκπρόσωποι Ενώσεων Νέων Αγροτών από τους Νομούς Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αργολίδας, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Λάρισας, Κοζάνης, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης, Χίου και Λασιθίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (Χαλκοκονδύλη 36, 10432 ΑΘΗΝΑ, τηλ & φαξ 2105246969) αποτελούμενο από τους Βασ. Γιαννόπουλο, Ι. Ζαφείρη, Λ. Πολυμενάκο, Π. Γκιοργκίνη, Θ. Βασιλόπουλο και Α. Αρβανιτίδη μετά την ενημέρωση είχε την ευκαιρία να θέσει διευκρινιστικές ερωτήσεις και προβληματισμούς, και επιφυλάχθηκε να δώσει γραπτές θέσεις.

Ανάμεσα σε πολλά επισημαίνεται ότι:

1. Οι 4 στρατηγικοί στόχοι του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης Α.ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ 2007-2013 είναι 5, οι: Διατήρηση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της γεωργίας, της δασοκομίας και του αγροδιατροφικού τομέα, Προστασία του περιβάλλοντος και αειφόρος διαχείριση των φυσικών πόρων, Βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αγροτικές περιοχές και ενθάρρυνση της διαφοροποίησης της αγροτικής οικονομίας, Δημιουργία τοπικών ικανοτήτων για την απασχόληση και τη διαφοροποίηση στις αγροτικές περιοχές μέσω της προσέγγισης LEADER, και Αντιμετώπιση των επιπτώσεων των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007.

2. Η ΕΕ θα προσφέρει (με τους δικούς της όρους) 3.707 εκ ? και η Ελλάς θα συμβάλει με 1.370 εκ ? για να ενεργοποιήσουν 1.496 εκ ? ιδιωτικών κεφαλαίων, ώστε ο συνολικό προϋπολογισμός του προγράμματος να φθάσει τα 6.574 εκ ?

3. Μέχρι σήμερα, 2 Ιουνίου 2008, από το πρόγραμμα 2007-2013 δεν έχουν εκδοθεί ακόμα οι Υπουργικές Αποφάσεις για την ενεργοποίηση του, για τις οποίες η ΠΕΝΑ περιμένει ενημέρωση για να εκφράσει γνώμη.

4. Το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο (μια νέα ονομασία σε ήδη κατεστημένες δομές) χρηματοδοτείται μέχρι 10.000.000?.

5. Για την αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων (μεταποίηση και εμπορία) δεν καθίσταται σαφής η επίλυση προβλημάτων, και καλούνται οι νέοι αγρότες με «καινοτομίες» να επιλύσουν χρόνια προβλήματα, όπως να βάλουν στο όνομα συγγενούς την μεταποιητική ή εμπορική τους δραστηριότητα.

6. Πέραν της εγκατάστασης των νέων αγροτών, δεν έγιναν εκτενείς αναφορές στην ποιότητα ζωής και την διαφοροποίηση, για τα οποία η ΠΕΝΑ κάλεσε τις Ενώσεις μέλη της να αποστείλουν έγγραφες παρατηρήσεις.

7. Εντύπωση προκάλεσε ότι δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη η αγορά ζωικού κεφαλαίου, που θα δημιουργούσε ροή κεφαλαίων προς αγρότες (που πωλούν ζώα), αλλά τα χρήματα του προγράμματος πηγαίνουν κυρίως στα μηχανήματα (δευτερογενής τομέας) και τις υπηρεσίες (μηχανικοί, σύμβουλοι κλπ), και έτσι οι αγρότες χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν και πάλι εισόδημα σε άλλους τομείς.

8. Δόθηκαν δύο αντίτυπα της 4ης έκδοσης του Α.ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ-572 σελίδες (το Υπουργείο θα στείλει σε όσες διευθύνσεις του δοθούν). Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, αφού επεξεργασθεί τα κείμενα θα δώσει τις προτάσεις της.

 

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998 282382

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website