ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών από τον Κ.ΚΙΛΤΙΔΗ
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 8 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών από τον Κ.ΚΙΛΤΙΔΗ Εκτύπωση E-mail
27 05 2008

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης εγκαινίασε σήμερα στη Θέρμη τις νέες εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών του ΕΘΙΑΓΕ και τον εξοπλισμό των εργαστηρίων του.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Υφυπουργός υπογράμμισε ότι με τη λειτουργία του Ινστιτούτου Κτηνιατρικών Ερευνών θωρακίζεται αποτελεσματικότερα η ελληνική κτηνοτροφία με σύγχρονα συστήματα ελέγχου και σε ότι αφορά τον εξοπλισμό του, για τον οποίο σημείωσε ότι υπάρχουν προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα του κτηνιατρικού ελέγχου. Ανακοίνωσε δε, ότι θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διαπίστευση των εργαστηρίων και την πιστοποίηση των εργαστηριακών πράξεων.

Ο κ. Κιλτίδης χαιρέτισε και τις εργασίες ημερίδας που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών για την προώθηση πιστοποιημένων παραδοσιακών τυριών από αιγοπρόβειο γάλα σε Ελλάδα – Ιταλία – Κύπρο και επισήμανε ότι όπως τα παραγόμενα προϊόντα με παραδοσιακά γνωρίσματα, ως  Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) προωθούνται στην εγχώρια και στη διεθνή αγορά,  με την ίδια δυναμική θα αντιμετωπιστούν και  τα βιολογικά προϊόντα  ώστε η πιστοποίησή τους να κατοχυρώνει και την υπεραξία τους για τους παραγωγούς.

Παράλληλα ο κ. Κιλτίδης είχε συνάντηση με τη Διοίκηση του Κέντρου Ελέγχου Ζωοτροφών στην οποία τόνισε ότι το Υπουργείο έχει λάβει ειδική πρόνοια για τη σταδιακή βελτίωση λειτουργίας των σφαγείων, (retering, επεξεργασία υπολειμμάτων, εφαρμογή νομοθεσίας για τα κατάλοιπα των σφάγιων). Κατέστησε δε σαφές ότι κρίνεται επιβεβλημένη η συμπόρευση της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα δημόσιας υγείας και  εξάλειψης των ανθρωποζωονόσων. 

Τέλος ο κ. Υφυπουργός είχε συνεργασία με  τα στελέχη  του Εργαστηρίου Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών του ΕΘΙΑΓΕ. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κιλτίδης  δήλωσε ότι το εν λόγω Εργαστήριο και ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσίων θα αποτελέσουν ένα ενιαίο φορέα ο οποίος θα μετονομαστεί  σε Ινστιτούτο Αυτοφυών Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών – Εθνικός Βοτανικός Κήπος Κρουσίων. Η λειτουργία του νέου φορέα είναι διασφαλισμένη όπως και η περαιτέρω προοπτική του σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website