ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Γ.Γκλαβάκης:Θετικά τα αποτελέσματα για την διατήρηση των ενισχύσεων των καπνοκαλλιεργητών
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 5 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Γ.Γκλαβάκης:Θετικά τα αποτελέσματα για την διατήρηση των ενισχύσεων των καπνοκαλλιεργητών Εκτύπωση E-mail
20 05 2008

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γιάννη Γκλαβάκη για την διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος ενισχύσεων για τους καλλιεργητές καπνού και μετά το 2009 που υποβλήθηκε με την ευκαιρία εξέτασης της έκθεσης για την χρηματοδότηση του Κοινοτικού Ταμείου Καπνού για δύο επιπλέον χρόνια με σκοπό την χρηματοδότηση δράσεων για τις επιπτώσεις από την κατανάλωση καπνού.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ είχε ζητήσει, και τελικά ορίστηκε σκιώδης εισηγητής στη συγκεκριμένη έκθεση, για να μπορέσει να προασπίσει τα συμφέροντα των ελλήνων καπνοκαλλιεργητών.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινή οργάνωση αγοράς για τον καπνό προβλέπει από το 2009 τη μεταφορά των πόρων που σήμερα δίδονται σαν επιδοτήσεις στους παραγωγούς από τον πυλώνα Ι (άμεσες ενισχύσεις), στον λεγόμενο πυλώνα ΙΙ, που περιλαμβάνει διαρθρωτικά μέτρα.

Ο κ. Γκλαβάκης υποστηρίζει ότι είναι δίκαιο να εξακολουθήσουν να δίδονται οι ενισχύσεις για τον καπνό, τη στιγμή που συνεχίζονται οι επιδοτήσεις για την πλειοψηφία των υπολοίπων γεωργικών προϊόντων τουλάχιστον μέχρι το 2013, οπότε και θα επανεξεταστεί η διατήρησή τους ή μη. Η οποιαδήποτε διακριτική μεταχείριση εις βάρος των καπνοπαραγωγών δεν είναι σωστή.

Ο κ. Γκλαβάκης στην συζήτηση που προηγήθηκε στην Ολομέλεια παρουσία της Επιτρόπου Γεωργίας κας Boel τόνισε ότι στην "Ελλάδα η καπνοκαλλιέργεια γίνεται σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες απασχόλησης. Η μείωση των επιδοτήσεων θα οδηγήσει στην εγκατάλειψη της καλλιέργειας, στην ανεργία και στην ερήμωση αυτών των περιοχών. Επιθυμώντας να κρατήσουμε τον αγροτικό πληθυσμό στην ύπαιθρο, πρέπει να φροντίσουμε να διατηρήσουμε την καλλιέργεια του καπνού επεκτείνοντας το καθεστώς των ενισχύσεων και πέρα του 2009".

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website