ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Συνεδρίασε το Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας/Αλιείας της Ε.Ε.
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 13 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Συνεδρίασε το Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας/Αλιείας της Ε.Ε. Εκτύπωση E-mail
20 05 2008
(Δ.Τ. ΥΠΑΑΤ)

Συνεδρίασε χτες στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας/ Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ.  Χρήστο Αυγουλά.

 Το Συμβούλιο δεν κατέληξε σε πολιτική συμφωνία όσον αφορά το καθεστώς που θα διέπει την διάθεση στην αγορά των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

 Ο κ. Κοντός, υπογράμμισε στο Συμβούλιο την ιδιαίτερη βαρύτητα του θέματος και δήλωσε ότι δεν θα τον βρουν σύμφωνο αποφάσεις που δεν διασφαλίζουν πρωτίστως την υγεία των αγροτών, των καταναλωτών, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την αποτελεσματική προστασία της φυτικής παραγωγής της Ευρωπαϊκής γεωργίας.

 Ο Υπουργός, κάλεσε το Συμβούλιο, υπό το πνεύμα αυτό, να συνεχίσει τις προσπάθειές του για την αναζήτηση της καλλίτερης λύσης που θα καλύπτει όλα τα παραπάνω.

 Ο κ. Κοντός, ζήτησε από το Συμβούλιο, στο πλαίσιο της άμεσα επερχόμενης διαπραγμάτευσης για το Health Check της ΚΑΠ, τη λήψη μέτρων ανάδειξης και στήριξης των μικρών ελληνικών γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

 Ο Υπουργός, αντιτάχθηκε έντονα στην εισαγωγή στην κοινοτική αγορά σφάγειων πουλερικών τα οποία έχουν υποστεί χημική απολύμανση.

 Ο Υπουργός, είχε συνάντηση με την Επίτροπο Υγείας και Προστασίας του Καταναλωτή κα Ανδρούλα Βασιλείου με την οποία συζήτησε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, κυρίως όσον αφορά τον κτηνιατρικό τομέα (δημόσια υγεία ,υγεία και ευζωία των ζώων). Η κα Βασιλείου, απεδέχθη πρόσκληση του Έλληνα Υπουργού και θα επισκεφθεί προσεχώς τη χώρα μας.

 Ο κ. Κοντός, στο πλαίσιο του Συμβουλίου συναντήθηκε επίσης με την Επίτροπο Mariann Fischel Boel και αντάλλαξε απόψεις σχετικά με την προσεχή μεταρρύθμιση της Κ.Α.Π και με τον νέο Υπουργό Γεωργίας της Ιταλίας Luca Zaia,

με τον οποίον συμφώνησαν στη στήριξη των μεσογειακών προϊόντων και ιδιαιτέρως του καπνού.


All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website