ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Δεν επιτεύχθηκε πολιτική συμφωνία στη νομοθεσία για τα φυτοφάρμακα
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 7 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Δεν επιτεύχθηκε πολιτική συμφωνία στη νομοθεσία για τα φυτοφάρμακα Εκτύπωση E-mail
20 05 2008

Βρυξέλλες, 20 Μαΐου 2008 – Το Συμβούλιο Γεωργίας δεν κατάφερε να έρθει χθες σε πολιτική συμφωνία σχετικά με την τροποποιημένη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσον αφορά στην εισαγωγή φυτοφαρμάκων στην αγορά. Ένα από τα βασικά θέματα στο οποίο υπήρξε διαφωνία μεταξύ των Υπουργών ήταν η αρχή των κριτηρίων αποκλεισμού (cut off criteria), τα οποία βασίζονται στις εγγενείς ιδιότητες των μορίων και όχι στην επιστημονική αξιολόγηση των κινδύνων.

Ο Δρ. Friedhem Schmider, Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας (ECPA), δήλωσε: «Δεν εκπλαγήκαμε. Τα κριτήρια αποκλεισμού που βασίζονται στις εγγενείς ιδιότητες των μορίων δεν είναι η λύση στη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας στα τρόφιμα και το θέμα αυτό χρειάζεται να συζητηθεί περαιτέρω. Ευελπιστούμε ότι μετά τη χθεσινή εξέλιξη όλοι οι εμπλεκόμενοι θα συνειδητοποιήσουν ότι η αξιολόγηση των επιπτώσεων που θα υπάρξουν από την εφαρμογή μίας τέτοιας πρότασης είναι απαραίτητη. Τα κριτήρια αποκλεισμού δεν θα επηρεάσουν μόνο τον αριθμό των διαθέσιμων δραστικών ουσιών, αλλά θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις τόσο στην ασφάλεια των τροφίμων, όσο και στην αειφορικότητα της ευρωπαϊκής γεωργίας. Στην Ευρώπη σήμερα δεν έχουμε την πολυτέλεια να απορρίπτουμε φυτοφάρμακα βασισμένοι μόνο σε ιδεαλιστικές αντιλήψεις για τη γεωργία.»

Ο Δρ. Schmider προειδοποίησε: «Ενώ το Συμβούλιο κατανοεί τη σπουδαιότητα της εξασφάλισης μίας σταθερής παραγωγής τροφίμων σε οικονομικά προσιτές τιμές, υπάρχει πιθανότητα να λάβει αποφάσεις που θα οδηγήσουν στη μείωση της παραγωγής βασικών προϊόντων, όπως οι πατάτες και το σιτάρι. Δεν είμαστε σε θέση να χάσουμε εργαλεία που διασφαλίζουν την παραγωγικότητα της γης.»

«Για να συμπεράνουμε το κατά πόσο ένα προϊόν είναι ασφαλές ή όχι, χρειάζεται να αξιολογήσουμε τους πραγματικούς κινδύνους που προκύπτουν υπό κανονικές συνθήκες χρήσης του προϊόντος. Το πιο σημαντικό όμως είναι να διασφαλιστεί ότι η μελλοντική απόφαση του Συμβουλίου θα ληφθεί βάσει επιστημονικών στοιχείων και όχι υποθέσεων», κατέληξε ο Δρ. Schmider.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website