ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Με αρκετές τροποποιήσεις οι τελικές προτάσεις για το check up της ΚΑΠ
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 28 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Με αρκετές τροποποιήσεις οι τελικές προτάσεις για το check up της ΚΑΠ Εκτύπωση E-mail
28 04 2008

Mε αρκετές και σημαντικές τροποποιήσεις, σε σχέση με τις αρχικές  προτάσεις που υπέβαλε τον περασμένο Νοέμβριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει επισήμως στις 20 Μαΐου στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις οριστικές-τελικές της προτάσεις για τον λεγόμενο έλεγχο υγείας (check up) της καινούργιας ΚΑΠ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι δύο κορυφαίες ευρωπαϊκές αγροτοσυνεταιριστικές και αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις COPA και COGECA, οι βασικότερες τροποποιήσεις που θα περιέχονται στις τελικές προτάσεις της Κομισιόν θα είναι:

• Θα δοθεί η δυνατότητα στα κράτη μέλη είτε να επιβάλλουν ένα όριο των 250 ευρώ ανά εκμετάλλευση, είτε να ορίσουν ως ελάχιστη έκταση τα 10 στρέμματα ανά εκμετάλλευση, κάτω των οποίων οι αγρότες δεν θα μπορούν να εισπράττουν την ενιαία ενίσχυση της νέας ΚΑΠ.

• Θα προταθεί αύξηση κατά 2% το χρόνο, από το 2009 έως και το 2013 του ποσοστού της υποχρεωτικής δυναμικής διαφοροποίησης (ποσά που παρακρατούνται από την ενιαία ενίσχυση των αγροτών), ώστε η διαφοροποίηση να φθάσει το 2013 στο 13%.

• Εθνικές ποσοστώσεις παραγωγής αγελαδινού γάλακτος : Θα προταθούν τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις κατά 1% από την γαλακτοκομική περίοδο 2010/2011 μέχρι την περίοδο  2013/2014. Οι αυξήσεις θα υπολογιστούν στις αυξημένες κατά 2% ποσοστώσεις που θα προέκυψαν  από την αύξηση που δόθηκε φέτος. Στις 31.3.2015 καταργείται το καθεστώς των γαλακτοκομικών ποσοστώσεων.

• Καταργείται η κοινοτική ενίσχυση στην ιδιωτική αποθεματοποίηση τυριών (ανάμεσα σε αυτά και για το ελληνικό κασέρι) καθώς και η ενίσχυση για το βούτυρο ζαχαροπλαστικής.

• Καταργείται η στρεμματική ενίσχυση στην καλλιέργεια ενεργειακών φυτών.

• Παρέμβαση. Καταργείται η κοινοτική παρέμβαση στο σκληρό στάρι, το χοιρινό κρέας και το ρύζι, ενώ διατηρείται μόνο για το μαλακό, αρτοποιήσιμο στάρι.

• Καταργούνται όλες οι συνδεδεμένες με την παραγωγή κοινοτικές ενισχύσεις (ενιαία ενίσχυση) και ενσωματώνονται στην αποσυνδεδεμένη ενίσχυση στα δημητριακά, ελαιόλαδο, πρωτεϊνούχα φυτά, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένες ζωοτροφές. Για το βόειο κρέας, το ρύζι, το άμυλο πατάτας, το λινάρι, θα προταθεί μια διετής μεταβατική περίοδος.

• Θα προταθεί η παροχή δυνατότητας στα κράτη μέλη να περάσουν από το 2010 και μετά από το μοντέλο υπολογισμού της ενιαίας ενίσχυσης της νέας ΚΑΠ με βάση τα ιστορικά στοιχεία, στο μοντέλο της περιφερειοποίησης (ίσα περιφερειακά ατομικά δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης).

• Το ποιοτικό παρακράτημα (άρθρο 69) θα χρησιμοποιείται πλέον ευρύτερα και πιο ευέλικτα.

• Σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών (χαλάζι, ξηρασία, παγετός), όπως ορίζονται από τις εθνικές νομοθεσίες, προτείνεται να δοθεί η δυνατότητα στα κράτη μέλη να μπορούν να καλύπτουν ένα μέρος από τα ασφάλιστρα που απαιτούνται. Εισάγεται η αρχή της συγχρηματοδότησης στον Πυλώνα Ι (άμεσες ενισχύσεις), αρχή που μέχρι στιγμής προβλέπεται  στον τομέα των οπωροκηπευτικών (Ομάδες Παραγωγών, Επιχειρησιακά Προγράμματα).

• Θα προταθεί η σύσταση ενός Ασφαλιστικού Ταμείου για την αποζημίωση των κτηνοτρόφων για απώλειες εισοδήματος συνδεδεμένες με επιζωωτίες ή γενικά προερχόμενες από ασθένειες στα ζώα, με συγχηματοδότηση Κοινότητας και κράτους μέλους.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website