ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Ψηφίστηκε η έκθεση για το βαμβάκι του Γ. Γκλαβάκη στην Επιτροπή Γεωργίας του Ε.Κ.
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 20 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Ψηφίστηκε η έκθεση για το βαμβάκι του Γ. Γκλαβάκη στην Επιτροπή Γεωργίας του Ε.Κ. Εκτύπωση E-mail
18 04 2008
Ψηφίστηκε στην Επιτροπή Γεωργίας του Ε. Κοινοβουλίου η έκθεση για το καθεστώς στήριξης των βαμβακοπαραγωγών, στην οποία εισηγητής ήταν ο ευρωβουλευτής Ι. Γκλαβάκης.

Οι τροπολογίες που υπέβαλε μετά από συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς (παραγωγικές τάξεις και συνεταιριστικές οργανώσεις), αλλά και με το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης υπερψηφίστηκαν στην πλειοψηφία τους. Με αυτές επιδιώκεται:

1) Η διατήρηση των συνολικών χρημάτων που έπαιρνε η χώρα μας μέχρι σήμερα για το βαμβάκι. Μάλιστα οι βαμβακοπαραγωγοί μας από 59Ε το στρέμμα που έπαιρναν σαν συνδεδεμένη ενίσχυση μέχρι σήμερα, θα εισπράττουν μέχρι 75 Ε το στρέμμα, εκτός από την αποσυνδεδεμένη ενίσχυση που ήδη εισπράττουν, ακολουθώντας τη σημερινή παρατηρούμενη μείωση των καλλιεργουμένων εκτάσεων.

2) Προτείνεται η δημιουργία "Εθνικού Φακέλου", στα πλαίσια του Ι πυλώνα, που θα χρηματοδοτείται από ένα ποσοστό της συνδεδεμένης ενίσχυσης, από κεφάλαια που θα προέρχονται από κονδύλια που δεν θα απορροφηθούν λόγω της πιθανής μείωσης των καλλιεργουμένων εκτάσεων, καθώς και από τα ποσά που με τον προηγούμενο κανονισμό είχαν πάει στον πυλώνα ΙΙ. Από τον "Εθνικό Φάκελο" θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν δράσεις κατ' επιλογή του κράτους -μέλους, όπως για παράδειγμα αναδιάρθρωση ποικιλιών με στόχο την βελτίωση της ποιότητας και την αύξηση του ανταγωνισμού, πριμ ποιότητας, στήριξη μεθόδων καλλιέργειας φιλικών προς το περιβάλλον, εκσυγχρονισμός των εκκοκκιστηρίων, ενέργειες προώθησης κα.

3) Η διάρκεια του νέου καθεστώτος θα είναι εξασφαλισμένη μέχρι το 2013, χωρίς την ανάγκη αναθεωρήσεων νωρίτερα, όπως προέβλεπε ο προηγούμενος κανονισμός.

Εμφανώς ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ο εισηγητής Ι. Γκλαβάκης δήλωσε πως " η μάχη που δώσαμε ήταν δύσκολη, αλλά καταφέραμε να πετύχουμε να ψηφιστούν όλα τα αιτήματα των παραγωγικών τάξεων και των συνεταιριστικών φορέων, έχοντας σαν πυξίδα το συμφέρον της χώρας μας και ιδιαίτερα των Ελλήνων βαμβακοκαλλιεργητών. Ορισμένοι επιδιώκουν να μειώσουν το μέγεθος της επιτυχίας μας, αλλά οι παραγωγοί μας μπορούν να κρίνουν και να αξιολογήσουν το αποτέλεσμα".

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website