ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Συνάντηση ΠΑΣΕΓΕΣ με την Επίτροπο M.Fischer Boel
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 71 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Συνάντηση ΠΑΣΕΓΕΣ με την Επίτροπο M.Fischer Boel Εκτύπωση E-mail
18 04 2008
 Συνάντηση με την Επίτροπο Γεωργίας της Ε.Ε. κα Mariann Fischer Boel είχε σήμερα η ΠΑΣΕΓΕΣ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Καραμίχας είχε την ευκαιρία για μια ακόμη φορά να θέσει στην κα Επίτροπο το θέμα της απώλειας του 50% της απώλειας του εισοδήματος των καπνοπαραγωγών μετά το 2009, έτσι όπως κορυφώθηκε με το χθεσινό συλλαλητήριο των καπνοπαραγωγών στο κέντρο της Αθήνας και να ζητήσει τη μεταφορά των πόρων του καπνού (567 εκ. ευρώ) στον α΄ Πυλώνα της ΚΑΠ για να αποκατασταθεί η αδικία που έγινε σε βάρος τους στο Συμβούλιο Υπουργών του 2004 και να έχουν έτσι οι καπνοπαραγωγοί την ίδια μεταχείριση με τους παραγωγούς των υπόλοιπων τομέων.

Επίσης, ο κ. Καραμίχας παρουσίασε στην Επίτροπο Γεωργίας τις θέσεις της Οργάνωσης και σε άλλα θέματα που σχετίζονται με τον διαγνωστικό έλεγχο της ΚΑΠ τόσο για τα μέτρα πολιτικής όσο και για τα μέτρα αγοράς.

Στα μέτρα πολιτικής ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ εξέφρασε την αντίθεση της Οργάνωσης στην αύξηση του ποσοστού διαφοροποίησης (από το 5% στο 13%), στην επιβολή κατωφλίου (10 στρεμμ.) για την καταβολή ενισχύσεων, ενώ συμφώνησε με την φιλοσοφία της Επιτροπής για γενικευμένο μοντέλο πλήρους αποσύνδεσης και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν στην χώρα μας για την εφαρμογή του μοντέλου της περιφεριοποίησης, αντί του εφαρμοζόμενου σήμερα ιστορικού μοντέλου.

Στα μέτρα αγοράς, ο κ. Καραμίχας συμφώνησε με την κατάργηση της υποχρεωτικής αγρανάπαυσης, την αύξηση κατά 2% της ποσόστωσης γάλακτος ενώ εξέφρασε την αντίθεση της Οργάνωσης στη κατάργηση του μηχανισμού της παρέμβασης, η οποία κατά την άποψη της ΠΑΣΕΓΕΣ, πρέπει να διατηρηθεί σαν «δίχτυ» ασφάλειας και μέτρο αποτροπής μείωσης των τιμών, παρά το ότι στη χώρα μας δεν εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια.

Για το βαμβάκι ο κ. Καραμίχας ζήτησε τη δυνατότητα μείωσης των επιλέξιμων εκτάσεων με ταυτόχρονη αύξηση του ποσού της συνδεδεμένης ενίσχυσης στα πλαίσια εθνικού φακέλου. Στη περίπτωση που προκύψουν πιέσεις στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για μείωση της συνδεδεμένης ενίσχυσης, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, τότε η θέση της Οργάνωσής μας είναι πλήρης αποσύνδεση των ενισχύσεων του τομέα με το σύνολο των χρημάτων.

Για το μεγάλο θέμα του καπνού, που αφορά 58.000 οικογένειες καπνοπαραγωγών και επανήλθε στην επικαιρότητα μετά το χθεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο, δεν προέκυψε κάτι καινούργιο που να αφήνει περιθώρια επίλυσης του θέματος και πέραν των προσπαθειών που θα καταβάλλει η ΠΑΣΕΓΕΣ σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως η συνάντηση που θα ζητήσει να έχει με τον κ. Πρωθυπουργό, η υποβολή του αιτήματος για αναβάθμιση του θέματος σε επίπεδο Συμβουλίου Κορυφής, καθώς επίσης και συντονισμό ενεργειών με άλλες ευρωπαϊκές αγροτικές οργανώσεις. Η ΠΑΣΕΓΕΣ σκοπεύει να αναλάβει άμεσα και νέες πρωτοβουλίες δράσης σε συνεννόηση με τις Ομάδες Παραγωγών Καπνού τις οποίες καλούμε σε έκτακτη σύσκεψη  στις 23.4.08 στην Αθήνα.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website