ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow ΠΑΣΕΓΕΣ: Ζητάμε την αποκατάσταση της αδικίας του 2004 και την επιστροφή του 100% των πόρων
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 11 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
ΠΑΣΕΓΕΣ: Ζητάμε την αποκατάσταση της αδικίας του 2004 και την επιστροφή του 100% των πόρων Εκτύπωση E-mail
18 04 2008
Δυναμικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα με πρωτοβουλία της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΑΣΕ, με την συμμετοχή πάνω από 5.000 καπνοπαραγωγών, από όλες τις περιοχές της χώρας, με βασικό αίτημα να μην περισταλεί το εισόδημά τους με την μείωση του 50% και άνω των κοινοτικών ενισχύσεων για τον καπνό μετά το 2009.

Η εκκίνηση έγινε στις 11.00 το πρωί από την πλατεία Βάθη, δίπλα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπου απηύθυναν χαιρετισμό προς τους συγκεντρωμένους καπνοπαραγωγούς ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών Ροδόπης – Έβρου και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ Δαμιανός Μαρουφίδης, ο Πρόεδρος της Ομάδας Καπνοπαραγωγών Αμφίκλειας Λεωνίδας Χράς, ο Πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Καπνοκαλλιεργητών Francois Vedel και ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας

Το συλλαλητήριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Επικρατείας Γιάννης Ραγκούσης, η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή, η Βουλευτής Φθιώτιδας και υπεύθυνη αγροτικού για το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου, ο Βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Έξαρχος, οι Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, Σοφία Γιαννακά και Χρίστος Βερελής, ο Βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιρώνης, Βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης, Βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τιμοσίδης, Βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης, Βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής, οι Βουλευτές Φθιώτιδας της Ν.Δ Σταϊκούρας Χρήστος και Καλλιώρας Ηλίας, ο Βουλευτής Κοζάνης της Ν.Δ Κασαπίδης Γιώργος και η Βουλευτής Β΄ Θες/νικης του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου.

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς ανάγνωσε το ψήφισμα της συγκέντρωσης, το οποίο, μετά από πορεία μέσα από το κέντρο της Αθήνας επιδόθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και με εκπροσώπους των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ

17 Απρίλη 2008

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, στην Αθήνα, όλοι οι καπνοπαραγωγοί, χιλιάδες αγρότες, από το Αγρίνιο, την Κομοτηνή, την Καβάλα, τις Σέρρες, το Λαγκαδά, το Κιλκίς, την Κατερίνη, τα Γρεβενά, την Καστοριά, την Κοζάνη, την Φλώρινα, την Ελασσόνα, την Καρδίτσα, τη Λαμία, την Κόρινθο, από κάθε γωνιά της χώρας, για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην κατά 50% και άνω μείωση του εισοδήματος των καπνοπαραγωγών μετά το 2009.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ

1. Η απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών για τη μεταρρύθμιση στον τομέα του καπνού, τον Απρίλιο του 2004, αποτελεί άνιση, άδικη και διακριτική μεταχείριση σε βάρος των καπνοπαραγωγών. Η πολιτική αυτή είχε σαν αποτέλεσμα μόνο οι καπνοπαραγωγοί να χάνουν το 50% του εισοδήματός τους, μετά το 2009. 

2. Οι μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την αποκατάσταση αυτής της άνισης μεταχείρισης δεν είχαν αποτέλεσμα και δεν διασφαλίζουν το σύνολο των ενισχύσεων των καπνοπαραγωγών μέχρι το 2013.

3. Στο διάστημα της τριετίας 2010-2012, το συνολικό ποσό που παρακρατείται από το εισόδημα των καπνοπαραγωγών και μεταφέρεται στο 2ο πυλώνα (αγροτική ανάπτυξη) ανέρχεται σε 567 εκατ. ευρώ.

4. Η επιστροφή των παρακρατούμενων αυτών πόρων, στο σύνολο των καπνοπαραγωγών, είναι ανέφικτη, γιατί η απορρόφηση των κονδυλίων του 2ου πυλώνα απαιτεί την οικονομική συμμετοχή των ίδιων των καπνοπαραγωγών, πέραν της εθνικής και κοινοτικής συνδρομής.

5. Στο ήδη εγκεκριμένο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, με το όνομα “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”, δεν αναφέρεται κανένα μέτρο, καμία δράση, για το πώς και πότε το ποσό των 567 εκατ. ευρώ θα επιστρέψει στους καπνοπαραγωγούς, από τους οποίους παρακρατήθηκε.

ΖΗΤΑΜΕ

1. Την αποκατάσταση της αδικίας του 2004 και την επιστροφή του 100% των πόρων που παρακρατήθηκαν στον 1ο πυλώνα, για τη στήριξη του εισοδήματός μας.

2. Ο Πρωθυπουργός της χώρας να εξαντλήσει την επιρροή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα στον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μπαρόζο προκειμένου το θέμα να επανέλθει άμεσα στο Συμβούλιο Υπουργών.

3. Οι Αρχηγοί των Πολιτικών Κομμάτων, πρέπει να στηρίξουν με κάθε τρόπο το δίκαιο αυτό αίτημα, ασκώντας κάθε δυνατή επιρροή στις Πολιτικές Ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

4. Ο Έλληνας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να εντείνει τις προσπάθειές του, τόσο προς τους συναδέλφους του Υπουργούς Γεωργίας, όσο και προς την Επίτροπο Γεωργίας.

Οι Πρόεδροι των Ενώσεων και των Ομάδων Παραγωγών Καπνού, η ΠΑΣΕΓΕΣ και η ΓΕΣΑΣΕ, όλοι οι καπνοπαραγωγοί της χώρας,

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ

Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας και θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματά μας, για να μπορούμε να καλλιεργήσουμε τη γη μας, για να παράγουμε, για να έχουμε μέλλον και προοπτική, εμείς και τα παιδιά μας.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website