ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Δ.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ:«Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΌ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ»
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 12 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Δ.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ:«Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΌ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ» Εκτύπωση E-mail
18 04 2008

Η συνολική στρατηγική και πολιτική του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την Αγροτική Ανάπτυξη της περιόδου 2007-2013 εστιάζεται στην:

Αειφόρο Αγροτική Ανάπτυξη μέσω της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενή και αγροδιατροφικού τομέα, καθώς και του περιβάλλοντος, σε μια βιώσιμη Ύπαιθρο.

Το παραπάνω αναπτυξιακό όραμα της Ελλάδας για την Αγροτική Ανάπτυξη της 4η Προγραμματική Περίοδο εξυπηρετείται από τέσσερις Στρατηγικούς Στόχους, μέσω των οποίων αξιοποιούνται οι ευκαιρίες και τα πλεονεκτήματα που τεκμηριώθηκαν και αναδείχθηκαν μέσω της ανάλυσης SWOT του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού 5,878 δις ευρώ, καθώς και από ένα μίγμα συγκεκριμένων πολιτικών έχοντας απόλυτη συνέπεια με το ΕΣΣΑΑ 2007-2013 που είναι:

1. Διατήρηση και Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας γεωργίας και δασοκομίας και του αγροδιατροφικού τομέα μέσω αναδιάρθρωσης, ανάπτυξης και καινοτομίας.

2. Προστασία του περιβάλλοντος και της υπαίθρου και αειφόρος διαχείριση των φυσικών πόρων.

3. Βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αγροτικές περιοχές και ενθάρρυνση διαφοροποίησης της αγροτικής οικονομίας.

4. Δημιουργία τοπικών ικανοτήτων για την απασχόληση και τη διαφοροποίηση στις αγροτικές περιοχές μέσω της προσέγγισης LEADER.

Σημειώνεται ότι, λόγω των τελευταίων πυρκαγιών που έπληξαν τη Χώρας μας, ενσωματώθηκε στα ανωτέρω και η Στρατηγική για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πυρκαγιών του θέρους του 2007, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης οι καταστροφές που προκλήθηκαν μέσω βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων τα οποία και αποτυπώνονται στο προγραμματικό κείμενο και αφορούν δράσεις για τις πυρόπληκτες περιοχές έως 200 εκατ. ?.

Το Πρόγραμμα υποβλήθηκε επίσημα στην Ε.Ε. ως πρώτο σχέδιο στις 07.03.2007 στις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις της Ε.Ε. και επανυποβλήθηκε στις 31.07.2007.

Η τέταρτη και τελική έκδοση υποβλήθηκε στην Ε.Ε. μέσω του συστήματος SFC στις 19.11.2007 και ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ από τα Κράτη–Μέλη στην Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε. που συνεδρίασε στις 20.11.2007στις Βρυξέλλες.

Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας εγκρίθηκε με την αριθ. Ε (2007) 6015/29.11.2007 απόφαση της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον κ. Jose -Manuel Suza Uva Δ/ντή, την κα Adelina Dos Reis (HEAD OF UNIT), τον κ. Rob Peters (HEAD OF UNIT), τον κ. Ευάγγελο Διβάρη, τον κ. Γεώργιο Μαθιουδάκη, τον κ. Γρηγόρη Τσουρή και την κα Σόνια Μαυρίδου στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Ε.Ε., για τη αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση που μας παρείχαν καθΆ όλη τη διάρκεια των διαβουλεύσεων πριν την έγκριση του Προγράμματος.

Θα ήταν παράλειψή μου να μην συγχαρώ τα στελέχη εκείνα της Ειδικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών και των Κεντρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου που επιμελήθηκαν την όλη προετοιμασία κατάρτισης και διαβούλευσης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» και συνετέλεσαν στην έγκαιρη έγκριση του.

Ένας από τους στρατηγικούς στόχους του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» (ΠΑΑ), για την 4η Προγραμματική Περίοδο είναι και η «Προστασία του περιβάλλοντος και η αειφόρος διαχείριση των φυσικών πόρων».

Η επίτευξη του στρατηγικού αυτού στόχου θα επιτευχθεί μέσω των ακόλουθων Ειδικών Στόχων:

· Προστασία των υδατικών πόρων

· Προστασία του εδάφους

· ¶μβλυνση των κλιματικών μεταβολών

· Προστασία της βιοποικιλότητας

· Προστασία – διατήρηση του αγροτικού τοπίου

· Βελτίωση της οικολογικής σταθερότητας των δασών.

Ειδικός Στόχος «Προστασία των υδατικών πόρων»

1.α) Εφαρμόζεται στο πλαίσιο του ¶ξονα 1 του Προγράμματος και ειδικότερα στο Υπομέτρο 125Α «Βελτίωση και ανάπτυξη της υποδομής που σχετίζεται με την ανάπτυξη και προσαρμογή της γεωργίας».

Χαρακτηριστικά αναφέρεται:

΅΅Αποτελεί βασικό στόχο του ΠΑΑ η προώθηση της ορθολογικής χρήσης των υδατικών πόρων αφενός μέσω εγγειοβελτιωτικών έργων για την εξοικονόμηση νερού άρδευσης (¶ξονας 1), αφετέρου μέσω εφαρμογής γεωργικών πρακτικών που αποσκοπούν σε μειωμένη χρήση και εξοικονόμηση νερού (¶ξονας 2)ΆΆ.

Ενδεικτικές δράσεις του ανωτέρω Υπομέτρου είναι:

· Μελέτες για την επεξεργασία σχεδίων διαχείρισης υδατικών πόρων.

· Μελέτες και οι αντίστοιχες κατασκευές έργων ταμίευσης και διανομής νερού με την αξιοποίηση χειμερινών απορροών (φραγμάτων, λιμνοδεξαμενών κ.λ.π.).

· Μελέτες ή υπηρεσίες ή κατασκευές έργων παρακολούθησης της συμπεριφοράς φραγμάτων, ταμιευτήρων, λιμνοδεξαμένων, monitoring των παραμέτρων λειτουργίας των έργων αυτών.

· Κατασκευή έργων υδροληψίας (φράγματα εκτροπής, ανάσχεσης, καλλιέργεια πηγών κ.λ.π.).

· Κατασκευή έργων προσαγωγών κυρίων διωρύγων.

· Έργα κατασκευής αρδευτικού, στραγγιστικού και οδικού δικτύου.

· Κατασκευή αντλιοστασίων και δεξαμενών.

· Κατασκευή οδών προσπέλασης.

· Μελέτες και κατασκευές έργων εμπλουτισμού υπόγειων υδροφορέων.

· Δημιουργία δικτύων γεωτρήσεων για παρατήρηση της ποιοτικής και ποσοτικής κατάστασης των υδάτων κ.λ.π.

1.β) Επίσης στο πλαίσιο του ¶ξονα 1, Μέτρο 121 «Εκσυγχρονισμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων» ενισχύονται επενδύσεις σε έγγειες βελτιώσεις και συγκεκριμένα συστήματα τα οποία μειώνουν τις απώλειες νερού (στάγδην άρδευση).

2. Σε ό,τι αφορά τις γεωργικές πρακτικές, που αποσκοπούν σε μειωμένη χρήση νερού, αυτές εφαρμόζονται στο πλαίσιο Μέτρων του ¶ξονα 2 «Βελτίωση του περιβάλλοντος και της Υπαίθρου», όπως είναι Δράσεις του Μέτρου 214 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» (προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών, προστασία υγροτοπικών συστημάτων), όπως είναι Δράσεις του Μέτρου 226 «Αποκατάσταση του δασοκομικού δυναμικού και εισαγωγή δράσεων πρόληψης» (ορεινά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα) κ.λ.π.

3. Στο πλαίσιο του ¶ξονα 3 του Προγράμματος και ειδικότερα στο Μέτρο 321 «Βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό» ως ενδεικτικές δράσεις αναφέρονται:

· Έργα υποδομής μικρής κλίμακας όπως: μικρά εγγειοβελτιωτικά έργα, έργα διαχείρισης υδατικών πόρων, μικρά έργα πρόσβασης στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Το μέγιστο κόστος αυτών των έργων μικρής κλίμακας θα είναι, ανά έργο, ύψους 500.000? και για δημοτικά διαμερίσματα μέχρι 3.000 κατοίκους των περιοχών Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

4. Πέρα από αυτά, υπάρχουν και Μέτρα-Δράσεις, που συμπληρώνουν τα ανωτέρω με δασώσεις σε επικλινείς εκτάσεις, ώστε να συγκρατούνται τα ύδατα προς την θάλασσα και να εμπλουτίζονται τα υπόγεια ύδατα.

Παράλληλα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει, στα πλαίσια των εγκεκριμένων πιστώσεών του την εκτέλεση Εγγειοβελτιωτικών Έργων μεγάλης κλίμακας, εντάσσοντάς τα σε Συλλογικές Αποφάσεις Έργων και Μελετών. Έτσι για την αντιμετώπιση των αρδευτικών αναγκών της χώρας, το Υπουργείο προγραμματίζει την εκτέλεση σειράς Εγγειοβελτιωτικών Έργων, σε συνεργασία με τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τις Περιφέρειες, που αφορούν κυρίως στην ταμίευση των επιφανειακών απορροών, αλλά και στην βελτίωση υφισταμένων εγγειοβελτιωτικών υποδομών.

Με το Νέο Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Υποδομών Αγροτικού Τομέα και άλλες δυναμικές παρεμβάσεις, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων φέρνει στο προσκήνιο την ¶λλη Γεωργία, που είναι η στήριξη τοπικών, παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων που έχουν δεδομένες δυνατότητες και ζήτηση στην εγχώρια και διεθνή αγορά και δίνουν στους καλλιεργητές υψηλή οικονομική απόδοση και προστιθέμενη αξία, αναδεικνύοντάς την σε σημαντικό όχημα για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, τονώνοντας μάλιστα την τοπική οικονομία σε απομακρυσμένες και υποβαθμισμένες περιοχές.

Στόχος είναι, πέρα από την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και του αγροτικού εισοδήματος, η ¶λλη Γεωργία να δώσει κίνητρα στους νέους ανθρώπους να μείνουν στον τόπο τους, ώστε να προστατευθεί ο κοινωνικός ιστός.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια των Μέτρων 6.1 και 6.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη – Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου 2000-2006» του Γ΄ Κ.Π.Σ. καθώς και μέσω εθνικών πόρων, υλοποιούνται έργα με στόχο,

· Την ποσοτική επάρκεια των υδάτινων πόρων, με την ταμίευση νερού (κατασκευή λιμνοδεξαμενών, φραγμάτων και δικτύων αξιοποίησής τους).

· Την ποσοτική και ποιοτική εξασφάλιση των υπόγειων υδάτων, με τον εμπλουτισμό των υπόγειων υδροφορέων.

· Τον εκσυγχρονισμό των υφισταμένων αρδευτικών δικτύων.

· Τη βελτίωση των συνθηκών άρδευσης των αρδευτικών δικτύων.

· Τον έλεγχο της ποιότητας των αρδευτικών υδάτων.

Συγκεκριμένα από το 2000 έως τον Μάρτιο 2004 είχαν δημοπρατηθεί 4 έργα συνολικού προϋπολογισμού 43,89 εκατ. ?, των οποίων οι συμβάσεις υπογράφηκαν μετά τον Μάρτιο του 2004 και τα έργα υλοποιούνται σήμερα.

1. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΕΥΥΔΡΙΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΝΙΠΠΕΑ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ προϋπολογισμού 2,63 εκατ. ?.

2. ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΡΔ. ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΕΒ ΠΑΜΦΙΑΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ προϋπολογισμού 8,46 εκατ. ?.

3. ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΡΔΕΥΤ. ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΕΒ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ προϋπολογισμού 14,32 εκατ. ?.

4. ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΔΙΩΡΥΓΩΝ ΠΕΔΙΑΔΟΣ ΜΟΡΝΟΥ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ προϋπολογισμού 18,48 εκατ. ?,

Ολοκληρώθηκαν τέσσερα έργα του ΒΆ ΚΠΣ 1994 - 1999 ως έργα γέφυρες στο ΓΆ ΚΠΣ :

1. ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΒΙΣΤΡΙΖΑΣ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ προϋπολογισμού 9,93 εκατ. ?.

2. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ ΙΝΙΟΥ – ΜΑΧΑΙΡΑ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ προϋπολογισμού 7,20 εκατ. ?.

3. ΦΡΑΓΜΑ ΒΡΑΧΟΥ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ προϋπολογισμού 5,45 εκατ. ? (ΒΆ και ΓΆ ΚΠΣ) (κατασκευάσθηκε το 92% του έργου ενώ το υπόλοιπο θα κατασκευαστεί παράλληλα με το έργο της κατασκευής των αρδευτικών δικτύων αξιοποίησης του φράγματος που ήδη έχει δημοπρατηθεί στις 24 -04-2007.)

4. ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΕΛΟΥΣ ΚΑΝΔΗΛΑΣ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ προϋπολογισμού 20,54 εκατ. ?.

Συνεπώς, μέχρι τον Μάρτιο 2004 υπεγράφησαν 4 συμβάσεις που σηματοδοτούν και την έναρξη των έργων, στα παραπάνω 4 μόνο έργα συνολικού προϋπολογισμού 43,12 εκατ. ?.

Από τον Μάρτιο του 2004 με δεδομένη την αδυναμία ένταξης νέων έργων αποκλειστικά χρηματοδοτούμενων από Εθνικές Πιστώσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΟΙΟ, η νέα πολιτική ηγεσία έδωσε νέες κατευθύνσεις με έμφαση στον ορθολογικό σχεδιασμό, την ιεράρχηση προτεραιοτήτων, στη διαχείριση των υδατικών πόρων και την άρτια αξιοποίηση των διατιθέμενων Κοινοτικών Πόρων.

Υλοποιούμε με ταχείς ρυθμούς τα ήδη ενταγμένα έργα, ήτοι 10 έργα συνολικού προϋπολογισμού 168 εκατ.? τα οποία δημοπρατήθηκαν μετά τον 3/2004:

1. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΖΩΝΗΣ 2Ζ ΑΡΤΖΑΝ-ΑΜΑΤΟΒΟΥ Ν. ΚΙΛΚΙΣ προϋπολογισμού 21,7 εκατ.?.

2. ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΡΔΕΥΤ. ΔΙΚΤΥΩΝ ΖΩΝΩΝ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ προϋπολογισμού 56 εκατ. ?.

3. ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ - ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΙΙου ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΔΙΑΔΑΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ – Τμήμα Ζώνης Αδελφικού προϋπολογισμού 15,35 εκατ. ?.

4. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ ΝΗΣΟΥ ΑΛΛΟΝΗΣΟΥ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ προϋπολογισμού 15,35 εκατ. ?.

5. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΠΑΝΟΡΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ προϋπολογισμού 8,47 εκατ. ?.

6. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΦΕΡΕΚΑΜΠΟΥ ΣΚΥΡΟΥ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ προϋπολογισμού 11,87 εκατ. ?.

7. ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΡΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΕΙΑΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ – ΟΡΦΑΝΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ προϋπολογισμού 3,73 εκατ. ?.

8. ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΗΜΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ (ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΩΝ) ΣΕ ΚΛΙΜΑΚΑ ΛΕΚΑΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΠΟΤΑΜΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ προϋπολογισμού 2,60 εκατ. ?.

9. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΚΟΡΗΣ ΓΕΦΥΡΙ ΧΙΟΥ προϋπολογισμού 18,54 εκατ. ?

10. ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΒΡΑΧΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Π/Υ 14,6 εκατ. ?.

Συγχρόνως, μετά το Μάρτιο του 2004 εντάξαμε στο ΓΆ ΚΠΣ και υλοποιούμε ακόμη 33 νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 238 εκατ.? που δεν υπήρχαν στο πρόγραμμα:

1. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΝΙΑΣ ΡΟΔΟΥ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ. Π/Υ 17,88 εκατ. ?.

2. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 6.1, 6.2. Π/Υ 2,5 εκατ.?.

3. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ & ΑΓΩΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΧΟΙΝΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ. Π/Υ 10,46 εκατ. ?.

4. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΡΓΩΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΩΠΑΪΔΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΑΠΟ ΛΙΜΝΗ ΥΛΙΚΗ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ. Π/Υ 10,7 εκατ. ?.

5. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΙ2 Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ. Π/Υ 4,68 εκατ. ?.

6. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ ΣΕΔΟΥΝΤΑ Ν. ΛΕΣΒΟΥ. Π/Υ 1,37 εκατ.?.

7. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΝΕΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ. Π/Υ 3,7 εκατ.?.

8. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕ ΔΙΚΤΥΑ ΑΡΔΕΥΣΗΣ . Π/Υ 27,82 εκατ. ?.

9. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Ι & ΙΙ & ΤΟΥ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΡ1 ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΖΩΝΗΣ ΛΑΜΑΡΗΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ. Π/Υ 15,74 εκατ. ?.

10. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΥΡΓΑΚΙΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΝΙΠΠΕΑ ΣΤΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ. Π/Υ 2,27 εκατ. ?.

11. ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΣΤΑΓΔΗΝ ΑΡΔΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΕΛΙΚΗΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ. Π/Υ 4,74 εκατ. ?.

12. ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΖΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ. Π/Υ 6,29 εκατ. ?.

13. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΟΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΟΜΦΩΝ Ν. ΤΡΙΚάλων. Π/Υ 0,77 εκατ. ?.

14. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ ΣΑΜΟΥ. Π/Υ 0,68 εκατ. ?.

15. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ, ΔΕΛΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ. Π/Υ 1,27 εκατ. ?.

16. ΥΠΟΓΕΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΣΩΝΑ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ. Π/Υ 0,97 εκατ.?.

17. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΛΟΦΙΣΚΟΥ-ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ-ΜΕΛΙΣΣΑΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ. Π/Υ 0,720 εκατ. ?.

18. ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΔΗΜΟΥ ΖΑΓΟΡΑΣ ΠΗΛΙΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ. Π/Υ 1,25 εκατ.?

19. ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ-ΑΓΡΙΑΣ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ. Π/Υ 1,04 εκατ.?.

20. ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΩΠΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. Π/Υ 49,95 εκατ.?.

21. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΈΛΟΥΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ. Π/Υ 4,60 εκατ. ?.

22. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ ΣΤΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΠΡΙΝΟΥ-ΦΩΤΑΔΑΣ-ΒΑΛΟΜΑΝΤΡΙ-ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ-ΔΙΠΟΤΑΜΟΥ-ΡΟΓΓΙΩΝ-ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ. Π/Υ 3,00εκατ. ?.

23. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΣΤΟ ΧΕΙΜΑΡΡΟ «ΜΠΟΥΓΑΖΙ» ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ. Π/Υ 2,20εκατ. ?.

24. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΑΠΟ ΔΙΫΛΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΑΥΡΩΠΟΥ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Π/Υ 0,904 εκατ. ?.

25. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΩΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΦΥΛΛΟΥ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Π/Υ 0,678 εκατ. ?.

26. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΩΝ ΓΕΦΥΡΙΩΝ-ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑΣ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Π/Υ 1,428 εκατ. ?.

27. ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΔΗΜΟΥ ΜΗΛΕΩΝ-ΑΙΣΩΝΙΑΣ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Π/Υ 0,75 εκατ. ?.

28. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑΣ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Π/Υ 20,7 εκατ. ?.

29. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΧΑΛΑΥΡΙΑΝΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ Δ.ΑΡΧΑΝΩΝ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Π/Υ 9,889 εκατ. ?.

30. ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΑΣΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΡΑΙΦΝΙΑΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ Π/Υ 1,44 εκατ. ?.

31. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ ΚΡΗΝΗΣ Ν.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ Π/Υ 1,75 εκατ. ?.

32. ΦΡΑΓΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΩΤΗ Ν. ΧΑΝΙΩΝ Π/Υ 26,24 εκατ. ?.

33. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ & ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΙΑΡΤΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Π/Υ 3,0 εκ. ?.

Συνεπώς, μετά το Μάρτιο του 2004 υλοποιούνται στα πλαίσια του Γ΄ ΚΠΣ συνολικά 47 Δημόσια Έργα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας συνολικού προϋπολογισμού 453 εκατ.?.

Όσον αφορά την τυπική ένταξη έργων υποδομής στην 4η Προγραμματική Περίοδο 2007-2013, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταγράφονται όλες οι προτάσεις έργων που υποβάλλονται από τους αρμόδιους φορείς. Με βάση τις προτεραιότητες και το συνολικό προϋπολογισμό του Προγράμματος για τη χρηματοδοτική περίοδο 2007 - 2013 εξετάζονται σε συσκέψεις κυρίως στις έδρες των Περιφερειών (μία για κάθε Νομό) με την παρουσία της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου, του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, των Νομαρχών, των δημάρχων και των φορέων των αγροτών της υπόψη περιφέρειας και εν συνεχεία θα αξιολογηθούν τα αιτήματα κατασκευής έργων υποδομών Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ανάλογα με το βαθμό προτεραιότητας και ωφέλειας για τους αγρότες, την ωριμότητα που παρουσιάζουν τα έργα, τις αδειοδοτήσεις, θα προταθούν για ένταξη στο πρόγραμμα της περιόδου αυτής, εκείνα τα έργα που κρίνονται ως πλέον απαραίτητα αφού παρά τον διπλασιασμό των πιστώσεων για έργα αξιοποίησης υδάτινων πόρων, οι ανάγκες σε όλη την Ελλάδα είναι πολλαπλάσιες.

Η οριστικοποίηση των έργων που θα ενταχθούν στην 4η Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 θα αποφασισθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησής τους, σε συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους εμπλεκόμενους φορείς στα πλαίσια των οικονομικών προτεραιοτήτων και δυνατοτήτων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ».

Ξεκινάμε την υλοποίηση και δεν τελειώνουμε.

Πολλά πράγματα στην πορεία θα χρειαστεί πιθανόν να τα βελτιώσουμε, να τα εμπλουτίσουμε ή και να τα δημιουργήσουμε. Ο στόχος είναι κοινός, και η επίτευξή του, απαιτεί τη συλλογική προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Όλοι εμείς καλούμαστε να υλοποιήσουμε το Πρόγραμμα της νέας Προγραμματικής Περιόδου με το βέλτιστο δυνατό τρόπο για το καλό της Ελληνικής Υπαίθρου και του Έλληνα Αγρότη.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website