ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow H ΕΕΠΕΣ, o ΕΣΥΦ, και ο ΠΑΣΕΠΕΛΙΠ σε κοινή έκκληση προς την Ελληνική Πολιτεία για τα λιμάνια
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 26 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
H ΕΕΠΕΣ, o ΕΣΥΦ, και ο ΠΑΣΕΠΕΛΙΠ σε κοινή έκκληση προς την Ελληνική Πολιτεία για τα λιμάνια Εκτύπωση E-mail
16 04 2008

Οι τρείς βασικοί Σύνδεσμοι/Ενώσεις γεωργικών εφοδίων (Ε.Ε.Π.Ε.Σ., Ε.ΣΥ.Φ., ΠΑ.Σ.Ε.Π.Ε.ΛΙΠ.) απευθύνουν έκκληση προς την Ελληνική Πολιτεία για τη λήψη άμεσων μέτρων για την επιτάχυνση των ρυθμών φόρτωσης-εκφόρτωσης των πλοίων στα λιμάνια της Χώρας.

Η παρούσα κοινή ανακοίνωση, που εκδίδεται προς ενημέρωση της Κοινής Γνώμης για τη κατάσταση, που επικρατεί στα λιμάνια και υπονομεύει κάθε προσπάθεια αύξησης της γεωργικής παραγωγής και του εισοδήματος του Έλληνα Αγρότη, έχει ως εξής:

Απευθύνουμε έκκληση εκ μέρους των Διοικητικών Συμβουλίων των τριών Βασικών Ενώσεων, που ασχολούνται με τις εισροές στην γεωργία, δηλαδή σπόρων, λιπασμάτων και προϊόντων φυτοπροστασίας, ζητώντας την λήψη άμεσων μέτρων επιτάχυνσης των ρυθμών φόρτωσης-εκφόρτωσης των πλοίων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, τα οποία επί τρίμηνο λειτουργούν στο 16% των προ της κρίσης ρυθμών.

Εκατοντάδες εταιρείες και επιχειρήσεις, που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους, αδυνατούν να προμηθευτούν παντελώς ή εγκαίρως είδη, που είναι άκρως εποχικά. Όσα παραλαμβάνονται είναι εξαιρετικά βεβαρημένα με ναύλους-επίναυλους, που πολλαπλασιάζουν το κόστος μεταφοράς και την τελική τιμή του προϊόντος.

Όπως είναι γνωστό, η αξία της φυτικής παραγωγής και το αγροτικό εισόδημα έχουν υποστεί καθίζηση το 2006 και 2007 κατά 18% (Eurostat/Μ.Ο. 10ετίας). Φοβούμεθα, ότι ελλείψεις πρώτων υλών θα επιτείνουν τις αρνητικές επιδόσεις του Γεωργικού Τομέα.

Η διεθνής κρίση πρωτοφανούς αύξησης των τιμών των πρώτων υλών και των τροφίμων επιβάλλει δράσεις για αύξηση της παραγωγής. Η κατάσταση στα λιμάνια ακυρώνει μεγάλο μέρος αυτής της προσπάθειας.

 

B. Παΐσιος

Β. Γούναρης

Ε. Γαβριήλ

Πρόεδρος Ε.Ε.Π.Ε.Σ.

Πρόεδρος Ε.Σ.Υ.Φ.

Πρόεδρος ΠΑ.Σ.Ε.Π.Ε.ΛΙΠ.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website