ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Διαδοχικές συσκέψεις για τη στήριξη του ελληνικού κρέατος
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 16 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Διαδοχικές συσκέψεις για τη στήριξη του ελληνικού κρέατος Εκτύπωση E-mail
03 04 2008

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Βλάχος είχαν σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διαδοχικές συσκέψεις με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών, των Ενώσεων Κρεοπωλών, των εισαγωγικών εταιριών εμπορίας κρέατος, καθώς και των Καταναλωτικών Οργανώσεων, στο πλαίσιο της εκστρατείας που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο για τη στήριξη του ελληνικού κρέατος.

Ειδικότερα, ο Υπουργός, κ. Κοντός ενημέρωσε αναλυτικά όλους τους παραπάνω φορείς για την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση για την υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης του κρέατος στις αποδείξεις των ζυγιστικών μηχανών των κρεοπωλείων από την 10η Απριλίου, καθώς και για τις λοιπές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Υπουργείο στη δεδομένη χρονική συγκυρία για να στηρίξει αφενός το εισόδημα των Ελλήνων κτηνοτρόφων και αφετέρου να προστατεύσει το καταναλωτικό κοινό από φαινόμενα παραπλάνησης του στην αγορά.

Μεταξύ των πρωτοβουλιών αυτών, αναφέρθηκε με έμφαση στη διαφημιστική καμπάνια που ξεκινά μέσα στις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την προβολή του ελληνικού κρέατος, καθώς και στα συμπεράσματα της έρευνας αγοράς που διενεργήθηκε πρόσφατα με εντολή του ΥΠΑΑ&Τ, τα οποία καταδεικνύουν την προτίμηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων καταναλωτών στο ελληνικό κρέας. 

 Όλοι οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των φορέων αντιμετώπισαν θετικά όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν τα δύο Υπουργεία για τη στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας εν όψει ιδιαίτερα της εορταστικής περιόδου και την προστασία του καταναλωτικού κοινού. Δεσμεύτηκαν δε να υποστηρίξουν από τη πλευρά τους τις δράσεις αυτές.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Υπουργός, κ. Κοντός δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον συνάδελφό μου τον κ. Βλάχο και τους εμπλεκόμενους φορείς με θέμα πως μπορεί με τον καλύτερο τρόπο να θωρακιστεί η αγορά, πως μπορούν να στηριχθούν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι. Συναποφασίσαμε να εφαρμοστεί κανονικά η απόφαση, η οποία εκδώσαμε για την υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης του κρέατος στις αποδείξεις των ζυγιστικών μηχανών των κρεοπωλείων. Χαίρομαι που πραγματικά το σύνολο των εκπροσώπων τόσο των κρεοπωλών και των χονδρεμπόρων όσο και των καταναλωτικών οργανώσεων επιδιώκουν να μην γίνεται παραπλάνηση του καταναλωτή και παράλληλα στηρίζουν τον Έλληνα κτηνοτρόφο. Από κοινού όλοι θα φροντίσουμε να υπάρχει επάρκεια στην ελληνική αγορά, να φαίνεται η προέλευση του κρέατος και βέβαια να υπάρχουν ικανοποιητικές τιμές για τον καταναλωτή και ικανοποιητικές τιμές για τον Έλληνα κτηνοτρόφο».

Από τη πλευρά του ο Υφυπουργός, κ. Βλάχος τόνισε, τα εξής: «Μαζί με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τους εκπροσώπους των φορέων συναντηθήκαμε σήμερα και συζητήσαμε για την ομαλή τροφοδοσία της αγοράς εν όψει των εορτών του Πάσχα. Αυτό που θέλαμε να πούμε στους καταναλωτές και τον κόσμο είναι ότι θα υπάρχει επάρκεια κρεάτων ελεγμένων, ελληνικών κρεάτων και θα έχει τη δυνατότητα ο καταναλωτής να επιλέξει αυτό που θέλει. Εκτιμούμε δε ότι θα κινηθούν σε αρκετά καλές τιμές».

Σε ότι αφορά τους ελέγχους στην αγορά εν όψει του Πάσχα ο κ. Βλάχος επεσήμανε ότι: «Στο βαθμό που μας αναλογεί να κάνουμε ελέγχους με στελεχώσεις στα συνεργεία ξεκινάμε και εντείνουμε 15 ημέρες πριν το Πάσχα. Θα γίνονται έλεγχοι στην ποιότητα, την ποσότητα, τις τιμές και επειδή όλα δεν γίνονται ως δια μαγείας, θέλουμε την συνεργασία των καταναλωτών. Θέλουμε υποδείξεις, να μην φοβούνται, εδώ είμαστε».

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website