ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Μετά τους κτηνοτρόφους και οι καπνοπαραγωγοί κατεβαίνουν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 466 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Μετά τους κτηνοτρόφους και οι καπνοπαραγωγοί κατεβαίνουν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν Εκτύπωση E-mail
21 03 2008

Εντείνουν τις προσπάθειές τους οι καπνοπαραγωγικοί φορείς της χώρας για πανελλαδική κινητοποίηση όλων των παραγωγών της χώρας, με σκοπό τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στην Αθήνα, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου. Το τελευταίο αποφάσισαν ομόφωνα οι εκπρόσωποί τους, στην πανελλαδική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΚΑΠΝΙΚΗΣ, μετά το τέλος της οποίας εξέδωσαν σχετικό ψήφισμα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκ μέρους της ΠΑΣΕΓΕΣ ο αντιπρόεδρος Γ. Αλεξιάδης, ο γενικός γραμματέας Α. Καραγκιοζόπουλος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Θωμάς Κουτσουπιάς, Νίκος Λιόλιος, Δαμιανός Μαρουφίδης, ο γενικός διευθυντής Γ. Τσιφόρος και το στέλεχος Γ. Κολυβάς, καθώς, επίσης, πάνω από 120 εκπρόσωποι ΕΑΣ, Κοινοπραξιών και ΟΠ Καπνού της χώρας, η ΓΕΣΑΣΕ και η ΣΥΔΑΣΕ.

Ολόκληρο το Ψήφισμα
Συγκεντρωθήκαμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη (21.3.2008), μετά την πρωτοβουλία της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΚΑΠΝΙΚΗΣ, όλοι οι εκπρόσωποι των Ενώσεων και των Ομάδων Παραγωγών Καπνού, για να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καπνοπαραγωγοί της χώρας και τις τελευταίες εξελίξεις με την κατά 50% μείωση του εισοδήματος των καπνοπαραγωγών μετά το 2009.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ

1. Η απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών για τη μεταρρύθμιση στον τομέα του καπνού (Απρίλιος 2004) αποτελεί άνιση, άδικη και διακριτική μεταχείριση σε βάρος των καπνοπαραγωγών. Η πολιτική αυτή είχε σαν αποτέλεσμα μόνο οι καπνοπαραγωγοί να χάνουν το 50% του εισοδήματός τους, μετά το 2009. 

2. Οι μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την αποκατάσταση αυτής της άνισης μεταχείρισης δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και δεν διασφαλίζουν το σύνολο των ενισχύσεων των καπνοπαραγωγών μέχρι το 2013.

3. Στο διάστημα της τριετίας 2010-2012, το συνολικό ποσό που παρακρατείται από το εισόδημα των καπνοπαραγωγών και μεταφέρεται στο 2ο πυλώνα (αγροτική ανάπτυξη) ανέρχεται σε 567 εκατ. ευρώ.

4. Η επιστροφή των παρακρατούμενων αυτών πόρων, στο σύνολο των καπνοπαραγωγών, είναι ανέφικτη, γιατί η απορρόφηση των κονδυλίων του 2ου πυλώνα απαιτεί την οικονομική συμμετοχή των ίδιων των καπνοπαραγωγών, πέραν της εθνικής και κοινοτικής συνδρομής.

5. Στο ήδη εγκεκριμένο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 της χώρας μας, δεν παρέχονται εγγυήσεις, ότι το ποσό των 567 εκατ. ευρώ θα επιστρέψει στους καπνοπαραγωγούς, από τους οποίους παρακρατήθηκε.

ΖΗΤΑΜΕ

1. Την αποκατάσταση της αδικίας του 2004 και την επιστροφή των πόρων που παρακρατήθηκαν στον 1ο πυλώνα.

2. Ο Πρωθυπουργός της χώρας να εξαντλήσει την επιρροή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση  και ειδικότερα στον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μπαρόζο προκειμένου το θέμα να επανέλθει στο Συμβούλιο Υπουργών.

3. Οι Αρχηγοί  των Πολιτικών Κομμάτων, να στηρίξουν με κάθε τρόπο το δίκαιο αυτό αίτημα, ασκώντας κάθε δυνατή επιρροή στις Πολιτικές Ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

4. Ο Έλληνας Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να εντείνει τις προσπάθειές του, τόσο προς τους συναδέλφους του Υπουργούς Γεωργίας, όσο και  προς την Επίτροπο Γεωργίας.

5. Οι Πρόεδροι των Ενώσεων και των Ομάδων Παραγωγών Καπνού να ενημερώσουν όλους τους καπνοπαραγωγούς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

Πανελλαδική κινητοποίηση όλων των καπνοπαραγωγών της χώρας με σκοπό τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στην Αθήνα, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website