ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Από 1ης Απριλίου το Μητρώο Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 84 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Από 1ης Απριλίου το Μητρώο Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων Εκτύπωση E-mail
21 03 2008

Σε λειτουργία θα τεθεί από 1ης Απριλίου το Μητρώο Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, με βάση το οποίο θα δοθεί η δυνατότητα στα συναρμόδια υπουργεία να παρακολουθούν τις τιμές των αγροτικών προϊόντων από το χωράφι μέχρι το ράφι των καταστημάτων λιανικής πώλησης.

Αυτό γνωστοποίησε η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι η λειτουργία του Μητρώου Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων εντάσσεται στα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την καταπολέμηση της ακρίβειας.

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, το Μητρώο Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων θα λειτουργεί υπό μορφή βάσης ηλεκτρονικών δεδομένων και θα συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία των αγροτών και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, ώστε σε συνδυασμό με την γεωγραφική τους απεικόνιση να δημιουργείται μια σαφέστερη εικόνα της υφιστάμενης κατάστασης στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, η οποία να επιτρέπει το σχεδιασμό πολιτικών και τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων, στο πλαίσιο της άσκησης της αγροτικής πολιτικής.

Στη βάση δεδομένων θα περιλαμβάνονται όλοι οι παραγωγοί όλων των κλάδων του πρωτογενούς τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία), ούτως ώστε τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ανάπτυξης να μπορούν να παρακολουθούν και να ελέγχουν τις εμπορικές δραστηριότητες των παραγωγών από το χωράφι μέχρι το ράφι.

Το Μητρώο ενεργοποιείται την 1η Απριλίου, καθώς μέσω των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών θα δηλώνονται όλα τα στοιχεία της γεωργικής εκμετάλλευσης, που αφορούν τη φυτική, ζωική, δασική και αλιευτική παραγωγή. Η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, μέχρι τις 15 Μαΐου.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμηση της ακρίβειας, το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ακόμη ότι υπεγράφη η σύμβαση για τη δημιουργία του Παρατηρητηρίου Τιμών. Η σύμβαση υπεγράφη με την εταιρεία ALTEC. Το συνολικό κόστος του έργου θα είναι 1,8 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη σύμβαση, η ανάπτυξη του λογισμικού αρχίζει άμεσα με χρονοδιάγραμμα συνολικής υλοποίησης 6,5 μηνών, κατά το οποίο οι 4,5 πρώτοι μήνες θα αφορούν την τεχνική ανάπτυξη του συστήματος και οι 2 τελευταίοι τη δοκιμαστική λειτουργία του και την εκπαίδευση του προσωπικού, πριν την οριστική παράδοση και παραλαβή.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website