ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Δεν αλλάζει την πολιτική της για τα βιοκαύσιμα η Κομισιόν
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 13 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Δεν αλλάζει την πολιτική της για τα βιοκαύσιμα η Κομισιόν Εκτύπωση E-mail
18 03 2008

Ο Επίτροπος κ. Πίμπαλγκς, αρμόδιος για θέματα ενέργειας, με απάντησή του προς τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητη κ. Γιώργο Παπαστάμκο, διατυπώνει με σαφήνεια τη θέση, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι «δεν υπάρχει προγραμματισμένη αλλαγή κατεύθυνσης σε ό,τι αφορά τα είδη των βιοκαυσίμων προς χρήση». Αφορμή για την ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή υπήρξαν οι «ασυντόνιστες» δήλώσεις συναρμόδιων Επιτρόπων (ενδεικτικώς αναφέρονται τα ονόματα του κ. Δήμα, του κ. Πίμπαλγκς, της κας Φίσερ-Μπόελ, του κ. Φερχόιγκεν) σχετικά με την φημολογούμενη αναθεώρηση της πολιτικής της ΕΕ για τα βιοκαύσιμα. 

Η πολιτική της Κομισιόν για τα βιοκαύσιμα έχει ενσωματωθεί στην πρόταση οδηγίας σχετικά με την προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Ο κ. Πίμπαλγκς θεωρεί ότι ο δεσμευτικός στόχος για συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις μεταφορές με μερίδιο 10% κατά το έτος 2020 είναι ενδεδειγμένος και εφικτός.

Σε άλλο σημείο της απάντησής του, ο κ. Πίμπαλγκς σημειώνει ότι η Κομισιόν αναμένει για το 2020 σημαντική συμβολή των βιοκαυσίμων πρώτης γενιάς, παράλληλα με την αντίστοιχη των δεύτερης γενιάς. Η Κομισιόν θεωρεί σκόπιμο να ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη βιοκαυσίμων με τα οποία διαφοροποιείται το φάσμα χρησιμοποιούμενων πρώτων υλών τροφοδοσίας, όπως τα βιοκαύσιμα δεύτερης γενιάς. Η οδηγία περιλαμβάνει διατάξεις για την επίτευξη της διαφοροποίησης αυτής, αλλά δεν θα πρέπει να αναβληθεί ο δεσμευτικός στόχος για ποσοστό 10% μέχρις ότου καταστούν εμπορικώς διαθέσιμα τα βιοκαύσιμα δεύτερης γενιάς.

Η Κομισιόν υποστηρίζει ότι η αυξημένη χρήση ενέργειας προερχόμενης από ανανεώσιμες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των βιοκαυσίμων, μπορεί να συμβάλει στην περιστολή των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, ενώ παράλληλα συντείνει στη μείωση της εξάρτησης από τις εισαγωγές πετρελαίου. Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας για την Κομισιόν η βεβαιότητα ότι η παραγωγή βιοκαυσίμων είναι περιβαλλοντικώς αειφόρος, οπότε στην πρόταση οδηγίας καθορίζονται τα κριτήρια περιβαλλοντικής αειφορίας τα οποία καλύπτουν, μεταξύ άλλων, τα ελάχιστα επίπεδα εξοικονόμησης εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, τις αλλαγές στις χρήσεις γης και τη χρήση πρώτων υλών από περιοχές υψηλής βιοποικιλότητας.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website