ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow 104.000 ευρώ πρόστιμο σε 7 τυροκομικές επιχειρήσεις
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 26 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
104.000 ευρώ πρόστιμο σε 7 τυροκομικές επιχειρήσεις Εκτύπωση E-mail
18 03 2008

104.000 ευρώ πρόστιμο σε 7 τυροκομικές επιχειρήσεις

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός ανακοινώνει ότι με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΑΑ&Τ, κ. Κώστα Σκιαδά επιβάλλεται σε εφαρμογή της αριθμ. 296113/19-9-2006 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων & Υπουργείου Ανάπτυξης «Μέτρα για τον έλεγχο της παραγωγής, αξιοποίησης, μεταποίησης, τυποποίησης, διακίνησης και εμπορίας για το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα» πρόστιμα, συνολικού ύψους 104.000 ευρώ στις κάτωθι επιχειρήσεις:

  1. «ΚΟΥΤΡΟΥΠΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ (Αργολίδα): Στην αποθήκη βρέθηκαν δοχεία λευκού τυριού που παρήχθησαν το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2007 και είχαν σήμανση «ΦΕΤΑ». Στα αντίστοιχα ισοζύγια δηλώνεται παραγωγή μονό λευκού τυριού. Βρέθηκαν δελτία αποστολής από τρίτους στα οποία εμφανίζονται επιστροφές τυριού ΦΕΤΑΣ σε βαρέλι και δοχείο, ενώ στα αντίστοιχα πιστωτικά τιμολόγια αναγράφουν λευκό τυρί. Προτεινόμενο πρόστιμο 75.000 ευρώ.
  2. «ΑΥΓΟΥΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ» (Ναύπλιο): η επιχείρηση παράγει Φέτα και λευκό τυρί. Η έλλειψη σήμανσης σε τυριά παραγωγής 3 τριών μηνών δεν επιτρέπει το διαχωρισμό του είδους των τυριών και της ποσότητας για καθένα. Η επιχείρηση δεν έστειλε ισοζύγιο Νοεμβρίου. Προτεινόμενο πρόστιμο 10.000 ευρώ.

3. «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ ΚΩΝ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ» (Πάτρα): δεν εστάλησαν ισοζύγια Ιουλίου-Νοεμβρίου. Τυριά χωρίς σήμανση. Προτεινόμενο πρόστιμο 5.000 ευρώ.

4. «ΚΟΡΔΑΛΗΣ ΚΩΝ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» (Μέγαρα Αττικής): τους μήνες 3,4,5,6, και 7 το γίδινο γάλα που αγοράσθηκε και πιστοποιήθηκε από τα σχετικά τιμολόγια αγοράς, τιμολογήθηκε και πωλήθηκε σαν πρόβειο γάλα. Προτεινόμενο πρόστιμο 5.000 ευρώ.

5. «ΣΦΗΝΙΑΣ ΝΙΚ. ΙΩΣΗΦ» (Χανιά): δεν τηρείται βιβλίο ημερήσιας παραγωγής, δεν καταγράφεται το αρχικό απόθεμα κάθε αρχή του μήνα. Δεν μπορούν να υπολογιστούν αποδόσεις γιατί δεν εντοπίστηκαν οι ποσότητες των παραγόμενων προϊόντων. Η ποσότητα των προϊόντων υπολογίζεται με βάση την απόδοση και όχι με ζύγιση. Ανθότυρος που παράγεται έχει ετικέτα «Μυζήθρα Νωπή ΠΟΠ». Επίσης, παράγει «Γραβιέρα ΠΟΠ Κρήτης» χωρίς να έχει έγκριση από τον ΟΠΕΓΕΠ. Προτεινόμενο πρόστιμο 5.000 ευρώ.

6. «ΣΑΜΑΛΗΣ ΖΗΣ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» (Πιερία): τηρείται ελλιπές βιβλίο ημερήσιας παραγωγής και ΠΟΠ. Έγιναν συστάσεις. Μέρος της παραγωγής καταστράφηκε σύμφωνα με την δήλωσή του αλλά δεν υπάρχει δελτίο καταστροφής. Η αρίθμηση και η ημερομηνία δοχείων φέτας δεν αντιστοιχεί σε αυτή που αναφέρεται στο βιβλίο ΠΟΠ. Βρέθηκε δοχείο με 2 διαφορετικές ημερομηνίες. Προτεινόμενο πρόστιμο 2.000 ευρώ.

7. «ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΚΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» (Γρεβενά): καθυστερημένη αποστολή μηνιαίων δηλώσεων – δεν τηρεί βιβλίο παραγωγής – ελλιπής επισήμανση των προϊόντων. Παράγονται «Φέτα», «Μπάτζιος», «Ανεβατό» χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης από τον ΟΠΕΓΕΠ. Προτεινόμενο πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι παραβάσεις διαπιστώθηκαν μετά από έλεγχο του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος (ΕΛΟΓ) που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής της αριθμ. 296113/19-9-2006 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Υπουργείου Ανάπτυξης. Ο έλεγχος αφορούσε την  τήρηση ισοζυγίου εισκομιζομένου γάλακτος και παραγόμενων προϊόντων.

Για το ύψος του προστίμου συνεκτιμήθηκαν κυρίως το μέγεθος της επιχείρησης, ο κύκλος εργασιών της και η σοβαρότητα της παράβασης.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website