ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ |
---|
Agrocert: Νέα πρότυπα πιστοποίησης για βαμβάκι, ελιά, ροδάκινο, χοιρινό κρέας |
06 03 2008 | |
Agrocert: Νέα πρότυπα πιστοποίησης για βαμβάκι, ελιά, ροδάκινο, χοιρινό κρέας Εγκρίθηκαν με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Agrocert) τα αναθεωρημένα πρότυπα AGRO 2.1 και AGRO 2.2 πιστοποίησης της εφαρμογής της ολοκληρωμένης διαχείρισης της παραγωγής στις καλλιέργειες βαμβακιού, ελιάς και ροδακινιάς. Παράλληλα, εγκρίθηκαν τα αναθεωρημένα πρότυπα της σειράς AGRO 3.1, 3.2, 3.3, 3.4 που αφορούν στο σύστημα διαχείρισης για τη διασφάλιση της ποιότητας του χοιρινού κρέατος, καθώς και η 1η έκδοση του προτύπου ΑGRO 3.5, το οποίο καθιερώνει διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης, για τη διασφάλιση της ιχνηλασιμότητας, της υγιεινής και της ποιότητας του χοιρινού κρέατος μέχρι τα καταστήματα λιανικής πώλησης. Μετά την ολοκλήρωση των πιλοτικών προγραμμάτων, τριετούς διάρκειας, που υλοποιήθηκαν από τον Agrocert, ειδική επιστημονική ομάδα προέβη στην αναθεώρηση των προτύπων, με την ενσωμάτωση σύγχρονων επιστημονικών δεδομένων και παρατηρήσεων της δημόσιας διαβούλευσης, στην οποία τέθηκαν τα σχέδια των προτύπων, ώστε να έχουν την ευρύτερη δυνατή αποδοχή των ενδιαφερομένων φορέων. Tα αναθεωρημένα αυτά πρότυπα AGRO ικανοποιούν, σύμφωνα με τη διοίκηση του Agrocert, πληρέστερα τις σύγχρονες ανάγκες των παραγωγών και τις απαιτήσεις των καταναλωτών, δεδομένου ότι εγγυώνται την παραγωγή πιστοποιημένων - ποιοτικών γεωργικών προϊόντων και διασφαλίζουν την ευζωία των ζώων, την προστασία των παραγωγών, των καταναλωτών και του περιβάλλοντος. |