ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Η ΠΑΣΕΓΕΣ στην 1η συνεδρίαση της Επ. Παρ. του Π.Α.Α. «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 18 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Η ΠΑΣΕΓΕΣ στην 1η συνεδρίαση της Επ. Παρ. του Π.Α.Α. «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» Εκτύπωση E-mail
06 03 2008

Η ΠΑΣΕΓΕΣ στην 1η συνεδρίαση της Επ. Παρ. του Π.Α.Α. «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»

 

Κατά τη σημερινή του τοποθέτηση, στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας τόνισε ότι : «στο Πρόγραμμα με τη μεγάλη διασπορά σε μέτρα και δράσεις ο αγροτικός τομέας έχει μικρή βαρύτητα. Δεν είναι δυνατό, τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, τη στιγμή που οι αγρότες είναι οι βασικοί «αιμοδότες» της κοινοτικής συμμετοχής του Προγράμματος με πόρους που φτάνουν το 25%, να μη διαπιστώνουν που θα διατεθούν αυτοί οι πόροι, πως θα διατεθούν και σε ποιες περιοχές, όταν είναι υποχρεωτικό από τον οριζόντιο Κανονισμό της ΚΑΠ. Οι πόροι του καπνού (568 εκ. €) πρέπει να αποδοθούν στους καπνοπαραγωγούς και οι πόροι του βαμβακιού (108 εκ. €) να αποδοθούν στους βαμβακοπαραγωγούς, ενώ δεν διαπιστώνεται πως θα αξιοποιηθούν τα 261 εκ. € που προέρχονται από το παρακράτημα της διαφοροποίησης». Η θέση αυτή εξάλλου απηχεί και το ομόφωνο συμπέρασμα του Διοικητικού Συμβουλίου για την 4η Προγραμματική Περίοδο.

Όσον αφορά στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος από την πλευρά της η ΠΑΣΕΓΕΣ υπογράμμισε το εξαιρετικά μικρό μέγεθος των πόρων που διατίθενται προς την κατεύθυνση της ποιότητας και εξωστρέφειας της αγροτικής παραγωγής, αλλά και για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες για την ενημέρωση και εκπαίδευση των αγροτών.

Αναλυτική τοποθέτηση όσον αφορά τους άξονες και τα μέτρα του προγράμματος έκανε ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ, Γιάννης Τσιφόρος, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης των πόρων για τα σχέδια βελτίωσης και γενικότερα για τις επενδύσεις του πρωτογενούς τομέα, με δεδομένο ότι από τα 450 εκ. € που διατίθενται σε όλη την εξαετία τα 230 εκ. € αποτελούν ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Υπογραμμίστηκε επίσης το εξαιρετικά μικρό μέγεθος των πόρων που διατίθενται για την πιστοποίηση και την ποιότητα της αγροτικής παραγωγής, που ανέρχονται μόλις σε 20 εκ. €, έναντι 80 εκ. € κατά την προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο.

Ως προς τις υποδομές τονίστηκε ότι πρέπει να επενδυθούν πόροι για την εξοικονόμηση του ύδατος, με υπόγεια δίκτυα και με συστήματα στάγδην άρδευσης, που δυστυχώς καλύπτουν μόλις το 10% των αρδευόμενων γεωργικών εκτάσεων που ελέγχει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Συμπερασματικά, υπογράμμισε ο κ. Τσιφόρος το πρόγραμμα δεν έχει καινοτομίες, ενώ δεν στηρίζει την ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας στον αγροτικό χώρο, με δράσεις προστιθέμενης αξίας.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website