ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Χαιρετισμός Αλ. Κοντού στην 1η συνεδρίαση της Επ.Παρ. του Π.Α.Α. "Αλέξανδρος Μπαλτατζής"
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 39 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Χαιρετισμός Αλ. Κοντού στην 1η συνεδρίαση της Επ.Παρ. του Π.Α.Α. "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" Εκτύπωση E-mail
06 03 2008

Χαιρετισμός Αλ. Κοντού στην 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Π.Α.Α. «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013

    

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός, απηύθυνε χαιρετισμό στην 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013 που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008.

Όπως έκανε γνωστό ο Υπουργός, κ. Κοντός, κατά την διάρκεια της σύντομης ομιλίας του,  «ήδη ξεκίνησε η υλοποίηση του Προγράμματος  Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013, συνολικού προϋπολογισμού 6 δις. ευρώ , αποτελεί το σημαντικότερο «εργαλείο» για την αγροτική ανάπτυξη του τόπου μας, καθώς μέσα από τις δράσεις του εν λόγω προγράμματος τίθενται ως βασικές προτεραιότητες :

-Η  προστασία του περιβάλλοντος από την άσκηση της γεωργικής δραστηριότητας .

Οι δράσεις που προβλέπονται αφορούν στην βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, στη μείωση της νιτρορύπανσης, στη περιβαλλοντική προστασία  παραλίμνιων εκτάσεων, καθώς και στην προστασία παραδοσιακών ελαιώνων και αμπελώνων. Οι δράσεις αυτές είναι συνολικού προϋπολογισμού 900 εκατ. ευρώ. Τονίζεται ότι το πρόγραμμα για τη προστασία του περιβάλλοντος έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με το αντίστοιχο του Γ’ ΚΠΣ.

-Η αντιμετώπιση της λειψυδρίας και η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της χώρας. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η διάθεση ποσού 750 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει δράσεις για  την κατασκευή φραγμάτων, λιμνοδεξαμενών, αρδευτικών δικτύων, εμπλουτισμό των υπόγειων υδροφορέων.

Για πολλά από αυτά ολοκληρώνονται ήδη οι μελέτες, ενώ υπάρχει άμεση ετοιμότητα  για την υλοποίησή τους.

-Η προστασία και η αποκατάσταση του δασικού πλούτου της χώρας μας . Για το σχέδιο αυτό διατίθεται το ποσό των 500 εκατ. ευρώ,  τριπλάσιο έναντι του αντίστοιχου στο Γ΄ΚΠΣ.

-Η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός της ελληνικής γεωργίας.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται πρόγραμμα νέων αγροτών, επενδύσεις στη γεωργία, πιστοποίηση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων, κατάρτιση και ενημέρωση των αγροτών, παροχή υπηρεσιών γεωργικών συμβουλών στους αγρότες και στη προώθηση και προβολή αγροτικών προϊόντων».

Παράλληλα, προκειμένου να αρχίσει άμεσα η υλοποίηση των δράσεων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Κοντός,  έχει προχωρήσει στις ακόλουθες ενέργειες:

1.                              Ολοκληρώνεται στις επόμενες 15 ημέρες η ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑ&Τ, όλων των Δήμων και Νομαρχιών στις 13 Περιφέρειες της χώρας προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο προγραμματισμός των έργων που θα υλοποιηθούν.

2.                              Οι Νομάρχες έχουν αναλάβει τη δέσμευση να καταθέσουν εντός μηνός από την ενημέρωσή τους, αφού πραγματοποιηθούν συσκέψεις με τους φορείς των περιοχών, ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης ανά Νομό.

3.                              Έχει ξεκινήσει ήδη η προσπάθεια από το ΥΠΑΑ&Τ, για την απλοποίηση και την αποκέντρωση όλων των επενδυτικών σχεδίων που πρόκειται να ενισχυθούν, στο πλαίσιο της Δ’ Προγραμματικής περιόδου.

4.                              Συνεχίζεται  η διαβούλευση για τα προγράμματα ποιοτικής γεωργίας, προκειμένου να επιτευχθούν οι καλύτεροι όροι για τους Έλληνες παραγωγούς.   Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να προχωρήσει η προκήρυξη  των δράσεων που αφορούν στα προγράμματα των ενισχύσεων των  ποιοτικών προϊόντων.

Σημειώνεται ότι στην 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013 προήδρευσε ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου, κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, των περιφερειών της χώρας, οικονομικών και κοινωνικών εταίρων, μη κυβερνητικών Οργανώσεων, καθώς και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website