ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow ICAC: 25% πάνω η διεθνής τιμή του βαμβακιού
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 13 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
ICAC: 25% πάνω η διεθνής τιμή του βαμβακιού Εκτύπωση E-mail
05 03 2008

Κατά 25,1% αυξημένη, σε σχέση με πέρυσι, εκτιμά η Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή Βαμβακιού (ICAC) ότι θα είναι τελικά η μέση διεθνής τιμή του βαμβακιού της τρέχουσας σοδειάς 2007-8, ενώ ο περιορισμός των παγκόσμιων αποθεμάτων του προϊόντος στα τέλη της νέας σοδειάς 2008-9 ενδεχομένως να οδηγήσει σε περαιτέρω ενίσχυση της τιμής του βαμβακιού.

Με βάση τις νεώτερες εκτιμήσεις της ICAC, στην οποία συμμετέχουν 44 βαμβακοπαραγωγικές χώρες του κόσμου, το πρόσφατο ράλι στις διεθνείς τιμές του βαμβακιού, που έφερε στα τέλη Φεβρουαρίου την τιμή του προϊόντος στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας, θα διαμορφώσει τη μέση διεθνή τιμή (δείκτης Cotton Α Outlook)  στα 74 αμερικανικά σεντς η λίμπρα κατά την τρέχουσα εμπορική περίοδο 2007-8, έναντι 59,15 σεντς η λίμπρα που ήταν η μέση τιμή την προηγούμενη εμπορική περίοδο 2006-7.

Χθες ο δείκτης Cotton Α Outlook στο Λονδίνο διαμορφώθηκε στα 87,55 σεντς η λίμπρα, ενώ στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Σικάγο η τιμή των συμβολαίων για παραδόσεις Μαρτίου διαμορφώθηκε στα 86,88 σεντς, με ανοδικές τάσεις για παραδόσεις των επομένων μηνών.

Η αυξητική τάση στις διεθνείς τιμές του βαμβακιού ενδεχομένως, κατά τις προβλέψεις της ICAC, να συνεχιστεί και κατά τη νέα εμπορική περίοδο 2008-9, καθώς τα διεθνή αποθέματα βαμβακιού στο τέλος της εμπορικής περιόδου 2008-9 εκτιμάται ότι θα περιοριστούν στα 10,7 εκατ. τόνους, από 11,6 εκατ. τόνοι που προβλέπεται να είναι στα τέλη της τρέχουσας εμπορικής περιόδου 2007-8 και από 12,7 εκατ. τόνοι που ήταν στο τέλος της προηγούμενης εμπορικής περιόδου 2006-7.

Η μείωση αυτή των διεθνών αποθεμάτων βαμβακιού αποδίδεται στην κάμψη της τρέχουσας παγκόσμιας παραγωγής του προϊόντος και ταυτόχρονα στην άνοδο της διεθνούς κατανάλωσης βαμβακιού.

Για την επόμενη εμπορική περίοδο 2008-9 η ICAC προβλέπει ότι η παγκόσμια παραγωγή βαμβακιού θα είναι ελαφρά υψηλότερη της περυσινής, φθάνοντας στα 26,6 εκατ. τόνους, έναντι 25,99 εκατ. τόνων πέρυσι και 26,74 εκατ. τόνων πρόπερσι.

Την ίδια ώρα προβλέπεται ελαφρά άνοδος της παγκόσμιας κατανάλωσης βαμβακιού στα 27,5 εκατ. τόνους για τη νέα εμπορική περίοδο, έναντι 27,14 εκατ. τόνων κατά την τρέχουσα και 26,65 εκατ. τόνων κατά την προηγούμενη.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website