ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Ενισχυμένη και το 2007 η κερδοφορία του Ομίλου της ATEbank
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 9 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Ενισχυμένη και το 2007 η κερδοφορία του Ομίλου της ATEbank Εκτύπωση E-mail
05 03 2008

    · Όμιλος ATEbank: Κέρδη € 241,4 εκ. με αύξηση 28,1%

    · ATEbank: Κέρδη € 211,1 εκ. με αύξηση 30,8%


    Η ανοδική πορεία της ΑΤΕbank και η ισχυροποίησή της στον τραπεζικό χώρο αποτυπώνεται και στα οικονομικά αποτελέσματα του 2007.

    Η κερδοφορία του Ομίλου της ATEbank το 2007 είναι ενισχυμένη, με τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους να ανέρχονται σε € 241,4 εκ. έναντι € 188,4 εκ. της προηγούμενης οικονομικής χρήσης, δηλαδή με ποσοστό αύξησης 28,1%.

    Χαρακτηριστικό της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων και των επιδόσεων του Ομίλου αποτελούν:

    · Η συνεχιζόμενη κερδοφορία σχεδόν όλων των εταιριών του Ομίλου, με συνέπεια τη βελτίωση του δείκτη αποδόσεων των ιδίων κεφαλαίων (ROE) σε 17,4% από 15,5% το 2006.

    · Η σημαντική αύξηση στα υπόλοιπα του χαρτοφυλακίου δανείων κατά 19,1%, με αύξηση της δανειοδότησης της λιανικής τραπεζικής κατά 27,4% ενισχύοντας τα μερίδια αγοράς της ΑΤΕbank και ειδικότερα των στεγαστικών δανείων κατά 26% και των καταναλωτικών δανείων κατά 46%

    · Η ενίσχυση των καταθέσεων κατά 14,1%, με αποτέλεσμα η ATEbank να διατηρεί μια εξαιρετικά προνομιακή σχέση δανείων προς καταθέσεις (86,1%), στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό από πλευράς ρευστότητας και ιδιαίτερα με τις υπάρχουσες συνθήκες στις αγορές και με ανταγωνιστικό κόστος χρήματος.

    · Η σημαντική μείωση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων στο επίπεδο του 7,1% έναντι 10,8% τον Δεκέμβριο του 2006

    Η θετική εξέλιξη του οικονομικού αποτελέσματος οφείλεται αφενός στην αύξηση των λειτουργικών εσόδων κατά 8,2%, φθάνοντας το επίπεδο των €950,7εκ., και αφετέρου στην συγκρατημένη αύξηση των εξόδων διαχείρισης κατά 6,6%, φθάνοντας το επίπεδο των €568 εκ. Συνέπεια των αποτελεσμάτων αυτών είναι η μείωση του δείκτη κόστους προς έσοδα στο 59,8% (έναντι 60,7% του 2006).

    Τα καθαρά έσοδα τόκων σημείωσαν αύξηση κατά 2,3% έναντι του 2006, επηρεαζόμενα από την αύξηση των εξόδων τόκων λόγω μετατόπισης μέρους των καταθέσεων σε «ακριβότερες» προθεσμιακές καταθέσεις. Επίσης σημαντική επίδραση στην συγκράτηση της αύξησης των εσόδων είχαν τα στεγαστικά δάνεια με επιτόκιο χαμηλής εκκίνησης, τα οποία όμως με την πάροδο του 2008 θα αναπροσαρμόζονται σταδιακά υψηλότερα, επιδρώντας θετικά στα μελλοντικά έσοδα από τόκους.

    Σημαντική είναι η συμβολή στην κερδοφορία του 2007 των μη τοκοφόρων εσόδων, τα οποία σημείωσαν αύξηση 20,7% με χαρακτηριστική την αύξηση των εσόδων του εμπορικού(στα € 45,5 εκ, +180%) και του επενδυτικού χαρτοφυλακίου (κέρδη ύψους €83,6 εκ., +78%). 

    Στο πλαίσιο των πιο πάνω οικονομικών επιδόσεων του Ομίλου εντάσσονται και τα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας, τα οποία συμμετέχουν κατά 87% μετά την ενοποίηση στα καθαρά κέρδη του Ομίλου.

    Τα μετά από φόρους κέρδη της Τράπεζας διαμορφώνονται στο επίπεδο των €211,1εκ. έναντι €161,4εκ. της αντίστοιχης περιόδου του 2006, δηλαδή ποσοστό αύξησης 30,8%.

    Αξιοσημείωτη είναι επίσης η συνεισφορά των αποτελεσμάτων των επενδύσεων της ΑΤΕbank που έχουν πραγματοποιηθεί στο εξωτερικό καθώς από τα αποτελέσματα των θυγατρικών, το 42% της κερδοφορίας προέρχεται από τις Τράπεζες ΑΙΚbanka στη Σερβία και ΑΤΕbank Romania στη Ρουμανία, σε αντίθεση με την αρνητική συνεισφορά της ΕΒΖ στα αποτελέσματα του Ομίλου.

    Η θετική αυτή εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών της Τράπεζας και η μεταστροφή των αποτελεσμάτων όλων των Εταιρειών του Ομίλου σε κερδοφορία, με εξαίρεση την ΕΒΖ, είναι αποτέλεσμα της εντατικής προσπάθειας που καταβάλλεται σε λειτουργικό και οργανωτικό επίπεδο, στο πλαίσιο των εξυγιαντικών και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών της Διοίκησης και των προσπαθειών του Προσωπικού της.

    Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την ΑΤΕbank, συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια του 2007 οι προσπάθειες:

    · ενίσχυσης της παρουσίας της στην εγχώρια αγορά με την προσφορά νέων προϊόντων και υπηρεσιών με συμφέροντες για τους πελάτες της όρους.

    · επιτάχυνσης της υλοποίησης του προγράμματος επέκτασης του δικτύου των καταστημάτων της στο Λεκανοπέδιο Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

    · βελτίωσης της υλικοτεχνικής υποδομής της Τράπεζας.

    Ως αποτέλεσμα της υψηλής κερδοφορίας και στο πλαίσιο της μερισματικής πολιτικής, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΕbank αποφάσισε να εισηγηθεί στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων τη διανομή μερίσματος 0,10 € ανά μετοχή, συμπεριλαμβανομένου του προμερίσματος που δόθηκε τον Δεκέμβριο 2007, δηλαδή αυξημένο κατά 11% έναντι της προηγούμενης περιόδου.

    Στρατηγικές επιλογές και στόχοι της Τράπεζας είναι:

    · η περαιτέρω αύξηση των μεριδίων αγοράς με νέα σύγχρονα και ευέλικτα προϊόντα στη στεγαστική, στην καταναλωτική πίστη(που πλέον αποτελεί το 35% του χαρτοφυλακίου δανείων) και στην επιχειρηματική πίστη με δυναμική διείσδυση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    · η περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου δανείων,

    · η εκμετάλλευση επενδυτικών ευκαιριών εντός και εκτός των ορίων της Επικράτειας,

    · η συνέχιση της απεμπλοκής της Τράπεζας από συμμετοχές του μη χρηματοπιστωτικού χώρου και

    · η βελτίωση της αποδοτικότητας όλων των εταιριών του Ομίλου.

    · η πλήρης ανάπτυξη και αξιοποίηση των λειτουργιών του νέου Μηχανογραφικού Κέντρου, του πλέον σύγχρονου στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η συμβολή του στη λειτουργική και οργανωτική αναβάθμιση των υπηρεσιών θα είναι τεράστια, επιτυγχάνοντας αύξηση της παραγωγικότητας, της ασφάλειας και της ποιότητάς τους. Επίσης, θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διεύρυνση του πεδίου των συνεργασιών και των συνεργιών με τις εταιρίες του Ομίλου, αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες, σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα, εναλλακτικά δίκτυα διανομής καθώς και κρίσιμες εφαρμογές στον χρηματοπιστωτικό χώρο.

* Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο www.ate.gr

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website