ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Ανεβαίνουν οι τιμές του βαμβακιού
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 14 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Ανεβαίνουν οι τιμές του βαμβακιού Εκτύπωση E-mail
03 03 2008

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν την τελευταία εβδομάδα οι τιμές του βαμβακιού στα διεθνή χρηματιστήρια, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει κάποια κινητικότητα στον κλάδο. Ειδικότερα, στην τιμή των 75 σεντς ανά λίμπρα, όλοι οι εκκοκκιστές άρχισαν να φιξάρουν τιμές για όσα κλεισίματα είχαν γίνει on call, με την τιμή τώρα να διαμορφώνεται περί τα 76-77 σεντς η λίμπρα.

Επίσης κλείστηκαν κάποιες λίγες επιπλέον ποσότητες, ενώ την εμφάνισή τους έκαναν και Τούρκοι αγοραστές, αλλά για μικρές ποσότητες. Σημειώνεται ότι σε αυτή τη φάση, επιθυμητή τιμή από τους εκκοκκιστές είναι τα 79 σεντς η λίμπρα, τιμή η οποία ωστόσο ακόμη δεν προσφέρεται. Οπως επισημαίνεται από εκπροσώπους των εκκοκκιστών, το πρόβλημα είναι ότι οι παραδοσιακές χώρες - αγοραστές του ελληνικού προϊόντος αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η ζήτηση των προηγούμενων ετών.

Σε ό,τι αφορά το σύσπορο, τα εκκοκκιστήρια αγοράζουν πλέον στα 42 λεπτά το κιλό και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι αγρότες να προχωρούν σε μαζικές παραδόσεις και εκτιμάται ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουν παραδώσει ουσιαστικά το σύνολο της παραγωγής. Οπως αναφέρεται, πρόκειται για καλής ποιότητας βαμβάκι, από το οποίο μόνο το 10% - 20% αφορά υποβαθμισμένο προϊόν.


Πηγή: "ΚΕΡΔΟΣ"

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website