ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow ΠΑΣΕΓΕΣ: Να αναλάβει το κράτος το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 16 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
ΠΑΣΕΓΕΣ: Να αναλάβει το κράτος το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων Εκτύπωση E-mail
17 02 2008

ΠΑΣΕΓΕΣ: Να αναλάβει το κράτος το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων

 

Σε πέντε σημαντικά ζητήματα αναφέρθηκε σήμερα το Προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρο Κοντό, θέτοντας τις πιο βασικές πολιτικές προτεραιότητές της για τη νέα τετραετία, που επικεντρώνονται στο γεωργικό μοντέλο που πρέπει να έχει ο χώρος, το οποίο κατά την άποψη της ΠΑΣΕΓΕΣ πρέπει να είναι αμιγώς διατροφικό.

Το πρώτο ζήτημα που τέθηκε στη συζήτηση αφορά στο κοινωνικό πακέτο των αγροτών, με την έννοια της στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων και εκείνων που συνταξιοδοτούνται.

Ένα επόμενο θέμα κρίσιμης προτεραιότητας που συζητήθηκε, αφορά στην πολιτική διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, «αυτό που τώρα πρέπει να αποκτήσει προτεραιότητα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, είναι ο εκσυγχρονισμός των αρδευτικών δικτύων της χώρας, σε συνδυασμό με σύγχρονα συστήματα άρδευσης που εξοικονομούν τον πολύτιμο αυτό πόρο».

Κυρίαρχη επίσης σημασία αποκτά το θέμα της πολιτικής χρήσης της γεωργικής γης για την προστασία της από τη συνεχώς επεκτεινόμενη αστικοποίηση, αλλά και για τη διασφάλιση παραγωγής διατροφικών προϊόντων.

Αναφέρθηκε επίσης η ΠΑΣΕΓΕΣ στο θέμα της ανασυγκρότησης των αγροτικών θεσμών, έτσι ώστε η δομή και λειτουργία τους να γίνει πιο αποτελεσματική για τους αγρότες.

Τέλος τέθηκε η καθολική απαίτηση που διατυπώνεται από όλους τους αγρότες και τους θεσμούς τους, που αφορά στην ανάληψη από το κράτος του κόστους ενεργοποίησης των ατομικών τους δικαιωμάτων.

Σε ότι αφορά το θέμα του «ελέγχου υγείας» της ΚΑΠ, αλλά και την κρίση που διέρχεται το εισόδημα των αγροτών, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η ΠΑΣΕΓΕΣ θα παρουσιάσει το πλαίσιο των θέσεών της, το οποίο θα θέσει σε ευρύτερη συζήτηση τόσο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσο και με τον αγροτικό γενικότερα χώρο.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website