ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow 80% σύνδεση για το βαμβάκι ζητούν οι Ισπανοί
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 19 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
80% σύνδεση για το βαμβάκι ζητούν οι Ισπανοί Εκτύπωση E-mail
12 02 2008

Μόνο το 20% της κοινοτικής επιδότησης στο βαμβάκι να αποσυνδεθεί από την παραγωγή του προϊόντος και το υπόλοιπο 80% να παραμείνει συνδεδεμένο με την καλλιέργειά του ζητά η Ισπανία, απορρίπτοντας την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αναθεώρηση της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς βαμβακιού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει τη διατήρηση του υφιστάμενου κοινοτικού καθεστώτος στο βαμβάκι. Δηλαδή, το 65% της κοινοτικής επιδότησης να είναι αποσυνδεδεμένο από την παραγωγή του προϊόντος (να την εισπράττει ο αγρότης ανεξάρτητα του εάν καλλιεργεί βαμβάκι ή άλλο προϊόν) και το υπόλοιπο 35% της επιδότησης να είναι συνδεδεμένο με την καλλιέργεια (να εισπράττεται από εκείνους που καλλιεργούν βαμβάκι).

 Η Ισπανία, όμως, που μαζί με την Ελλάδα είναι οι δύο κύριες βαμβακοπαραγωγικές χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διαφωνεί με την πρόταση της Κομισιόν και αντιπροτείνει 20% αποσύνδεση και 80% σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή.

 Το ισπανικό αίτημα τέθηκε υπόψη του Έλληνα ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιάννη Γκλαβάκη, ο οποίος θα είναι ο εισηγητής της έκθεσης επί των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 Η έκθεση του κ. Γκλαβάκη, όπως δήλωσε ο ίδιος, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της επεξεργασίας και τα βασικά της σημεία τέθηκαν υπόψη των κορυφαίων αγροτικών οργανώσεων της χώρας μας (ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ, ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΚΗ, βαμβακοπαραγωγικές Ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών) και των υπολοίπων φορέων του προϊόντος (εκκοκκιστές, έμποροι- εξαγωγείς βαμβακιού κ.α.), προκειμένου να εκφράσουν την γνώμη τους.

 Βασική συνιστώσα της έκθεσης του κ. Γκλαβάκη θα είναι η διατήρηση του σημερινού ύψους των κοινοτικών πόρων για το προϊόν, ώστε οι βαμβακοπαραγωγοί να εισπράττουν τα ίδια ποσά με εκείνα που εισέπρατταν τα προηγούμενα χρόνια.

Μιλώντας σε συγκέντρωση βαμβακοπαραγωγών, που έγινε στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Agrotica 2008, ο κ. Γκλαβάκης τόνισε ότι το προϊόν έχει μέλλον και μετά το 2013, φθάνει να συνεχιστεί η καλλιέργειά του και να μην επαναπαυτούν οι αγρότες στις κοινοτικές επιδοτήσεις.

 Η συνέχιση της καλλιέργειας, πρόσθεσε, πρέπει να συνδυαστεί με βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου βαμβακιού. Το 1981, υπογράμμισε, είχαμε παραγωγή καλού βαμβακιού, ενώ στη συνεχεία η ποιότητα έπεσε και αυξήθηκε η ποσότητα με μοναδικό στόχο την είσπραξη παραπάνω κοινοτικών επιδοτήσεων.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website