ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Α.Α.&Τ. κ. ΑΛΕΞ. ΚΟΝΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΕΡΒΙΑΣ & ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 742 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Α.Α.&Τ. κ. ΑΛΕΞ. ΚΟΝΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΕΡΒΙΑΣ & ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ Εκτύπωση E-mail
07 02 2008

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός είχε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις  με τον Σέρβο και Βούλγαρο ομόλογό του, κ.κ. Slobontan St. Milosavlijevic, Nihat Kabil, στο πλαίσιο της επίσκεψης των δύο Υπουργών  στη χώρα μας, με την ευκαιρία της  22ης Διεθνούς Έκθεσης Agrotica 2008 στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός, κ. Κοντός παρέθεσε χθες γεύμα εργασίας  προς τιμήν του Υπουργού Γεωργίας, Δασών και Διαχείρισης  Υδάτινων πόρων της Σερβίας, κ. Slobontan St. Milosavlijevic, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην επίσημη πρόσκληση του Έλληνα Υπουργού να επισκεφθεί την έκθεση.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος οι δύο Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την ουσιαστική ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο χωρών στον αγροτικό τομέα. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, κ. Χρήστος Αυγουλάς, εκπρόσωποι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, καθώς και  υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΑΑ&Τ, ενώ από σερβικής πλευράς παρίστατο ο Γενικός Γραμματέας του σερβικού Υπουργού, κ. Danilo Golubovic, ο Οικονομικός ακόλουθος της σερβικής Πρεσβείας στην Αθήνα. 

Κατά τις συνομιλίες   των δύο πλευρών, ο Υπουργός, κ. Κοντός τόνισε την ανάγκη αύξησης των ελληνικών εξαγωγών στη Σερβία σε προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, ρύζι, φέτα προϊόντα υδατοκαλλιέργειας, μεταποιημένα οπωροκηπευτικά, προκειμένου να βελτιωθεί το ελλειμματικό για την Ελλάδα εμπορικό ισοζύγιο γεωργικών προϊόντων, ενώ παράλληλα ανέπτυξε τις δυνατότητες που έχει η ελληνική αγορά να απορροφήσει περαιτέρω προϊόντα σερβικής προέλευσης, όπως , βόειο κρέας (baby beef) , προϊόντα ζάχαρης, δημητριακά και ζωοτροφές, κόκκινα φρούτα (μικροί καρποί),  σόγια, λιπάσματα.

Ο Σέρβος Υπουργός ευχαρίστησε, καταρχήν, τον Έλληνα ομόλογό του, για την συμπαράσταση και την βοήθεια που προσέφερε η Ελλάδα στη γενικότερη πορεία της Σερβίας κατά τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις της για προσέγγιση και ένταξη της χώρας του στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ενώ έκανε μνεία ειδικότερα στην αποφασιστική συμβολή, ειδικά του ΥΠΑΑ&Τ, για την αύξηση της ποσόστωσης εισαγωγής στην κοινότητα σερβικής ζάχαρης.

Παράλληλα, ο κ. Milosavlijevic  προσκάλεσε, μέσω του ΥΠΑΑ&Τ, ελληνικές επιχειρήσεις και συμμετάσχουν ενεργά στη Διεθνή Έκθεση της σερβικής  πόλης Novisad και που θα λάβει χώρα την προσεχή τον προσεχή Μάιο, στη διάρκεια της οποίας προτίθεται να προσκαλέσει επίσημα  και τον Υπουργό, κ. Κοντό για συνέχιση των συνομιλιών τους σε διμερές επίπεδο, για μία αποφασιστική ώθηση της διμερής συνεργασία ς των δύο Υπουργείων.

Οι δύο Υπουργοί αποφάσισαν να δημιουργήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα Μικτή Ομάδα Εργασίας Εμπειρογνωμόνων στον αγροτικό τομέα, προκειμένου να εντοπιστούν σε υπηρεσιακό επίπεδο οι άξονες συνεργασίας των δύο Υπουργείων, να επεξεργαστούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και να εξετάσουν  την υπογραφή διμερούς συμφωνίας συνεργασίας στο τομέα της γεωργίας προς διευκόλυνση αμεσότερης ανάληψης πρωτοβουλιών, την ανταλλαγή εμπειρογνωμόνων για θέματα γεωργίας, εμπορίου τεχνογνωσίας, έρευνας, κοινού προγραμμάτων κ.λ.π.   

Επιπλέον, ο κ. Κοντός είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Βούλγαρο ομόλογό του, κ. Kabil. Οι δυο άντρες αντήλλαξαν απόψεις για τα περιθώρια περαιτέρω συνεργασίας  στον γεωργικό τομέα μεταξύ Ελλάδας-Βουλγαρίας, ενώ τονίστηκε από τον κ. Κοντό η προοπτική που υπάρχει πραγματικά στην Ελληνική αγροτική παραγωγή και στην αγροτική οικονομία, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για έναν τομέα που αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια με πολύ μεγάλο δυναμισμό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε η ανάγκη για αύξηση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων από την Ελλάδα προς την Βουλγαρία και συγκεκριμένα για ρύζι, ελαιόλαδο, φρούτα και από ελληνικής πλευράς υπάρχει ενδιαφέρον για θέματα της κτηνοτροφίας, επιστημονικής έρευνας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κοντός τόνισε ότι « συζητήσαμε θέματα για τη συνεργασία σε επίπεδο σηροτροφίας και μελισσοκομίας, που είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και βέβαια εκείνο που συζητήθηκε κυρίως με το συνάδελφο της Βουλγαρίας είναι το πώς μπορούμε να ενδυναμώσουμε αυτήν την ομάδα των χωρών της Βενετίας, έτσι ώστε στα πλαίσια των συζητήσεων που γίνονται για το Health Check στην Ε.Ε. να υπάρχει μια ισχυρή φωνή, κυρίως βαλκανικών και μεσογειακών χωρών, διότι τα θέματα που συζητιούνται είναι πολύ σοβαρά και θα πρέπει να έχουμε μια ισχυρή συμμαχία. Επίσης, τον ευχαριστώ για τη βοήθεια και τη στήριξη που μας δίνει στο θέμα του καπνού, ένα πολύ σημαντικό θέμα που και αυτό θα μπει στα πλαίσια του Health Check, παρότι δεν έχει άμεσο ενδιαφέρον, εντούτοις συμφωνεί με τις ελληνικές θέσεις και συνυπέγραψε μια επιστολή δέκα Υπουργών Γεωργίας που καταθέσαμε στην Επίτροπο Γεωργίας και που αφορά θέματα που έχουν σχέση τη στήριξη του καπνού σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε ελληνικό επίπεδο. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια, έτσι ώστε να τονώσουμε όσο περισσότερο γίνεται τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας και ιδιαίτερα του υπουργείου μας».

Από τη πλευρά του ο Βούλγαρος ομόλογός του, κ. Kabil τόνισε ότι: «συζητήσαμε τα θέματα των διμερών σχέσεων και την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών στη δασοπονία, στα τρόφιμα και στη γεωργία. Συζητήσαμε τα θέματα που αφορούν την ΚΑΠ, τα τρέχοντα θέματα. Επίσης, συζητήσαμε το θέμα της ενδιάμεσης εξέτασης της λεγόμενης health check. Αναφερθήκαμε στη λύση των προβλημάτων έτσι ώστε το 2012 να είμαστε έτοιμοι στην ένταξη και στο να ανταποκρινόμαστε στις νέες απαιτήσεις της ΕΕ».

Μάλιστα, ο κ. Kabil εξέφρασε τις άριστες εντυπώσεις του για την διοργάνωση της έκθεσης Agrotica, προσθέτοντας ότι «η έκθεση αυτή έχει ένα δίδυμο αδελφό στην Βουλγαρία και λέγεται «Agra» που διεξάγεται τον Φεβρουάριο στη Βουλγαρία και όπως είπα και εχθές στα εγκαίνια, το παρόμοιο των δύο εκθέσεων είναι ότι και οι δύο εκθέσεις αναπτύσσονται πολύ καλά και κάθε χρόνο αυξάνουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών».

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website