ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρος Κοντός, εγκαινίασε την «Agrotica 2008»
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 13 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρος Κοντός, εγκαινίασε την «Agrotica 2008» Εκτύπωση E-mail
06 02 2008

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρος Κοντός, εγκαινίασε σήμερα την 22η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων,  «Agrotica 2008».

Σε σημεία της ομιλίας του ανέφερε τα εξής:

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χαράσσει και υλοποιεί τα τελευταία χρόνια μία ουσιαστική μεταρρύθμιση στον αγροτικό τομέα.

Μία μεταρρύθμιση, στο πλαίσιο της οποίας δρομολογούμε αλλαγές  με στόχο τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος μέσα σε αυτό το νέο, έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον που διαμορφώνεται εντός και εκτός των συνόρων της χώρας μας.

Αλλά, και με στόχο τη διασφάλιση των προϋποθέσεων για να βελτιώσουμε περαιτέρω την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων μας  και να προβάλουμε τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.  Κάτω από δύσκολες συνθήκες διαμορφώσαμε, τα προηγούμενα χρόνια, για πρώτη φορά στρατηγική για τα βασικά αγροτικά προϊόντα της χώρας μας, τον καπνό, το βαμβάκι, το ελαιόλαδο , τα σιτηρά κ.α.

Δώσαμε και δίνουμε καθημερινά «μάχη» για τη στήριξή τους.

Βγάλαμε από το περιθώριο την ελληνική κτηνοτροφία, βάζοντάς την σε τροχιά ανάκαμψης με ένα πακέτο σημαντικών μέτρων που δίνουν λύση σε χρόνια προβλήματα του κλάδου.

Δώσαμε και δίνουμε «μάχες» στην Ε.Ε. για τη διαμόρφωση Κανονισμών στήριξης των συμφερόντων των αγροτών μας.

Αξιοποιούμε κάθε ευρώ από τα προγράμματα για την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό και την προβολή του αγροτικού μας τομέα.

Πέραν αυτών, παροτρύνουμε τους αγρότες να λειτουργούν σε συλλογική βάση και ενισχύουμε κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση της εξυγίανσης των συλλογικών δραστηριοτήτων τους».

Αναφερόμενος στην «άλλη γεωργία», που αποτελεί το κύριο θέμα της φετινής παρουσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Agrotica, ο Υπουργός επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι:

«Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια μια ουσιαστική προσπάθεια για τη στήριξη και την ανάδειξη της «άλλης γεωργίας».

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε με την καταγραφή όλων των καλλιεργειών και των προϊόντων, ήσσονος μέχρι τότε σημασίας, αλλά με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Καλλιέργειες που μπορούν να εξελιχτούν σε σημαντικές από άποψη οικονομικού, διατροφικού και τοπικού ενδιαφέροντος.

Στην προσπάθεια μας αυτή ακούσαμε από «πρώτο χέρι» προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της «άλλης γεωργίας», αλλά και τις προτάσεις τους.

Τις οποίες επεξεργαστήκαμε και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς χαράξαμε στρατηγική στήριξης αυτών των καλλιεργειών.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής συγκροτήθηκε ειδική επιστημονική ομάδα, η οποία ασχολείται με την επίλυση των προβλημάτων που διατυπώθηκαν από τους παραγωγούς.

Παράλληλα, αξιολογεί και διερευνά σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους εμπλεκόμενους φορείς και τα πανεπιστήμια, τις περαιτέρω δυνατότητες για ανάδειξη καλλιεργειών όπως ο κρόκος Κοζάνης, η πατάτα Νευροκοπίου κλπ.

Ήδη, προχωρήσαμε σε στοχευμένες ενέργειες για να τις αναπτύξουμε και να τις προβάλλουμε περαιτέρω.

Για να τις στηρίξουμε στην εγχώρια αγορά.

Για να ενδυναμώσουμε τον εξαγωγικό προσανατολισμό, που πολλά από τα προϊόντα της «άλλης γεωργίας» ήδη έχουν.

Οι προσπάθειές μας έχουν ήδη αρχίσει να αποφέρουν καρπούς, αλλά φυσικά γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας.

Θα συνεχίσουμε στην πολιτική που αρχίσαμε τα προηγούμενα χρόνια με ένα στόχο.

Μια βιώσιμη, ποιοτική και ανταγωνιστική Ελληνική Γεωργία.

Και σε αυτή τη Γεωργία  η  «άλλη γεωργία» δεν μπορεί παρά να έχει ουσιαστικό ρόλο.

Στην προσπάθειά μας αυτή θεωρούμε πολύτιμη την έκθεση της Agrotica, που εγκαινιάζουμε σήμερα και η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να προβάλουμε ορισμένα από τα πολυάριθμα ποιοτικά προϊόντα της χώρας μας.

Η παρουσίασή τους αυτές τις ημέρες σε μία μεγάλη, διεθνή διοργάνωση θεωρούμε πως θα συμβάλει στην προσπάθεια που κάνουμε για την ανάδειξή τους».Σε ότι αφορά ειδικότερα στην Έκθεση «Agrotica 2008», ο κ. Κοντός  εξέφρασε «την ικανοποίηση του Υπουργείου για τη μεγάλη συμμετοχή, η οποία αντανακλά στην δυναμική που άρχισε να αποκτά η ελληνική γεωργία».

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website