ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow ICAC: Μειώνονται τα αποθέματα βαμβακιού
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 15 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
ICAC: Μειώνονται τα αποθέματα βαμβακιού Εκτύπωση E-mail
06 02 2008

Περαιτέρω περιορισμό των διεθνών αποθεμάτων βαμβακιού, τα οποία στα τέλη της προσεχούς εμπορικής περιόδου 2008-2009 θα είναι χαμηλότερα κατά 14% και 4% αντίστοιχα, από εκείνα της προηγούμενης και της τρέχουσας εμπορικής περιόδου, προβλέπει η Διεθνής Συμβουλευτική Επιτροπή Βαμβακιού (ICAC).

Με βάση τις νεώτερες εκτιμήσεις της ICAC, στην οποία συμμετέχουν 44 βαμβακοπαραγωγικές χώρες του κόσμου, τα διεθνή αποθέματα βαμβακιού στο τέλος της εμπορικής περιόδου 2008-9 θα περιοριστούν στα 10,95 εκατ. τόνους, από 11,4 εκατ. τόνοι που προβλέπεται να είναι στα τέλη της τρέχουσας εμπορικής περιόδου 2007-8 και από 12,7 εκατ. τόνοι που ήταν στο τέλος της προηγούμενης εμπορικής περιόδου 2006-7.
 
Η μείωση αυτή κατά 1,3 εκατ. τόνους – από πέρσι σε φέτος – των διεθνών αποθεμάτων βαμβακιού αποδίδεται στην κάμψη της τρέχουσας παγκόσμιας παραγωγής του προϊόντος και ταυτόχρονα στην άνοδο της διεθνούς κατανάλωσης βαμβακιού.
 
Για την επόμενη εμπορική περίοδο 2008-9 η ICAC προβλέπει ότι η παγκόσμια καλλιεργήσιμη έκταση με βαμβάκι θα διατηρηθεί στα περσινά επίπεδα των 339 εκατ. στρεμμάτων. Η προς καλλιέργεια έκταση με βαμβάκι προβλέπεται να μειωθεί κατά 11% στις ΗΠΑ, ενώ θα εμφανίσει άνοδο στην Κίνα, την Ινδία, τη Βραζιλία και την Αφρική και θα παραμείνει αμετάβλητη σε Πακιστάν, Τουρκία, Ουζμπεκιστάν.
 
Ο συνδυασμός κάμψης της παραγωγής κατά την τρέχουσα εμπορική περίοδο, ανόδου της διεθνούς κατανάλωσης και περιορισμού των αποθεμάτων, οδηγούν τη Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή στη διατήρηση της εκτίμησης ότι η μέση διεθνής τιμή του προϊόντος θα είναι κατά την τρέχουσα εμπορική περίοδο αυξημένη κατά 13% περίπου, σε σχέση με τη μέση τιμή της προηγούμενης εμπορικής περιόδου.
 
Η ICAC τοποθετεί τη μέση τιμή του δείκτη Cotton Α Outlook στα 67 αμερικανικά σεντς η λίμπρα κατά την τρέχουσα περίοδο, έναντι 59,15 της μέσης τιμής που διαμορφώθηκε κατά την εμπορική περίοδο 2006-7. Χθες ο δείκτης Cotton Α Outlook στο Λονδίνο ήταν στα 72,85 σεντς η λίμπρα.

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website