ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ arrow ΔΙΑΦΟΡΑ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΣΔΕ
no module

 
ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚΟΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΝΕΑ ΚΑΠ ΑΠΟ ΤΟ 2006
ΤΙΜΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΛ/ΡΓΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΘΡΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
ΔΙΑΦΟΡΑ
Agro ΒΟΥΛΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ NEWS
Για να λαμβάνετε το Cotton-net.gr "NEWS" με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, συμπληρώστε στο πεδίο το email σας: Μάλιστα, επιθυμώ να εγγραφώ στον κατάλογο διευθύνσεων του Cotton-net.gr
ΚΑΙΡΟΣ
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
Στα αγαπημένα
Αρχική σελίδα
ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ
Εχουμε 9 φιλοξενούμενους σε σύνδεση
ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΣΔΕ Εκτύπωση E-mail
01 02 2008

Την ενίσχυση του Οργανισμού με προσωπικό και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ αποφάσισε μεταξύ άλλων το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ στη χθεσινή του συνεδρίαση, στην οποία παρέστη - για πρώτη φορά ως μέλος- ο Λαρισαίος αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδερόπουλος.

Αναλυτικότερα, αποφασίστηκε η πρόσληψη προσωπικού (στην πλειοψηφία τους γεωπόνοι) με εξάμηνη σύμβαση, προκειμένου να απασχοληθούν με τον έλεγχο των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Έτσι, δεν θα χρειαστεί να αποσπαστεί προσωπικό από τον ΕΛΓΑ ,όπως έγινε την περασμένη χρονιά για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Στη συνεδρίαση κάποια μέλη της διοίκησης, άφησαν να εννοηθεί ότι σε κάποιες Ενώσεις οι πληρωμές των επιδοτήσεων έφτασαν το 92% και σε κάποιες άλλες μόλις το 20%, κάτι που αποδεικνύει ότι σε κάποιες οργανώσεις σκοπίμως δεν καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια.

Σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Σιδερόπουλο «ακόμη φέτος οι αγρότες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη συμπλήρωση των δηλώσεων ΟΣΔΕ, καθώς όπως αποδείχτηκε ορθογραφικά λάθη δεν μπορούν να διορθωθούν άμεσα και απαιτείτε η ολοκλήρωση της διαδικασίας για να εξεταστούν οι εκκρεμότητες αυτές.

Μάλιστα, τα στοιχεία του κάθε παραγωγού θα πρέπει να είναι αυτά που αναφέρονται στην εκκαθαριστική δήλωση του ΚΕΠΥΟ, αφού με βάση αυτό τροφοδοτείται το μηχανογραφικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Για παράδειγμα αν κάποιος αναφέρεται ως «Γεώργιος» στο εκκαθαριστικό και στην δήλωση ΟΣΔΕ γράψει «Γιώργος», αυτό μπορεί να του στοιχίσει σημαντική καθυστέρηση πληρωμής.

Από την επόμενη χρονιά όμως (2009) η αίτηση θα φεύγει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έτοιμη, με όλα τα στοιχεία του δικαιούχου και η μόνη υποχρέωση του αγρότη θα είναι να γράψει μόνο τις καλλιέργειες που κατέχει».

Καταλήγοντας, ο κ. Σιδερόπουλος τόνισε ότι «οι δηλώσεις καλλιέργειας θα διασταυρώνονται με δορυφορικό σύστημα (GPS) και ο έλεγχος θα αφορά σε όλα τα έτη αναφοράς».

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

All rights reserved. Copyright © 2005 by Cotton.Net
Powered by D.T. CdMania WDG
Οι χρήστες της παρούσας ιστοσελίδας αποδέχονται πλήρως τους [ΟΡΟΥΣ]
και αναγνωρίζουν ότι θα δεσμεύονται από αυτούς σε κάθε χρήση της.Για κάθε διαφορά, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια Σερρών.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας.

Κατασκευή ιστοσελίδων Thess-Website